Atatürk için 30 heykeltıraş 4 ay çalıştı

• Kullanıcı Emare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Atatürk'ün bu heykeli için Madame Tussauds’nun Londra’daki stüdyolarında 30’u aşkın heykeltıraş ve araştırmacı ekibi 4 ay boyunca çalıştı.

heyk-640x360.jpg

Mustafa Kemal Atatürk, Madame Tussauds’nun İstanbul merkezinde sergilenecek balmumu heykelinde, 1931 yılında dünya çapında bir devlet adamı olarak öne çıktığı haliyle tasvir ediliyor.

Heykel için Madame Tussauds’nun Londra’daki stüdyolarında 30’u aşkın heykeltıraş ve araştırmacı ekibi 4 ay boyunca çalıştı. Atatürk heykeli için halen Madame Tussauds’nun Londra’daki merkezinde sergilenen Atatürk figürü esas alındı. Londra’daki müzedeki Atatürk heykeli, daha önceki figür hem aslına benzemediği hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün karizmasını ve ışığını yansıtmadığı gerekçesiyle 2005 yılında değiştirilmişti.

YÜZ ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYAN MASK

Bu değişim, o dönemde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan merhum Mustafa Koç’un öncülüğünde ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in danışmanlığında gerçekleştirilmişti. İstanbul’da sergilenecek heykel için de temel alınan yeni figür yapılırken Anıtkabir’de Atatürk’ün yüz özelliklerini taşıyan mask kullanılmış, aynı zamanda heykeltıraşlara kaynak olabilecek her türlü görsel ve yazılı materyal sağlanmıştı.
Madame Tussauds İstanbul, İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasının ilk iki katında, 2 bin metrekarelik alanda konumlanacak.

ULUSLARARASI ÜNE SAHİP İSİMLER

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintinin yapılabileceği müzede, Türkiye’den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızı da görülebilecek.

MADAME TUSSAUDS GELİYOR

MADAME Tussauds, dünyadaki 21. merkezini aralık ayında İstanbul’da açmaya hazırlanırken, Beyoğlu’ndaki müzede yer alacak en önemli balmumu heykel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olacak. Atatürk’ün heykeli, İstanbul’da ziyaretçi turunun başlayacağı noktadaki ilk figür. Ziyaretçiler, Atatürk’ün balmumu heykelini takiben Türkiye’nin tarih ve kültür yaşamında önde gelen isimler ile küresel spor ve sanat yıldızlarının figürlerini görebilecekler. Dünyaca ünlü Madame Tussauds müzesi, ünlü şahsiyetlerin balmumu heykelleriyle tanınıyor.

Mynet haber

ooooo şahane olmuş hakkaten .

Hökümetine söyle saçma sapan köprü yapacağına fakir fukaraya dağıtsın :cool:

*

4 ay boyunca çalışmışlar . Helal olsun.
Beton nasıl yetti acaba ;)

akpartiye oy vermedim ama bu ülkede yaşıyorsak hepimizin hükümeti tayyip erdoğanı sevmem ama hepimizin cumhurbaşkanı başbakan binali sevmem ama hepimizin başbakanı siyaseti de sevmem siyasetçilerin peşinden koşmam burası herkese açık bir forum düşüncelerimi hakaret etmeden dile getiririm herkes aynı şeyi düşünecek değil

akpartiye oy vermedim ama bu ülkede yaşıyorsak hepimizin hükümeti tayyip erdoğanı sevmem ama hepimizin cumhurbaşkanı başbakan binali sevmem ama hepimizin başbakanı siyaseti de sevmem siyasetçilerin peşinden koşmam burası herkese açık bir forum düşüncelerimi hakaret etmeden dile getiririm herkes aynı şeyi düşünecek değil

Akp ye oy vermedim zaten Akp de kendisine oy vermeyenleri kabul etmeyip dışlıyorlar bu yüzden benim hökümetim olmamış oluyor :)

Cumhur Başkanı Erdoğan'a oy verip Reis olmasını ben sağlamadım zaten kendisi de oy vermeyenleri dışlar ayıca sevmem kendisini zaten görse o da beni sevmez o yüzden benim Cumhurbaşkanım değil .

