Askere Gitmeyen Adamdan Sayılmaz mı?

Konu sahibi son olarak 2660 gün önce görüldü
Adamlık kavramı kişiye göre değişmiyormu .s
Konuyu dahada açmıyayım ama :D kimisine göree falancası adam kimine göre filancası adam.
Askerliğe adam olmak için değil vatani görev olduğu için gidiliyor.

Benim Eniştem astsubaydi.Ve askerlere davranışlarını görüyordum.
Tabiri caizse kopek gibi bağırıyor bütün komutanlar.Emir veren verene.
Yani benim evleneceğim kişi askere gitmemiş ve gitmicek olsun saygı duyarim.
Asker olmuyorsun köle oluyorsun.

Bunu bana bizzat en yakınım olan aynı kanı aynı canı taşıdığım kişi söylemişti.

Adamlık askere gidip ya da gitmemekle ölçülmüyor ne yazık ki.
Kişinin içinde o duygu var iken gidemiyorsa bunun için o kişi ne yapabilir ki ?

askere gitmedim neden demiyonda değişik mazeretler üretiyorsun.

bide bana artistlik taslıyor ufaklık

bende psikolojik rahatsızlıklarımından dolayı alınmadım.

gelsin bir tane delikanlı yüzüme karşı söylesin adam değilsin diye. adamlık kişilik meselesidir askere gitmekle ölçülmez.

Konuda da belirttiğimiz gibi sağlık nedeni ile gidemeyene lafımız yok ve her askere giden adam ve gitmeyende adam değil diyemeyiz adamlık ile askerlik arasında büyük farklar vardır.

Rahatsızdır gidemez bisey demem ama bankadan para çekip gitmeyenede adam demem ...

askelrık cok farklı bır duygu.gıtmıyen bılemez .

ordakı ortam cok farklı cidden. ama alakası yok adamlıklıa madamlıkla

Askerlik - Komutanların Emir altında olup bildiğinde afferin bilmediğinde dayak yeridir.
Önüne 5 Tane zeytin, 1 kiprıt kutusu peynir, 1 kiprit kutusu tatlıdır.
1 Kişi hata yaptı diye 100 kişilik Bir bölüğün yerde sürünmesidir.

Peki neden askerlik'te bunlar var düşündünüzmü?

Askerde Silah - Tek Anan, Tek Bacın, Tek karın : Silah'ındır Ve Bilgindir.!! Sana Gelipte duvarı neden dikemedin diye vurmuyorlar dövmüyorlar değilmi?
Silahının herşeyini bileceksin, neden tutukluk yapar? Neden jarjörden mermi almaz, silah temiz olmassa ne olur, Silah nasıl temizlenir. neler gereklidir. Sana doğru ateş edildiğinde hangi silahtan ateş edildi bilmen gerekir ona göre önlem al.. << Bileceksin!!! 2 Nedenin var Bilmen için. 1. kendin için 2. Vatanın için!!

Askerlik'de sürünmek - 1 kişinin yapmış olduğu hatada neden herkez sürünür? çünkü o hatayı hepiniz yaptınız yani o hataları yapmayın anlamında ders vermesidir.

Askerde Emir - Emir altında olacaksınki birşeyleri daha iyi kavraya bilesin, eski alışkınlıklarının yerini daha farklı bir kişilikle sürdüresin..

Askerde Verilen yemekler - Sana verilen o nimetlerden ders çıkarmalısın.

Askerlik en önemlisi : Vatan'i Görevdir.

Askerlik Zorunlu olmasa vatanı kim koruyacak? :)
Evde geceleri fosur fosur uyuyan bizlermi ? neyle venasıl koruyacağız?

Bizler Veya sizler Geceleri Evinizde rahat rahat uyuyorsanız Doğuda kuzeyde güneyde batıda Nöbet tutan Askerlerimizin sayesindedir.

Nöbette 1 Asker uyudu diye Bir karakol yok oluyor haberiniz varmı sizin bundan?

Birde çıkıp Askerlik zorunluktan kalksın diyorsunuz, Dağda Gezen töriritler kaçırsınlar abilerinizi babalarınızı anamızı bacımızı değilmi?

Çıkmışsınız Boş boş konuşuyorsunuz, askere gitmek istemeyen okadar genc ve insan avrki hey yavrum heyy.. Onlarda bana Göre Vatan Hainidir!!

israil'in ve başka yabancı devletlerin hergün Saldırısına uğrayalım savunmasız kalalım hergün tc'e uğrayalım?

Bana Göre askere Gitmeyen İnsan gözümde Adam değildir.!!!

10 Bin Canım olsun 10 Bin kere daha Giderim Askere !!!

Not : Arkadaşımız Eğerki gerçekten dediği gibi rahatsızlıktan dolayı almadıysalar bişey diyemem ozaman kilo aldığında gider baş vurursun ;)

Sağlık sebebleri yüzünden askere alınmayanlar için böyle bir ifade kullanılmasını tasvip etmem ama kendi arzusuyla gitmeyen biri hakkında da daha olumlu düşünmem.

17 yaşında geçirdiğim trafik kazasında tbia kemiğimde parçalı kırık oluştu ve doktorlar topallama ihtimalinden bahsettiğinde günlerce askerlik yapamayacağım için ağlamıştım.
Allah a şükür son derece sağlıklı bir şekilde o dönemi atlatıp askerliğimi 3 takdir hakederek tamamladım.
Hayatımın en gurur duyulası bölümüdür askerliğim.

Askere gidersin Hiç yoktan adamlığın bir önüne geçmiş olursun, askere gitmezsin ne yaparsan yap adam olamazsın. Benimde gözümde böyledir arkadaş, askere gidende gitmeyende adamlığı farklı şekillerde yorumlana bilir..

Örneğin 5 vakit namazında insanlar var ama bazıları neler yapmıyor neler, bu kişiler adam değildir. askere gitmiş olabilir hiç yoktan askere ve namaz kıldığı için adamdır. ;)
Buda benden hepinize gelsin.

Sağlık sebepleri bunun dışında kalıyor. Gidince adam oldu demek yanlış bana göre. Askerliği adamlıkla bağdaştırmak yanlış en başında. Adamlık büyürken kazanılır.
Bir söz vardır; Askere gitmeyene kız vermezler.
Bu söz askere gidince kişinin daha olgun düşünerek, sorumluluk bilinci içinde dönmesini sağladığından. Tabi buna meyilliysen.
bu aileden gelen eğitimle, çocuğa empoze edilen hayat görüşüyle de olur.
Sen kendini yetiştir, askerlik milat değil.

Saçmalık.

Askerlikle adamlığı aynı kefede tutmak başlı başına komik ve yersiz

Evet haklısınız Tamamen Saçmalık ASkerlik ile adamlığı aynı kefede tutmak ve çok komik..

Bir insan iyilik yaptı diye Adamsın adam diyorsunuz? bunu nasıl aynı kefede tutuyorsunuz?
;)

Geri