Atatürk için 30 heykeltıraş 4 ay çalıştı

• Kullanıcı Emare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
heykele para vereceklerine fakirlere maaş bağlasınlar

aynen, mesela hacca gidemeyen fakirler için belediyenin önüne kabe projesi çok iyiydi. böyle duyarlı belediyeler şart galip beycim. bu heykel falan putperest cehape zihniyetinin oyunları.

uskudar_belediyesinin_kbe_maketi_h27559_63a58.png

aynen, mesela hacca gidemeyen fakirler için belediyenin önüne kabe projesi çok iyiydi. böyle duyarlı belediyeler şart galip beycim. bunlar putperest cehape zihniyetinin oyunları.

uskudar_belediyesinin_kbe_maketi_h27559_63a58.png

akpli değilim demişdim hatta partici değilim particilikle uğraşmıyorum pekçok konuda akpyi eleştiriyorum açılım fetoşçulara yaptıkları yardım bunlar aklıma ilk gelenler araştırsam daha çok çıkar hatta hırsızlık konusunda battılar hırsızları yakalıyorlar bir bakmışsın savcı arkadan salmış

hocam öncelikle mustafa kemale ait heykellerin yapılmasına tamamen karşıyım ama yaptığınız açıklamayı ve diğer arkadaşların da sizin açıklamanıza binaen camilere yapılan yatırımları eleştirmelerini saçma buldum.
siz gereksi bir şekilde buraya harcanan parayı dile getirmişsiniz,başkaları da daha cahilce köprü yapılmasın demiş,daha başkaları da camilere getirmiş konuyu.
İnsanlara fakirliğe karşı kanaat etmeyi anlatan bir diyanetin başkanına alınan 1 milyon liralık mersedesi halka "sizlere müjdem var" duyuran bir cumhurbaşkanı olan bu ülkede bence buna harcanmış parayı eleştirmek biraz riyakarlık değil mi?
diyanetin bindiği arabaya laf söylemedim üçreti hakkında bir şey de demedim çevremdeki pekçok tanıdığım kişi diyanetin yaptığı hizmetlerle değil gayri resmi denilen cemaatlerin hizmetleriyle islamı tanıdı namaza niyaza başladı diyanet çok yüklü bir şekilde yardım görüyor görsün hatta aldığının iki katını daha alsın ama islama ehli sünnete daha çok gözle görülebilir bir şekilde hizmet etsin sadece namaz kıldırıp ölüyü gömüp camiden kaçmasın

Şahsen sanatın hiç bir alanına karşı değilim .. Resim de çizilmeli heykel de yapılmalı .. M.Kemal'in binlerce heykeli olduğu için en ufak bir M.Kemal çalışmasında özellikle yobaz takımı tepki gösterebiliyor ama burada balmumu müzesi için yapılan bir çalışma var ki gerekli görüldüğü üzere yapılıyor bu da normal ..
Türkiye'de camileri cumadan cumaya bayramdan bayrama dolduran riyakar cemaat anlayışımıza gelince ; bu zihniyet değil camileri mescidleri bile hak etmiyor ..

Süfyan deccal öldüğünde, şeytan dikilitaştan tüm dünyaya seslenir, o öldü der ve herkes duyar.

hadisle aynen vaki olmuştur ki, onun ölümü o donemde istanbul dikilitasta yayin yapan radyo evinden anons edilmistir.

helva yapan musriklerden hicbir farki yok bu heykellerin.

camilerle kiyaslanmayacak bir konu bu.

heykelleri sayarsak sakatlanirsiniz.

Harbiden harika olmus.

Süfyan deccal öldüğünde, şeytan dikilitaştan tüm dünyaya seslenir, o öldü der ve herkes duyar.

hadisle aynen vaki olmuştur ki, onun ölümü o donemde istanbul dikilitasta yayin yapan radyo evinden anons edilmistir.

helva yapan musriklerden hicbir farki yok bu heykellerin.

camilerle kiyaslanmayacak bir konu bu.

heykelleri sayarsak sakatlanirsiniz.