Binali Yıldırım a ise kimse oy veremedi Erdoğan seçti getirdi o yüzden onu sevip Başbakanım olarak görmem söz konusu bile olamaz :)

Düşüncelerini küfür,hakaret etmeden dile getirebilirsin sıkıntı yokta ben yukarı da haddimi mi aştım ki uyarı sinyallerini yaktın ? :)

Sen demişsin Atatürk heykeli yapılacağına o para fakir fukaraya verilsin ben de dedim hökümet köprü yapacağına fakir fukaraya versin :)

Konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. :)

Selametle , keyifli forumlar :hello:

heykele para vereceklerine fakirlere maaş bağlasınlar

Bu heykele 4 ay harcanmış sevgili Galip, hemen hemen yine 4 ay olarak süren Çamlıca Camii "maketi"ne 233 kilo altın ve 73 kilo gümüş harcandı. Eminim ki bu sanata o kadar harcama yapılmadı.

Fakir fukarayı bu sanatı icra eden sanatçılar değil, yüzlerce kilo altınla minyatür camii yapan devlet yardım etmeli.

heykele para vereceklerine fakirlere maaş bağlasınlar

Balmumu müzesi yapıyor zaten hocam, bunun maliyetinden bize ne? Kaldı ki maliyetini merak ediyorsan araştırıp bulabilirdin, bir heykel için ortalama 600 bin tl harcanıyormuş. Çok büyük bir para değil. Bir kere yapılan bu heykelin maliyeti göze batacağına birilerinin saraylarına ödenen aylık gider masrafları gözünüze batsa, bunları görseniz keşke.

Hiç Düşünce altından yapılan cami maketini büyük firmalardan biri kuyumculuk fuarında sergilemek amacıyla yapmış, devlet yapmamış yani.

Yalnız güzel bir şey çıkmış ortaya

Balmumu müzesi yapıyor zaten hocam, bunun maliyetinden bize ne? Kaldı ki maliyetini merak ediyorsan araştırıp bulabilirdin, bir heykel için ortalama 600 bin tl harcanıyormuş. Çok büyük bir para değil. Bir kere yapılan bu heykelin maliyeti göze batacağına birilerinin saraylarına ödenen aylık gider masrafları gözünüze batsa, bunları görseniz keşke.

Hiç Düşünce altından yapılan cami maketini büyük firmalardan biri kuyumculuk fuarında sergilemek amacıyla yapmış, devlet yapmamış yani.

Olsundu Plesk, yine arkadaşın sitemi çok manasız. 90 bin küsür camii varken hâlâ camiilere büyük harcamalar yapmak manasız. 7 bin sağlık kurumu var buna karşın. Evde namaz kılınıyor fakat kendi kendini tedavi edemiyor insan. Sizin de dediğiniz gibi sarayın aylık elektrik masrafı 3 milyon TL olarak haber edilirken takılı kalınan mevzu çok absürd.

Olsundu Plesk, yine arkadaşın sitemi çok manasız. 90 bin küsür camii varken hâlâ camiilere büyük harcamalar yapmak manasız. 7 bin sağlık kurumu var buna karşın. Evde namaz kılınıyor fakat kendi kendini tedavi edemiyor insan. Sizin de dediğiniz gibi sarayın aylık elektrik masrafı 3 milyon TL olarak haber edilirken takılı kalınan mevzu çok absürd.

