ATATÜRK`e Dinsiz Diyenlere Haydar BAŞ'ın Müthiş Cevabı

Konu sahibi son olarak 1732 gün önce görüldü
[YOUTUBE]n_AUgP2T2p4[/YOUTUBE]​

Nokta....

Atatürk'e dinsiz diyenler ondan daha dinsizdir ...

Bir lider dusunun öldügü halde hala birilerine kuyruk acısı veren
Ruhun Sad olsun ATA'm biz senin izindeyiz

Ya he Haydar he

Allah insanlara iman etmeme gibi bir hak tanımış ; iman etmesi veya etmemesi kimseyi ilgilendirmez.
Zira biz inananlara göre Allah'ın kuluna soracağı soruyu ; biz değil Allah sorar.Demem o ki iman edip etmemesi kişinin kendi meselesi , nasıl ki iman edip de amellerini eksik yapanlara " Namaz kılıyor musun ? , Neden kapanmıyorsun ? " gibi soruları biz soramıyorsak Allah'ın soracağı soruları da ona bırakalım. Biraz insanlaşıp insanlara " Aç mısın ? , Bir sıkıntın var mı ? " diye insanın insana sorması gereken soruları soralım.

Bu Haydar başı duyduğum zaman ''asgari ücret 5 bin tl olucak'' lafı aklıma geliyor. Ve ne hikmetse adamın başarılı kolejleri diye okulları var kendi çalıştırdığı öğretmenlerine daha maaşlarını yatıramıyor . :) adamların 2015 ocaktan alacağı paraları duruyor. :) Yurt dışından parayla prof olan sözde islam abidesi fakat çalışanlarının paralarını bile ödeyemeyen hak yiyen sahtekarın biri .

Sizin dininiz var da ne oluyo , burnumuz kurtulmuyo. Al bak daha dune kadar secde ettiğiniz pensilvanya mesihine bile küfreder oldunuz şimdi. Yarın kimin suratına işemek isteyeceğinizi kim bilebilir. Putlaştırdım lan var mı. Atatürk'ü putlaştırdım ilahlaştırdım. Hanginizin gücü yetecek?

Atatürkün dini yahut dinsizliği bizi bu kadar neden ilgilendiriyor ?

Zaten Atatürk'ü dinsiz diye "eleştiren" bir zihniyetin temel derdinin "demokrasi" olmadığı aşikar. Atatürk'ün ülkemize kattığı nimetleri dibine kadar sıyıran ama öte yandan "çok dinsizdi yea" diye "eleştirenler" ya zihinsel olarak gericidir yada art niyetlidir.

Bu zihniyetin aklına yeni bir ülke kurulmasında öncü rol oynaması, cumhuriyeti ilan etmesi, bağımsızlığı kazdırması ve ülkeye bir ruh katması vs. gelmez. Sadece ve sadece "din" gelir. İnsanların dini inanışlarını yargılayan ve iyinin kötünün bu olgu üzerinden şekillendiğini ileri süren bir zihniyetin insanlığa verebileceği bir faydası kalmamış demektir.

O'nun bu millete kattıklarını görmezden gelip, rakı içmesini, sigara içmesini eleştiren bir kafa var.
ki bunu eleştirenlerde sokakta kadına kıza laf atan, ülkeye miligram faydası olmayan beyinsiz zihniyetler.

Ya arkadaş. Anlamadığınız konu şu. Siz şeyhinizi hayvan becerirken görseniz de ondan vazgeçmiyorsunuz da, biz dunyaya bir daha eşi gelmeyecek adam olan Atatürkten neden vazgeçelim din için mezhep için

Buram buram fanatizm kokuyor. Halbuki Atatürk aydınlanmaya inanıyor. Şeyhleri yalayanlardan farkınız nerede?

Birileri şeyhinin hayvan becerdiğine inanmaz, birileri Atatürk'ün müslüman olmadığına.

Ben Atatürk'ü severim. Sevme sebeplerim arasında inançsızlığı da vardır. Ama her şeyden önce teze yalan yanlış karşı tezlerle karşılık vererek kendimizi kandırmaktan vazgeçmeliyiz.

Konuyu forum gündemine taşıyan kişinin Atatürk'ü itham eden değil, savunmaya çalışan kişi olduğu ve birilerinin hoşuna gitsin veya gitmesin her türlü fikrin bu konuda paylaşılabileceği unutulmamalı.

Hazımsızlığınız haddinizi aşıyor.

Hazımsızım.napcan?

Ne yapabilirim ki? Hazımsızlığınıza değil, haddinizi aşmanıza sitemde bulundum. Yanlış kısma odaklanmışsınız. Hazımsızlık sizde karın ağrısı yapar ki, hiç ilgilenmiyorum.

Her şeyden önce doğru anlamak gerek.

Konuyu "napcan?" kıvamına getirdiğiniz için tebrik ederim.

[QUOTE Biraz insanlaşıp insanlara " Aç mısın ? , Bir sıkıntın var mı ? " diye insanın insana sorması gereken soruları soralım[/QUOTE]

Harika bir yorum tebrik ederim ...

Dini bütünlerden kat kat önde, Atam izindeyiz .

Geri