aynen.imamlık sadece para uğruna yapılacak bir meslek haline geldi.çoluk çocuk imam hatip bitiren herkes vaiz yada imam oluyor.bilgi birikim ya yok denecek kadar az ya da bilgi olsa da uygulaması pek yok.
tanıdığım aileler var,aynı aileden 3-4 kardeş hepsi imam.kötü birşey değil ama imamlığı sadece maaşları sebebiyle tercih edip pek fazla bi vasıfları olmadan bu görevi yerine getirmeleri(Paradokstur,aslında yerine getirememeleri) yüzünden çok zarar görüyor din.
sizce de bir asgari ücretli 1.300 lira için canını dişine takarken,bir imamın sadece namaz kıldırıp 3.000 lira maaş alması ve ölü yıkarken bile para istemesi sonra da camide müslümanlara liderlik vasfıyla helal kazançtan bahsetmesi,zekatını verirken bile kuruş hesabı yaparken gariban halktan cami için yardım istemesi ve yardım konusunda kendisinin 3 te 1 i kadar maaş alan insanlara yardım konusunda eli açık olmalarını vaaz etmesi islam hukukuyla bağdaşıyor mu?
Sonuç olarak Atatürk alimleri astı,islama zarar verdi diyen müslümanlarımız Atatürkü hep kötülerken işkembesini tıka basa doldurup tv başında Afrikadaki aç insanları görüp Allah yardımcısı olsun diyorsa,bence Allah bu müslünanlarımızın yardımcısı olsun.
Sen de dahilsin,ben de dahilim ama Atatürk değil.