Atatürk ün ilkelerini bilmemek

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Böyle bisi yok yani o kadar kisiye sormuslar öldügü yılı bile bilmiyolar :(

Yahu her şeyi bilmek zorunda mıyız?
Şahsen ben tarih geçmiş hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Kafam almıyor. Her kitap farklı şeyler yazıyor diye tarih okumayı çok küçükken bıraktım.
Bunda anormal birşey yok. İlla bilinecek diye kural yok. Ben tarih dersinde uyurdum. En sevdiğim derste boş dersti. Benim kapasitem okulu, dersleri almıyordu. Bana saçma geliyor çoğu şey çünkü.

Canım sana bütün tarihi bil deseler dedigin tabiki doğru ben ilkelerinide gectim ama en azından doğdugu öldüğü yılı bilmemekte saygısızlıktır bende sayısaldım iyi degildi tarih filan

Çok Ayıp cık cık cık ....

Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz derler .Tarih dersinde uyursan hayatıda uyuyarak geçirirsin .Tarih benim gözümde saygıdır , şereftir ...Cüzdanımda bile Atatürk resmi vardır .Bu yazdığın laf mı yani .İyi sen bilme gerekte duyma ama bi zahmet bu görüşünüde savunma ;)

Akaycım alıntı yapmak yasak biliyorsun. Ben sevmek zorunda değilim. Benim düşüncem bu.

Bilmeyebilir doğal karşılıyorum, sonuçta herkes herşeyi bilecek diye bir kural yok.. Geçmişi bir kenara bırakalım şu an ülkenin başbakanını, cumhurbaşkanını, muhalefet partilerinin başkanını bilmeyen insanlar var.. Ciddiyim bu konuda..

Zamanında Star tv Ana Haber'de Osman Terkan sokak röportajı yapıyordu, adamlar bilmeyince bilmiyor ne yaparsın.. Suç onlarda değil, Ben olaya şu şekilde bakıyorum; Sonuçta ülkenin eğitim seviyesi belli, insanların evine giren ekmek sayısı belli, sen şimdi bu adamdan lükse girecek + gazete + dergi + internet vs.. almasını bekleyemezsin.. Herşeyin başı eğitim..

Bilmesi gereklidir, ama ne yaptığını bilmesi elzemdir.!

Sen bu ülkede yasıyosan en azından kimin sayesinde yasadıgını bilmek icin actım ben bu konuyu tartısmak icin degil bilmek zorunda degilsiniz herkesin düsüncesine ben saygı duyarım :)

Atatürk'ün ilkelerini, ismini, cismini, düşüncesini yaşam felsefesi haline getirmedikten sonra kuru ezber yapmak ne işe yarar? Bunları bilmek değil, ne anlatıyor, almam gereken ders nedir? Ona bakacaksın. Bu ülkede daha bir ekmegin fiyatını bilmeyen insanlar var. Her şeyi de eğitim sistemine yüklemek hata. Eğitim sistemi sana tarih okuma, öğrenme mi diyor. Bilmemek de abes değil. Bilmekten ziyade adını duymuştur muhakkak.

Bilmemek ayip degildirde ogrenmemek ayiptir eger turkiyede yasiyorsan bazi seyleri bilmen gerekir elinin altinda bilgisayar var ac oku en azindan ataturk ne zaman dohmus olmus ilkeler cumhuriyet aklinda kalir .. Ha tarih sevmeyenlerede sozum yok onlarinda ilgi alanlari farklidir herkes her seyi bilicek diye bi kaide yok :)

Aman canımm bilinse ne!
Ülke ne zaman kurulmuş ülkenin kurucusu kimmiş bilince ne olacak sanki!!
Ülke yok olma eşiğine gelince o bilmeyenler gene bilmeyecek!!
Ülke elden gitse umurlarında olmayacak!
Cahil bir nesil yetişiyor gençler deyim yerindeyse bir halt bilmiyorlar bırakın ya bilmek zorunda değiliz.
Kim kimle nerede aşk yaşıyormuş tarihten daha önemli!!

İşte böyle böyle yok ediliyor Türk milleti.... Yazık

Ayıp değil günah değil bilmemek benim için hiç sıkıntı değil.Türkiye Türkiye olalı daha yeni nefes alıyor siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.

Müslüman olup İslam'ın şartını bilmeyenleri gördükten sonra buna o kadar da fazla şaşırmıyorum artık..

gecmisini inkar eden geleceği göremez derler. Kesinlikle cahillik başka birşey değil.

Bence bizde onun bildiği şeyleri bilmiyoruzdur.

Geri