astrolojiye inananlar/inanmayanlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
inanıyorum :) orjinal ikizlerim , samimi poncik sinirli atarlı giderli dengesiz karısık heycanlı meraklı zeki çevik ahlaksız her şey var ağzına yandığım

Bir soru soracağım hocam.
Misal bana örnek veriyorum; mars gezegeninin şu evrede olması veya şu döngüde olması nedeniyle kova burçlarının aşk konusunda ve ikili ilişkilerinde daha dikkatli olması gerekiyor diye söylendiği zaman.
Başka biri çıkıpta hayır mars gezegeni şu evredeyken aşk değil para konusunda dikkatli olması gerekir deyip kaynakça gösterip yorumu çürütebiliyor mu?

Maalesef hayır.
Şarlatan kesimi çok ne yazık ki, yalandan astroloji sertifikası çıkarıp ciddi paralar kazanan.
Türkçe kaynaklar da kısıtlı,eğitimler çeviri slaytlar üzerinden ilerliyor. Güvenilir kaynak olarak Harun hocayı( Dr.Harun ile Vedik Kozmik ilimler youtube kanalı var)Şenay Devi hocayı önerebilirim.Şebnem Ekşıb,Debbie Frank,Susan Miller gibi isimler de iyidir

Son düzenleme:
Maalesef hayır.
Şarlatan kesimi çokne yazık ki, yalandan astroloji sertifikası çıkarıp ciddi paralar kazanan.
Türkçe kaynaklar da kısıtlı,eğitimler çeviri slaytlar üzerinden ilerliyor. Güvenilir kaynak olarak Harun hocayı( Dr.Harun ile Vedik Kozmik ilimler youtube kanalı var)Şenay Devi hocayı önerebilirim.Şebnem Ekşıb,Debbie Frank,Susan Miller gibi isimler de iyidir
Mesela fizik veya matematik gibi dallarda önceden kanıtlanmış formüller ve kanunlar var, biri bunun aksini söylediği zaman çıkıp bunu net olarak söyleyebiliyorsunuz.
Ama astrolojide herkes birşey söylüyor ama kimse kimseye bu böyle değil şöyle olmalı deyip kaynakça gösteremiyor,buda bende çok negatif bir bakış açısı sağlıyor.
söylediğin isimlere bakacağım teşekkürler.

Bu konuda kafamda soru işaretleri var. @Nyctophilia belki açıklayabilir.
Bir insan burcunun özelliklerini mi taşır, yoksa o özelliklere aşina olup, ona göre mi karakterize olur?

Bilmiyorum.
Yani ne şekilde etki ettiğini ya da karakterize olduğunu.
Astroloji yıldızları,gezegenleri sembolik olarak ele alır fiziksel olarak ele almaz.Satürn'ün çekim kuvvetinin yetersiz olduğunu söyleyen Astrofizikçi ile işi olmaz,onu çürütmeye de çabalamaz.Mars'taki oksijen mikatarı,Kendine hayrı olmayan Plüton'un nasıl bir karaktere etki edebileceği ihtimali ile de ilgilenmez.Bunların hepsi birer sembol.Bi tutulmanın henüz keşfedilememiş , henüz naçizane fizik kanunlarımızca kimliklendirmediğimiz bir açıklaması vardır belki,ileride bilimsel bir dayanağı olur mu bilmiyorum.Mesela tropikal zodyak sadece yıldızları sembol olarak değil mevsimleri de karakteristik özellik açısından sembolleştirir.Yani benim ya da başka bir astrologun ''aa canım olur mu Satürn'ün öyle bir çekim kuvveti var ki hayatımızı alt üst ediyor'' gibi bi iddaası zaten yok.Bu anlamda karşıt fikir olarak Celal hoca gibi bilim insanlarının fen kuramlarını ortaya koymak alakaya maydanoz olarak kalıyor yani.Peki ne yapabiliriz? ilgiliyseniz eğitim alabilirsiniz.Binlerce doğum haritası inceleyerek istatiksel bir veri çıkarıp kendi bakış açınızı oluşturabilirsiniz.Ben öyle yaptım en azından.Bilimsel açıdan tek dayanak metod gözlem ve istatistik şu an. crimethink nickli arakdaşa verdiğim cevaptaki hocaların eğitim programları mevcut.