cuma bayram namazlarına camiler yetmiyor türkiyedeki camiler az cumaya bayram namazına gidiyoruz sokaklara kadar taşıyor hiç cuma bayram namazlarında yada ramazanda camilere bakıyor musunuz diğer bölgeleri bilmiyorum benim yaşadığım bölgedeki camiler ibadet etmek için yeterli değil islamiyet hristiyanlık gibi bir din değil hristiyanlar sadece pazar günü ibadet ederler onun için bir şehirde birkaç tane kilise yeter hristiyanın ibadet etmesi de gerekli değil bir günah çıkar tamam cennetliksin çok yazacağım şeyler var ama forum bunu kaldırmaz biraz dinimiz hakkında doğru yazılmış kitapları açıp okuyalım müslüman geçmişi olan bir ülkede fransız gibi kalmayalım

cuma bayram namazlarına camiler yetmiyor türkiyedeki camiler az cumaya bayram namazına gidiyoruz sokaklara kadar taşıyor hiç cuma bayram namazlarında yada ramazanda camilere bakıyor musunuz diğer bölgeleri bilmiyorum benim yaşadığım bölgedeki camiler ibadet etmek için yeterli değil islamiyet hristiyanlık gibi bir din değil hristiyanlar sadece pazar günü ibadet ederler onun için bir şehirde birkaç tane kilise yeter hristiyanın ibadet etmesi de gerekli değil bir günah çıkar tamam cennetliksin

Hocam görende 5 vakit namazı camide kılıyoruz zannedecek. Senin dediğin gibi cumadan cumaya, bayramdan bayrama o camiler taşıyor. Her mahallede artık cami var, inançlı biri olarak camilerin az olduğunu düşünmüyorum. Konu farklı yere gidecek ama şu konuya da değinmek istiyorum.

Geçen gün Diyanet'in bütçesi açıklandı, bir çok bakanlığın bütçesini dörde beşe katladı. Bu paralar nereye harcanıyor? Bu Diyanet ne yapıyor? Hiç sormuyor musunuz Allah aşkına. Kaldı ki cami giderleri vatandaştan karşılanıyor, her namaz sonrası giderler için para toplanıyor. Cami giderlerini de vatandaş karşıladığına göre bu bütçe nedir o zaman? Bu bütçeyi eğitime sağlığa ayırsak daha iyi olmaz mı? Bugün doğuda çatısı olmayan okullar var, ısınma ihtiyacını karşılayamayan bir çok okul var. Doğuyu geçtim bugün batı'da bile temizlik bütçesi ayrılmayan okullar var, okulların temizlik ihtiyaçlarını katkı payı altında velilerden karşılıyorlar. Aynı şekilde sağlık sistemimiz yetersiz, hastaneler sağlıklı bir şekilde işleyemiyor sayıları az geliyor. Bunlardan hiç rahatsız olmuyor musunuz? Cidden merak ediyorum bunu, heykelin maliyetiyle fakir fukaraya yardım edilirdi diye eleştiri yapıyorsunuz ama çarçur edilen bu paraları görmüyorsunuz anlamıyorum ben sizi.

Hocam görende 5 vakit namazı camide kılıyoruz zannedecek. Senin dediğin gibi cumadan cumaya, bayramdan bayrama o camiler taşıyor. Her mahallede artık cami var, inançlı biri olarak camilerin az olduğunu düşünmüyorum. Konu farklı yere gidecek ama şu konuya da değinmek istiyorum.

Geçen gün Diyanet'in bütçesi açıklandı, bir çok bakanlığın bütçesini dörde beşe katladı. Bu paralar nereye harcanıyor? Bu Diyanet ne yapıyor? Hiç sormuyor musunuz Allah aşkına. Kaldı ki cami giderleri vatandaştan karşılanıyor, her namaz sonrası giderler için para toplanıyor. Cami giderlerini de vatandaş karşıladığına göre bu bütçe nedir o zaman? Bu bütçeyi eğitime sağlığa ayırsak daha iyi olmaz mı? Bugün doğuda çatısı olmayan okullar var, ısınma ihtiyacını karşılayamayan bir çok okul var. Doğuyu geçtim bugün batı'da bile temizlik bütçesi ayrılmayan okullar var, okulların temizlik ihtiyaçlarını katkı payı altında velilerden karşılıyorlar. Aynı şekilde sağlık sistemimiz yetersiz, hastaneler sağlıklı bir şekilde işleyemiyor sayıları az geliyor. Bunlardan hiç rahatsız olmuyor musunuz? Cidden merak ediyorum bunu, heykelin maliyetiyle fakir fukaraya yardım edilirdi diye eleştiri yapıyorsunuz ama çarçur edilen bu paraları görmüyorsunuz anlamıyorum ben sizi.
her cami çıkışında müezzini sorguluyorum verdiğimiz paralar nereye gidiyor diye hatta kaç kere hesap sordum. diyanete ayrılan bütçe yerli yerinde kullanılsaydı türkiyede bir tane dinsiz hristiyan yahudi yada başka dinden insan kalmaz hepsi müslüman olurdu türkiyede namaza başlıyanların yüzde doksan beşi diyanet vaazıyla değil gayri resmi cemaatlerin etkisiyle başladı türkiyede diyanet sadece para almasını biliyor papazlar kadar dini hizmet yapmıyorlar

