ATATÜRK`e Dinsiz Diyenlere Haydar BAŞ'ın Müthiş Cevabı

Konu sahibi son olarak 1734 gün önce görüldü
Haddim yok benim. "Ataturk severim aslında" diyip (karpuz seviyo sanki lafa bak) sonra arkadan Atatürke giydiymeye çalışacaksın. Sonra ben hadsiz oluyorum. Bugüne kadar anlamaya çalıştım. Dinciyi yobazı allahsızı kemalisti kürdü türkü..ama kimse çizgilerinden tek adım geri atmadı. Bundan sonra taviz yok. Ataturk kırmızı çizgimizdir

atatürk öyle dinsizmiş ki, su faturalarına gusül alma vergisi yansıttırıyomuş.

Atatürk Kuran-ı Kerimi Kalbinin üstünde taşıdığını okumuştum bir yerde ...Cepheye gittiği zaman Yasin Şerif okutuyormuş ...

Atatürk'e dinsiz donsuz diyenler, milletin karısına kızına göz diken namussuz diyenler, ikinci maddeyi yalanlar şekilde gay olduğunu söyleyenler, bütün hayatı boyunca yanıbaşındaymış gibi birinci ağızdan uydurma hikâyeler anlatanlar, hepsi Atatürk'e zarar vermiştir de, Atatürk'ü tam anlamıyla anlaşılamadan tanrılaştırıp, tanrılaştırdıktan sonra da anlaşılmasını imkânsız kılanlar kadar kimse zarar vermemiştir.

Başardığı büyük, çok büyük işler, kahramanlıkları, zekâsı, asaleti, kendisinden sonra gelenlerin basiretsizliği sebebiyle nesillere doğru düzgün aktarılamamış, üstelik saltanatları sonlandırıldığı için apartta bekleyen softa sınıfına da sayısız malzeme verilmiştir.

Bu iki hareketten hangisi bir diğerini doğurmuştur bilinmez ama her ikisinin birbirini tetiklediği aşikârdır.

Kendisi etten kemikten bir insandır, unutulmaz başarılarının yanında hataları ve başarısızlıkları da olmuştur, elit bir aileden değil yoksulluğun içinden gelmiştir, zamanında sarı saçlı mavi gözlü "temiz" çocuk olmasından mütevellit ailesinin telkinleriyle yanında çakı taşımışlığı dahi vardır. Sen ben gibi insandır.

Kendi dehasının yanında birçok koşulun bir araya gelebilmesi ve bunları olabildiğince iyi değerlendirmesi hasebiyle büyük işler başarmıştır. Ama ne bir daha gelmeyecek türden bir insandır [onun dehasına sahip birileri illa ki gelir ama o günkü şartlar oluşur mu bilinmez] ne de İngiliz uşağı, İslam düşmanıdır.

Kendi ideallerini ortaya koymuş ve bunu bir devlet kurarak ölümsüzleştirmiştir. İster sevsin ister sevmesin, şu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en azından minnet borçlu olduğu bir adamdır.

Giydirdiğim kısmı bana izah edebilir misin hadsiz? Atatürk severim değil, Atatürk'ü severim. Karpuz gibi.

ne bu kadar zorluyorsunuz adam inanmıyorsa inanmıyor size ne tercihini yapmış özgürlük var mao stalin leninde hiçbir dine inanmıyor hristiyan ruslar uğraşıyor mu stalin leninde hristiyandı dinsiz değildi kiliseye gider papazın önünde şarap içer incil okur günah çıkarır hatta incili rusça bastırıp halka dağıttı diye zorlama yapmıyorlar inanmıyorsa inanmıyor bana ne ben müslüman mıyım ibadetlerimi yerine getiriyor muyum ona bakarım atatürk ahirette hesabını kendi verecek bende tek başıma vericem siz atatürkün müslümanlığına değil kendi müslümanlığınıza bakın

Ama şu var atatürkte bir tarihi şahsiyettir nasıl osmanlı selçuklu gazneli bizans roma hükümdarlarının inançlarını dinlerini adetlerini yediklerini içtiklerini tarihçiler araştırıyorsa bu devletin kurucusunda dinini inancını ahlakını düşüncelerini yediğini içtiğini bir konu hakkında ne düşündüğünü araştırmak lazımdır örnek aratürkün bir anasını babasını kızkardeşini biliyorum okullarda hiç amcasını dayısını halasını akrabalarını öğretmediler bu adam hazreti adem aleyhisselam gibi cennetten mi dünyaya düştü fatih sultan mehmed hanın doğum gününü biliyoruz 5 asır olmuş ama 130 yıl önce doğan birisinin doğum gününü bilmiyoruz hatta kendisi bilmiyor

Geri