Burçlara inanmıyor oluşunuz bile burçların üzerinizde yarattığı etkiden kaynaklı.. :)
Şu cevap bile astrolojinin dinsel bir yansimasi gibi. Neticede din gibi bir sey ki zaten fizik kurallari gecersizdir mesela
Fizik yasalarina bagli degil..
hala gunesin dunya etrafinda dondugune inanan bir kavram. Ahbap o donem de adamlar gezegenleri tanri zannediyormus. Gezegenler tanri degil.
Soyledigin sey o kadar dinsel ki allaha inanmamanin kaderini bile allah sana yazmis zaten oda inanmicani biliyordu gibi...
Dusunsene gezegen adama kusup "bana inanmani istemiyorum artik bundan sonra ne ölüme ne ölüne" diyor.
Yani tutarli bir sey soyleseniz mantiga oturtulacak diyecegim ki oda kendini boyle mutlu ediyor olsun kimseye zarari yok.
Bu zamana kadar gordugum en iyi b plani kaçış repliği bu sanirim...

Birkaç analize ve karakter hakkında öngörüleni takip ediyorum o da arada koç burcunu okuyorum. Yükselen alçalan bilmiyorum. Astrolojiye göre hayatıma yön vermiyorum. Bu zaten ruh sağlığı yerinde olmayanların işi.

Birkaç analize ve karakter hakkında öngörüleni takip ediyorum o da arada koç burcunu okuyorum. Yükselen alçalan bilmiyorum. Astrolojiye göre hayatıma yön vermiyorum. Bu zaten ruh sağlığı yerinde olmayanların işi.

Psikiyatrik bir araştırmanız var mı bu konuda

Psikiyatrik bir araştırmanız var mı bu konuda
Somut ve soyut kavramlarının insanlarda her zaman tuhaf bir etki bıraktığına inanırım ve insanların saçma şeyleri dahi kendini inanışlara adamışlık adı altında böyle şeylere kaptırmasına kızıyorum.
Çevremde sevgilisinden ayrılıp tarotlara kahve fallarına burçların olumlu olumsuz etkilerini ciddiye alıp hayatına yön veren bir sürü insan var.

Soyut düşüncelerin gerçekliği her manada ve dönemde tartışılır. Astroloji evet insanların ruh sağlığını ve düşünce tarzını etkileyip doğru yapacakları şeyleri dahi yanlışa çevirmiştir.

Örnek verecek olursak bazı insanlar sabah kalkıyor ve burcunda okuduğu olumsuz sözler ile güne başlıyor.
En kötüsü gün içinde olumsuz bişey olacak diye bekliyor ve gününü kendine bu enerji ile mahvediyor.

Bazı şeyleri görmek için araştırma yada kanıta gerek yok.

Somut ve soyut kavramlarının insanlarda her zaman tuhaf bir etki bıraktığına inanırım ve insanların saçma şeyleri dahi kendini inanışlara adamışlık adı altında böyle şeylere kaptırmasına kızıyorum.
Çevremde sevgilisinden ayrılıp tarotlara kahve fallarına burçların olumlu olumsuz etkilerini ciddiye alıp hayatına yön veren bir sürü insan var.

Soyut düşüncelerin gerçekliği her manada ve dönemde tartışılır. Astroloji evet insanların ruh sağlığını ve düşünce tarzını etkileyip doğru yapacakları şeyleri dahi yanlışa çevirmiştir.

Örnek verecek olursak bazı insanlar sabah kalkıyor ve burcunda okuduğu olumsuz sözler ile güne başlıyor.
En kötüsü gün içinde olumsuz bişey olacak diye bekliyor ve gününü kendine bu enerji ile mahvediyor.

Bazı şeyleri görmek için araştırma yada kanıta gerek yok.

Bahsettiğiniz iddaanin bir kanıtı olmalı,şayet varsa.
Yazınızda nevrotik ya da psikotik bir olgu yok.
Kişilik bozukluğu da yok. Astroloji ile hayatına yön verenler grip olurdan hallice

konunun üzerine eski flörtümün-artık böyle diyoruz- youtube videosu düştü önüme… bunun ekmek yediği alana insanın inanası gelmiyor ama maalesef engel değil. iki boğa bir araya gelemedik diye küsecek değiliz. bi de makyaj kanalına konuk olmuş… insan gurur duyuyor, gratis önünde bekle desen beklemeyen adamların evrimini görünce.

