aSk'in KöSeSi

Konu sahibi son olarak 3536 gün önce görüldü
Fikri fakir olanın zikri hakir olur.
Yüreğinde kir olanın;
Kelamı da, kalemi de kir olur...

''Farkinda" olmali insan...
Kendisinin, hayatin olaylarin, gidisatin farkinda olmali.
Farki fark etmeli, fark ettigini de fark ettirmemeli bazen...
Bir damlacik sudan nasil yaratildigini fark etmeli.
Anne karnina sigarken dünyaya neden sıgamadigini
ve en sonunda bir metre karelik yere nasil sıgmak zorunda kalacagini
fark etmeli.
su çok genis görünen dünyanın, ahirete nispetle anne karni gibi
oldugunu
fark etmeli.

sevenin de sövenin de ah edenin de
ah canı sağolsun
gelenin de gidenin de dönmeyenin de
ah canı sağolsun

bu dünyaya sevmeye geldim
eşi dostu görmeye geldim

mutlu oldum dertli oldum
aşk uğruna sarhoş oldum
hancı oldum yolcu oldum
meşk uğruna sırdaş oldum

İyi ki yapmışım dediğim şeyler var
Aynı zamanda keşke' lerim de ...
Engellemek istediğim başlangıçlar var.
Unutmayı yürekten dilediğim kişiler ve zamanlar...
Unutamadığım, unutmayacağım dostlarım var.

Hayatımdan seneler çalan insanlar...
Hafızamdan silmek istediğim görüntüler var, silemediğim..
Sözler var, duymamış olmayı dilediğim ama duyduğum.
Her şeye rağmen isyan etmemek !!
Hiç Bir şeye hiç bir zaman!..
Rabbim sınıyor ama merhametini de esirgemiyor bizden..
buna da şükürler olsun!..
Hala yüzümün gülümsemesini sağlayan sebeplerim var..

O kadar çok seversiniz ki gelip canevinizden vurur sizi o kişi! Siz savaş ortasında kalmış bir çocuk gibi şaşkın ve ürkek bakarak olanları anlamaya çalışırken o, ukala ve vurdumduymaz tavırlarıyla size gülümser hem de alaycı bir şekilde. Üstelik bunu en doğal hakkıymışçasına yapar. Size ne yapmak kalır peki? Afallayıp olup biteni anlamaya çalışma faslından sonra kendinize göre doğru olan cevabı verirsiniz susarak...! Kelimeleriniz tükenmiştir çünkü. Duvara toslarsınız adeta. Kanarsınız. Acı ve ayrılık kanları kalbinizden oluk oluk akar iç deniziniz olan ruhunuza. Ağlarsınız. Gözyaşlarınız karışır denizlere, okyanusa. Susarsınız. Susulur ama sözde. Ya özde? Sessiz kalırsınız ama aslında kalbinizin çığlıkları...? Kepenklerini indirmişsinizdir hem kalbinizin, hem ruhunuzun. Gözünüzde dans eden anıların biri gelip biri giderken nefes almaya çalışırsınız. Aldığınız her nefes bile batar size. Yaşama dönmeye çalışırken sizi anlayan bir şey vardır. Derdinize ortak ettiğiniz bir kadeh şarap, bir sigara... Anıları dans ettiren şarkılar... Ama en önemlisi, yaranıza merhem olan şiirler... Bu özenle seçilmiş kelime gülleri, gözyaşımızı akıtırlar anıları yad ederken. Alttan alta da size güç vererek sizi canlandırırlar, "Yaşadıklarını anlıyorum" dercesine. Şiir bir terlemedir. Güneş güneş sözlerle... Şiir bir öfkedir! Öfke yürütüldüğü an, aslında bir gerilladır. Şiir bir umutsuzluktur. Umutsuz olmayan insan şiir yazamaz. Umutsuzluğun içinde umudu bulmaktır şiir. Deli olan bu dünyada tek akıllılığı, uslanmayan akıllılığı anlatmaktır şiir. Onun yokluğunda şiir okuduğunuzda sevdiğinizi yanı başınızdaymış gibi hissedersiniz ya. Aynen... Kalben...

aSk Hayırlı olsun Günlügün :)

tumblrmrhhgby3Do1sxuudwo5500.jpg

tumblrmnkyddupj11qk73exo1500.jpg

Bunlarda benden :)

Günlerden siyah...
Ve biraz daha yaklaştım yokluğuna,
Sabah uyandığımda başlıyorum güne, sensizleşmeye.
Ne olurdu yani şimdi gözlerimi açtığımda yanı başımda sen uyusaydın. Biraz sesim kısılırdı mutluluktan,
Hatta biraz da gözlerim sulanırdı mutluluktan.
Her neyse , yoksun bugünde ve yine annemin açtığı perdeden sızan yokluğunun karanlığı içime damlıyor.
Üşüyorum birazda..