Süfyan kim ? Deccal kim ? Dikilitaşla kastedilen yer neresi ? Bu sözde hadis olduğu iddia edilen sözün rivayetçisi kim ?

diyanetin bindiği arabaya laf söylemedim üçreti hakkında bir şey de demedim çevremdeki pekçok tanıdığım kişi diyanetin yaptığı hizmetlerle değil gayri resmi denilen cemaatlerin hizmetleriyle islamı tanıdı namaza niyaza başladı diyanet çok yüklü bir şekilde yardım görüyor görsün hatta aldığının iki katını daha alsın ama islama ehli sünnete daha çok gözle görülebilir bir şekilde hizmet etsin sadece namaz kıldırıp ölüyü gömüp camiden kaçmasın
aynen.imamlık sadece para uğruna yapılacak bir meslek haline geldi.çoluk çocuk imam hatip bitiren herkes vaiz yada imam oluyor.bilgi birikim ya yok denecek kadar az ya da bilgi olsa da uygulaması pek yok.
tanıdığım aileler var,aynı aileden 3-4 kardeş hepsi imam.kötü birşey değil ama imamlığı sadece maaşları sebebiyle tercih edip pek fazla bi vasıfları olmadan bu görevi yerine getirmeleri(Paradokstur,aslında yerine getirememeleri) yüzünden çok zarar görüyor din.
sizce de bir asgari ücretli 1.300 lira için canını dişine takarken,bir imamın sadece namaz kıldırıp 3.000 lira maaş alması ve ölü yıkarken bile para istemesi sonra da camide müslümanlara liderlik vasfıyla helal kazançtan bahsetmesi,zekatını verirken bile kuruş hesabı yaparken gariban halktan cami için yardım istemesi ve yardım konusunda kendisinin 3 te 1 i kadar maaş alan insanlara yardım konusunda eli açık olmalarını vaaz etmesi islam hukukuyla bağdaşıyor mu?
Sonuç olarak Atatürk alimleri astı,islama zarar verdi diyen müslümanlarımız Atatürkü hep kötülerken işkembesini tıka basa doldurup tv başında Afrikadaki aç insanları görüp Allah yardımcısı olsun diyorsa,bence Allah bu müslünanlarımızın yardımcısı olsun.
Sen de dahilsin,ben de dahilim ama Atatürk değil.

aynen.imamlık sadece para uğruna yapılacak bir meslek haline geldi.çoluk çocuk imam hatip bitiren herkes vaiz yada imam oluyor.bilgi birikim ya yok denecek kadar az ya da bilgi olsa da uygulaması pek yok.
tanıdığım aileler var,aynı aileden 3-4 kardeş hepsi imam.kötü birşey değil ama imamlığı sadece maaşları sebebiyle tercih edip pek fazla bi vasıfları olmadan bu görevi yerine getirmeleri(Paradokstur,aslında yerine getirememeleri) yüzünden çok zarar görüyor din.
sizce de bir asgari ücretli 1.300 lira için canını dişine takarken,bir imamın sadece namaz kıldırıp 3.000 lira maaş alması ve ölü yıkarken bile para istemesi sonra da camide müslümanlara liderlik vasfıyla helal kazançtan bahsetmesi,zekatını verirken bile kuruş hesabı yaparken gariban halktan cami için yardım istemesi ve yardım konusunda kendisinin 3 te 1 i kadar maaş alan insanlara yardım konusunda eli açık olmalarını vaaz etmesi islam hukukuyla bağdaşıyor mu?
Sonuç olarak Atatürk alimleri astı,islama zarar verdi diyen müslümanlarımız Atatürkü hep kötülerken işkembesini tıka basa doldurup tv başında Afrikadaki aç insanları görüp Allah yardımcısı olsun diyorsa,bence Allah bu müslünanlarımızın yardımcısı olsun.
Sen de dahilsin,ben de dahilim ama Atatürk değil.

islam hukukuyla bağdaşmıyor desek cezalandıracak kadı mı kaldı :hello: islam hukuku kaldırıldığı 90 sene oldu malesef diyanet devlete bağlı bir kurum olarak kalırsa ve islama göre değil iktidarın emir ve talimatlarına göre şekil alırsa hertürlü pislik olur diyanetin hutbeleri 90 yıldır iktidarın talimatıyla yazılıyor ve okunuyor osmanlıda böyle değildi imamlar rahatça hutbe okuyordu devlet karışmıyordu

Ancak bu kadar olurdu dedirtecek bir çalışma.

Geri