Şu cevap bile astrolojinin dinsel bir yansimasi gibi. Neticede din gibi bir sey ki zaten fizik kurallari gecersizdir mesela
Fizik yasalarina bagli degil..
hala gunesin dunya etrafinda dondugune inanan bir kavram. Ahbap o donem de adamlar gezegenleri tanri zannediyormus. Gezegenler tanri degil.
Soyledigin sey o kadar dinsel ki allaha inanmamanin kaderini bile allah sana yazmis zaten oda inanmicani biliyordu gibi...
Dusunsene gezegen adama kusup "bana inanmani istemiyorum artik bundan sonra ne ölüme ne ölüne" diyor.
Yani tutarli bir sey soyleseniz mantiga oturtulacak diyecegim ki oda kendini boyle mutlu ediyor olsun kimseye zarari yok.
Bu zamana kadar gordugum en iyi b plani kaçış repliği bu sanirim...
Aslında dinle ilintili bir konu değil astroloji. İnsan incelendiğinde atomlarında yıldız tozları da bulunuyor. İnsan bedenindeki elementler yaşadığımız evrende de gözlemleniyor. Yanlış hatırlamıyorsam dişlerimizde bulunan kalsiyum dahi çöken yıldızların içinde oluşmuş. Yani biz evrenle bir bütünüz ve zamanında evrende bulunan yıldızlar varlığımızda izler bırakmış.
Hal böyle olunca evrendeki oluşumlar, değişimler veya herhangi olayların bizi etkilemesi mantıklı bir varsayım olarak kabul edilebilir. Elbette bunlar varsayımdan ibaret ama katı bir reddetme durumu tüm bu gerçekleri de reddetmek anlamına gelebilir.

Bahsettiğiniz iddaanin bir kanıtı olmalı,şayet varsa.
Yazınızda nevrotik ya da psikotik bir olgu yok.
Kişilik bozukluğu da yok. Astroloji ile hayatına yön verenler grip olurdan hallice
Sence bu denli Astrolojiye inanmak ve buna göre hayatını şekillendirmek doğru mu? Ayrıca neyin kanıtını istiyorsun eskiden burç diye bişey yoktu şimdi meslek olarak icraa ediliyor konunun ne kadar ciddi olduğunu anlamışsındır umarım. Geleceği sadece Allah bilir bakarsın okur geçersin 1 sene sonraki duygu ve düşüncelere hakim olmak ve kendini hayata kapatmak sürekli retro şu tarihte şuraya girecek diye o gün gelene kadar psikoloji bozmak ne kadar doğru ?

Enerjilere inanıyorum fakat astroloji bazında değil.

Sence bu denli Astrolojiye inanmak ve buna göre hayatını şekillendirmek doğru mu? Ayrıca neyin kanıtını istiyorsun eskiden burç diye bişey yoktu şimdi meslek olarak icraa ediliyor konunun ne kadar ciddi olduğunu anlamışsındır umarım. Geleceği sadece Allah bilir bakarsın okur geçersin 1 sene sonraki duygu ve düşüncelere hakim olmak ve kendini hayata kapatmak sürekli retro şu tarihte şuraya girecek diye o gün gelene kadar psikoloji bozmak ne kadar doğru ?

Doğru yanlış demek ya da böyle bir bakış açısına sahip olmak farklı bir şey. Ruh sağlığı bozuk demek farklı bir şey. Hayatımın merkezine koymam, koyana da deli demem diyecek yetkinliğim de yok.
Eskiden burç diye bir şey yoktu kısmını ve sonrasını da ciddiye alamadım.
Iyi günler.

Son düzenleme:
Doğru yanlış demek ya da böyle bir bakış açısına sahip olmak farklı bir şey. Ruh sağlığı bozuk demek farklı bir şey. Hayatımın merkezine koymam, koyana da deli demem diyecek yetkinliğim de yok.
Eskiden burç diye bir şey yoktu kısmı ve sonrasını da ciddiye alamadım.
Iyi günler.
İlgi alanın seni ilgilendirir ben ilgilenmiyorum. Evet ruh sağlığına etkisi de gözle görülür derece aslında sende bunu biliyorsun da neyse.

Güle güle

Geri