her cami çıkışında müezzini sorguluyorum verdiğimiz paralar nereye gidiyor diye hatta kaç kere hesap sordum. diyanete ayrılan bütçe yerli yerinde kullanılsaydı türkiye bir tane dinsiz hristiyan yahudi yada başka dinden insan kalmaz hepsi müslüman olurdu

Hocam bu nasıl bir cevap? Diyanet'in görevi bu mu? İnsanları müslüman yapmak mı? Bize ne hristiyanından, yahudisinden, dinsizinden. Biz kendi işimize bakalım. Allah insanlara inanıp inanmama özgürlüğü vermiş Diyanet kim ki görevini yapsa hepsi müslüman olurdu cevabı verebiliyorsun, neyse hocam..

her cami çıkışında müezzini sorguluyorum verdiğimiz paralar nereye gidiyor diye hatta kaç kere hesap sordum. diyanete ayrılan bütçe yerli yerinde kullanılsaydı türkiyede bir tane dinsiz hristiyan yahudi yada başka dinden insan kalmaz hepsi müslüman olurdu türkiyede namaza başlıyanların yüzde doksan beşi diyanet vaazıyla değil gayri resmi cemaatlerin etkisiyle başladı türkiyede diyanet sadece para almasını biliyor papazlar kadar dini hizmet yapmıyorlar

hocam öncelikle mustafa kemale ait heykellerin yapılmasına tamamen karşıyım ama yaptığınız açıklamayı ve diğer arkadaşların da sizin açıklamanıza binaen camilere yapılan yatırımları eleştirmelerini saçma buldum.
siz gereksi bir şekilde buraya harcanan parayı dile getirmişsiniz,başkaları da daha cahilce köprü yapılmasın demiş,daha başkaları da camilere getirmiş konuyu.
İnsanlara fakirliğe karşı kanaat etmeyi anlatan bir diyanetin başkanına alınan 1 milyon liralık mersedesi halka "sizlere müjdem var" duyuran bir cumhurbaşkanı olan bu ülkede bence buna harcanmış parayı eleştirmek biraz riyakarlık değil mi?

Cok cok güzel olmus :)

hocam öncelikle mustafa kemale ait heykellerin yapılmasına tamamen karşıyım ama yaptığınız açıklamayı ve diğer arkadaşların da sizin açıklamanıza binaen camilere yapılan yatırımları eleştirmelerini saçma buldum.
siz gereksi bir şekilde buraya harcanan parayı dile getirmişsiniz,başkaları da daha cahilce köprü yapılmasın demiş,daha başkaları da camilere getirmiş konuyu.
İnsanlara fakirliğe karşı kanaat etmeyi anlatan bir diyanetin başkanına alınan 1 milyon liralık mersedesi halka "sizlere müjdem var" duyuran bir cumhurbaşkanı olan bu ülkede bence buna harcanmış parayı eleştirmek biraz riyakarlık değil mi?
bu konular yüzyüze konuşulur forumda olmaz elif görse mızrak zannedecek çok kişi var daha yaptığımız yorumlara tahammül edemeyecek kişiler var dediğin doğru köprü yapılmasına karşı olanlar var köprünün neyine karşısın böyle düşünen insanlara ne kadar cevap verirsen ver sıfır birisi de cami çokmuş yapılmasın diyor

Geri