Askerlere yeterince eğitim verildiğini düşünüyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 1938 gün önce görüldü

Askere verilen eğitim yeterli mi ağırlaştırılmalı

• Yetersiz buluyorum. Ağırlaştırılmalı

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
Dağına göre kar yağdırıyorlar. Çok ağır eğitim alanlar da var, ice tea içerken tek derdi, betona oturmak olanlar da var.

Benimle aynı dönem askerlik yapıp astsubay ile enseye şaplak g.te parmak askerlik yapan arkadaşım da vardı izmir de nato da.

Ben ise izmir yeni foça da şırınga ile kan veriyordum eğitim alanında.

Ama en kötüsü kısa dönem askerlere yapılan eziyetti. Ben tim halinde askerlik yapıyordum mesela hukukçu bir abimiz kısa dönem gelmişti. Tüm boktan işleri adama ve diğer kısa dönemlere yaptırıyorlardı. Bir de o zamanlar kısa dönemlere (poşet) deniyordu.

Şahsına münhasır sezen cumhur önal diksiyonunda adam sabahtan akşama kadar kömür taşıyordu askerlerin banyo kazanı için.
Askerden çok askerlik eğitimi verenlere de eğitim verilmeli. Ne masum insanlar tanıdım sırf okumuş diye ezilen...

Anlatabileceğim bir sürü şey var ama zaten askerlik yapmış arkadaşlar az çok biliyordur bu mevzuları

Yetersiz. Çünkü eğitenler de yetersiz.

Yahu parasız asker olduk diye ölmüş anamızı bile ağlattılar. hala eğitim yetersiz diyorsunuz.

yok yetersiz buluyorum

dört mezhep imamın fıkıh bilgileri öğretilmeli
neticede cihat yapan onlar
Tasavvuf tarikat bilgileri de ayrıca verilmeli
Şeyhler bu konuda yardımlarını esirgemez
çok fedakar insanlar!

Almanyada bir söz vardır "nicht die Quantität zählt sondern die Qualität" yani çokluk önemli değil kalite önemli. Türkiye coğrafya da ve NATO da asker sayısı çokluğuyla övünür ama diğerleri kaliteleriyle. Savunma sanayin, silah sanayin,.... dışa bağımlı. İstediğin kadar iyi eğit elin adamı malzemeyi vermeyince ortada kalırsın. Başarın başkalarının elinde anlayacağın.

Ben eğittim, normal ve kısa dönem erleri. Yetersiz buluyorum, çünkü nitelikli eğitim veremedik. Astsubay'lar en başında bilgisizdi. Elimize kitap verip, oradan eğittiriyorlardı. Sade sürünmekle ve koşmakla eğitim olmuyor.

Ama şu an Nato içinde tek saha deneyimli ordu biziz.

Zorunlu askerlik yapan erlerin eğitimi yetersiz. Ve askerlik süreleri de yetersiz. Çoğu askerlik ortamına alışamadan terhis oluyor.

Geri