folie a deux
Bronz Üye
Hormonlar yoksa aşk da yok demektir fakat sevgi-bağlılık gelişebilir elbette... Aşık olarak sonsuza kadar devam edemezsiniz çünkü beyin aşk hormonunu sürekli salgılayamıyor.
Sevgili Rüzgar, sonsuz aşk ancak ulaşılamadığı zaman gerçek gibi algılanır fakat kavuşma gerçekleştikten sonra aşkın etkisinin geçmesi kaçınılmazdır. Beyin o hormonu salgılamayı bıraktığı an, elimizden ne gelir ki?![]()
Şöyle düşünün:
Madem biteceğini veya kısır bir döngüde olduğunu biliyoruz peki neden kendimizi bu kovaya atlamaktan geri bırakmıyoruz? İnsanın her defasında aynı hataya düşmesi kendi tabiatı gereği midir?Tezlerinize katılmıyorum, hormonlarla da ilgilenmiyorum, sancısı büyük tanımı küçük şeyleri hiç sevmemişimdir.
İnsanın kalbi ile beyni aynı duyguya yön veremez/alamaz. İkisi de birbirine zıt işlem yapar, yapmak zorundadır.
Kavuşma ile geçen şeyin adı aşk değil, sahip olma isteği veya arzudur. Gerçekçi olalım ve böylelerinin kirlettiği bir duygudan söz ettiğimizi unutmayalım. Bir 10 yıl daha yazarım yoksa ben, herkes usandı...