Konuşsa diyorum kitaplar
''Biraz daha konuşmak istiyorum seninle , ama eğer sıkıldıysan ,bir kitapla konuşmak sana aptalca geliyorsa ,sayfalarımı çevir ,beni görmezden gel '' dese bana ... o kitap da biraz deli olsa biraz dolu olsa biraz yorgun ama bir o kadar da hayat dolu ... aşk olsa bir kitap mümkünse başımı göğsüne koyabileceğim aşık bir adam olsa ... Ona sarılmaktan hiç bıkmayan bir kadın olsam ...

Roman olsun diye yaşıyorum sanki bu hayatı ...yazsam yepyeni bir tür çıkar ortaya ... ağlasam mı gülsem mi bilemedim ki.. öyle tepkisiz kaldım... hayata bir saat geç kaldım bugün ... saati bekledim gelsin diye ama çoktan geçmişti ...

İşte ben bu suskunluğa nefretimi kusarım tüm öfkeme gülücükler ekler siyahları rengarenk boyarım senin ruhun duymaz ..Gözlerinde kaybolurum ...Sen beni boş sokaklarda ararken ben aptal bakışlarımla izlerim seni ve parmak uçlarımda atarım her adımı uyanma diye .Dinlerim sadece .. Konuşmanın yaramadığı zamanlardayım sayfalardan taşıyorum şimdilerde..

Hep birileri gider ve hep birileri üzülür huyumuz kurusun bayılırız dimi ardından ağlamaya kimisi ben gidiyorum der kimisi de haber vermeden gider kimisi de kazık çakar hayatına atsan atamazsın satsan satamazsın ... Bulutlardan hayaller kurar üzerinde uyuruz ... yazdığımız her satıra kilit vurabiliriz böyle de bir yetenek vardır bizde ...Biz gider en olmazı buluruz ...sonra oturur her şarkıda onu ararız ...her film de ona ağlarız eh biz buyuz biz romantik komedi tadında yaşarız aşkı bile ...hep gülecek bir şeyler vardır kıyıda köşede biz kumbaramızda bunları biriktirmeyi severiz ....masal perilerine inanırız saat 12 den sonra her şey eski haline gelicek korkusuyla kapatırız gözlerimizi .... bir gün tam gülümser ki melek yüzümüz işte o an düğümlenir boğazımıza hıçkırıklar geçmişimiz vizyonda izlenme rekorları kırar biz günümüzün tadını alamazken ....

gel-e-miyor kelimesi bi olumsuzluk barındırsada içinde..
ben hep oraya saklanan umudu sezdim içten içe..
görmedinmi?
bak orada saklanmakta işte..
bu dünya yalan diye öğretilmedimi hepimize?
işte bu sebpten beklenen gerçekte bize doğru yola düşmekte...

öyle işte

"Eğer bir yolun varsa gidilecek, sona bırakma.
Bir sözün varsa dilden yüreğe, hiç susma.
Görmen gerekiyorsa birini, git yanına.
Okşaman gereken bir yürek varsa, esirgeme elini.
Hayat bazen çok acımasız...
An gelir; elini, gözünü, yolunu, yüreğini alır senden.
O zaman istesen de dokunamaz, göremez, gidemez, söyleyemez olursun..."

Aynaya bak, sil yanaklarını. Akmış rimellerini temizle, hatta tazele. Dağınık saçlarını düzelt ve o yapmacık gülümsemeni yerleştir dudaklarına. Tak maskeni ve soran herkese iyiyim de. Öyle güçlü görün ki, şaşırt insanları. ”Gerçekten iyi misin?” dedirtme kimseye. İyisin sen, güçlüsün. Çok güçlüsün.

Öğrendim ki; güldüğün zaman herkesi kıskandıracak kadar güzel güleceksin. Ama ağlarken her zaman yalnız ağlayacaksın, hüzünlerini gizleyeceksin, kimseyi sevindirmeyeceksin. Ve göz yaşlarını yine kendin sileceksin, kimseye minnet etmeyeceksin. Çünkü; minnet ettiğin herkes, sonrasında kendini nimetten sayıyor. Elini bırakmayanı yüreğinin dibine kadar seveceksin ama en zor anında seni bırakanları ise; yalnızlıktan gebersen dahi asla affetmeyeceksin.

Geri