"Asla Gitmeyin" Dediğiniz Sıkıcı Şehirler Hangileri?

• Kullanıcı Swat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
Her şehrin kendine göre bir doğası ve tarihi var. Bu sebeple gitmem diyeceğim bir şehir yok ancak sıkıcı gelirse de seyahati kısa tutmaya çalışırım.

Adana sadece yaz aylarında çok sıcak ancak onun dışında o kadar da sıkıcı değildir.

Ankara'yı da deniz olmadığı için yaşanacak yer olarak görmesem de şehir olarak kötü bulmuyorum.

Bir şehire asla gitmeyin diyebilmek için bir kaç gün orada bulunup, ne yapılır, ne edilir, neresi gezelir, neresine gidilmez, ne yenilir, ne içilir, bıdı bıdı bıdı bıdı gibi sorulara cevap verebilmek gerektiğini düşünüyorum zannımca. Misal hakikaten Adana' ya yazın gidilmez ama nisanda gidilir bütün şehir portakal çiçeği kokar çünkü ve festivali ve de karnavalı bile yapılır. Aralık' ta gidilir ülkenin her yeri donarken gömlek ceket takılabilirsiniz. Rakı-kebap festivali bu aydaydı sanırım katılabilirsiniz. Lezzet festivali var ona da katılıp tescilli lezzetleri yerinde tadabilirsiniz. E tabi bu adamlar hep homini gırtlak değil tabiki. Eğlenceli insanlar bence. Bakmayın siz adliyesi, sokak kavgaları falan adı çıkmış 9 a inmez 8 e...
Onlar bile zamanında eğlenceliymiş.p
Evet bu gidilecek şehirlerden birisiydi gidilmeyecek şehirlere gelince: Karaman, Aksaray, efendime söyleyeyim Niğde, sonra Osmaniye. Bunların en fazla üzerinden uçakla geçebilirsiniz, araçlada içinden. Sakın durmayın. Zaman kaybı. Yine misal. Çorum' da durulabilir ver ordan 2 kilo leblebi dersiniz en azından. Buralar cıx.

Sivas der susarim. Hayatimda hic bu kadar hayalkirikligina ugramamistim.

Bir şehire asla gitmeyin diyebilmek için bir kaç gün orada bulunup, ne yapılır, ne edilir, neresi gezelir, neresine gidilmez, ne yenilir, ne içilir, bıdı bıdı bıdı bıdı gibi sorulara cevap verebilmek gerektiğini düşünüyorum zannımca. Misal hakikaten Adana' ya yazın gidilmez ama nisanda gidilir bütün şehir portakal çiçeği kokar çünkü ve festivali ve de karnavalı bile yapılır. Aralık' ta gidilir ülkenin her yeri donarken gömlek ceket takılabilirsiniz. Rakı-kebap festivali bu aydaydı sanırım katılabilirsiniz. Lezzet festivali var ona da katılıp tescilli lezzetleri yerinde tadabilirsiniz. E tabi bu adamlar hep homini gırtlak değil tabiki. Eğlenceli insanlar bence. Bakmayın siz adliyesi, sokak kavgaları falan adı çıkmış 9 a inmez 8 e...
Evet bu gidilecek şehirlerden birisiydi gidilmeyecek şehirlere gelince: Karaman, Aksaray, efendime söyleyeyim Niğde, sonra Osmaniye. Bunların en fazla üzerinden uçakla geçebilirsiniz, araçlada içinden. Sakın durmayın. Zaman kaybı. Yine misal. Çorum' da durulabilir ver ordan 2 kilo leblebi dersiniz en azından. Buralar cıx.

Adanayı bu kadar övdüğüne göre sen Adanalı mısın....

duygusal bakıyorsun........

her sehrin bi goygoyu doner
kilis hicbir muhabbette gecmez
memleketi kilis olan kimseyi tanimadim
bi sakada espride gectigini gormedim
bilecik bile sakalarda esprilerde gecer
kilis hicbir yerde yok
biri gidip baksin kiliste yasayan var mi
bizi kandirmiyolardir ins,

• Kahkaha
Tepkiler: W
her sehrin bi goygoyu doner
kilis hicbir muhabbette gecmez
memleketi kilis olan kimseyi tanimadim
bi sakada espride gectigini gormedim
bilecik bile sakalarda esprilerde gecer
kilis hicbir yerde yok
biri gidip baksin kiliste yasayan var mi
bizi kandirmiyolardir ins,
Aaa evet bir de Kilis. Orada en şaşırdığım şey nereye baksam şu mobilet denilen motorsikletlerden görmemdi. İnsandan çok mobilet var sanki.

Evet Adana çokzel. Giderseniz conoları ziyaret etmeyi ihmal etmeyin… sklsk
Yalan yok az önce şu mızrakla savaşan kabileler konusunda aklıma gelmediler değil. Ama onlarda geliştirmiş kendini sapandan tek saçmaya geçmişler. O da ayrı bir kültür tabi, mahalleleri açık hava müzesi niyetine gezilebilir hala varsa tabi.

Geri