Aşkın Ömrü Kaç Yıl ?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 31 gün önce görüldü
Hormonlar yoksa aşk da yok demektir fakat sevgi-bağlılık gelişebilir elbette... Aşık olarak sonsuza kadar devam edemezsiniz çünkü beyin aşk hormonunu sürekli salgılayamıyor.

Sevgili Rüzgar, sonsuz aşk ancak ulaşılamadığı zaman gerçek gibi algılanır fakat kavuşma gerçekleştikten sonra aşkın etkisinin geçmesi kaçınılmazdır. Beyin o hormonu salgılamayı bıraktığı an, elimizden ne gelir ki? :)

Şöyle düşünün:
Madem biteceğini veya kısır bir döngüde olduğunu biliyoruz peki neden kendimizi bu kovaya atlamaktan geri bırakmıyoruz? İnsanın her defasında aynı hataya düşmesi kendi tabiatı gereği midir?Tezlerinize katılmıyorum, hormonlarla da ilgilenmiyorum, sancısı büyük tanımı küçük şeyleri hiç sevmemişimdir. :)
İnsanın kalbi ile beyni aynı duyguya yön veremez/alamaz. İkisi de birbirine zıt işlem yapar, yapmak zorundadır.
Kavuşma ile geçen şeyin adı aşk değil, sahip olma isteği veya arzudur. Gerçekçi olalım ve böylelerinin kirlettiği bir duygudan söz ettiğimizi unutmayalım. Bir 10 yıl daha yazarım yoksa ben, herkes usandı... :)

Şöyle düşünün:
Madem biteceğini veya kısır bir döngüde olduğunu biliyoruz peki neden kendimizi bu kovaya atlamaktan geri bırakmıyoruz? İnsanın her defasında aynı hataya düşmesi kendi tabiatı gereği midir?Tezlerinize katılmıyorum, hormonlarla da ilgilenmiyorum, sancısı büyük tanımı küçük şeyleri hiç sevmemişimdir. :)
İnsanın kalbi ile beyni aynı duyguya yön veremez/alamaz. İkisi de birbirine zıt işlem yapar, yapmak zorundadır.
Kavuşma ile geçen şeyin adı aşk değil, sahip olma isteği veya arzudur. Gerçekçi olalım ve böylelerinin kirlettiği bir duygudan söz ettiğimizi unutmayalım. Bir 10 yıl daha yazarım yoksa ben, herkes usandı... :)

İnsan kendi biyolojisi ile baş edemez ve beyin o hormonu ürettiği an, en imkansız kişiye bile aşık olabilirsin çünkü ne yazık ki aşık olacağımız insanı seçme şansımız olmadığı gibi, engel de olamıyoruz. Hormon salgılandığı andan itibaren, aşık olmaya karşı koyma şansın yoktur fakat o kişiden uzak kalmaya çalışıp, etkisinin geçmesini bekleyebilirsin. Genelde de daha saplantılı bir aşığa dönüşmek kaçınılmazdır çünkü ulaşamadıkça daha fazla hırs yapılır.

Kirletilen bir şey yok sevgili Rüzgar, aşkın doğası bu.:) Hayaller kurulsa da er ya da geç, her insan bu hakikatle karşılaşır.

Son düzenleme:
İnsan kendi biyolojisi ile baş edemez ve beyin o hormonu ürettiği an, en imkansız kişiye bile aşık olabilirsin çünkü ne yazık ki aşık olacağımız insanı seçme şansımız olmadığı gibi, engel de olamıyoruz. Hormon salgılandığı andan itibaren, aşık olmaya karşı koyma şansın yoktur fakat o kişiden uzak kalmaya çalışıp, etkisinin geçmesini bekleyebilirsin. Genelde de daha saplantılı bir aşığa dönüşmek kaçınılmazdır çünkü ulaşamadıkça daha fazla hırs yapılır.

Kirletilen bir şey yok sevgili Rüzgar, aşkın doğası bu.:) Hayaller kurulsa da er ya da geç, her insan bu hakikatle karşılaşır.

Kusura bakmayın lakin ben işin bilimsel kısmına inanmiyorum, hal böyleyken hiçbir sözün tesir edeceği ihtimali de yok. Hırs yapan birinin hormonlarını bilmem ama aşk ile alakası olmadığı kesin. İnsan kendi doğasına aykırı olarak bir kabullenmişlik göstermeyip sürekli kötüleme ve hiçe saymaktan başka bir şey yapmazken, benim burada bir şeylere uğraşmam da büyük bir hata, bu sizin için değildi genel olarak söylüyorum ve dediğim gibi 10 yildir savunduğum bir şey, bunun açıklamasını beyin ve kalp arasına mekik dokumak, hormonların salgılanması şekline bağlamak konu ile alakası olmayan, amaçsız şekilde yapılan espiri gibi bilim her şeyi çürütmez! :)
Çok fazla ikili muhabbete döndü, teşekkür ederim muhabbet için, iyi kalin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bazı şeyler, kötü sonlara rağmen yaşanacak kadar güzeldir.
Yüzyıllardır oynanmasına rağmen, hiçbir seyirci sahneye fırlayıp, Romeo'nun zehirli iksiri içmesine engel olmamıştır.
Sonunda geminin batacağı bilindiği halde, Titanic filmi defalarca izlenmiştir.
''Bitecektir'' korkusuyla aşktan kaçanlar, eğer dünyaya gelmeden önce kendilerine danışılsaydı, sonunda öleceklerini bildikleri için, hiç doğmamayı seçerlerdi.
Böyle yaşanmaz...
Romeo ölmeli,
Titanic batmalı
Ve aşk
Her şeye rağmen yaşanmalı.

yaşayamadıktan sonra
üç olsa ne beş olsa ne
yaşayın gitsin

Aşkın ömrü 3 yıldır diye bi kitap okumuştum zamaninda o aklima geldi

Yeri geliyor 3-4 yıl da oluyor, yeri geliyor bir iki hafta. Aşkın sağı solu belli olmaz. En iyisi sevgi.

Pompaya yansımadıktan sonra aşkın ömrünü naapacaksiniz

Geri