Askere Gitmeyen Adamdan Sayılmaz mı?

Konu sahibi son olarak 2659 gün önce görüldü
Askere gitmeyen Adamdan Sayılmaz mı?

Evet arkadaşlar sizce askerlik yapmayan yada daha düz bir cümle olarak askerlik yapamayan yani bazı nedenlerden dolayı (rahatsızlık) gibi askerliği yapamayan kişiler adamdan sayılmıyor mu?

Yok artık tamam sahte çürük alırsın anlaşılır o zaman zaten adam olamazsın fakat sağlık durumun yetmez zayıfsındır askeri hastane o raporu vermiştir buna kimse bir şey diyemez ben Asker olmak istedim olamadım nedeni ise kilo azlığı şimdi ben adam değil miyim evet arkadaşlar bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz paylaşır mısınız?

asker bile askere gitmeyecek elinde olsa.rahat ol

Hastalık durumları dışında şüphe duyarım adamlığından açık ve net!

Yapanların şeyi bir karış uzamış mı? Bu ne tursu bu ne lahana sen takma bilader babasına sırtını dayamışlardan bu vatanı senin gibi daha niceleri daha çok sevdiği besbelli

Bana gore adamlik kriteri degil,
Umarim enkisa zamanda zorunlu olmaktan cikar.

Bazı ciddi sebepler varsa sağlık problemi varsa veya gerçek bir çürük raporu varsa buna kimse bir şey diyemez ki bu gibi özel durumlar söz konusu olduğunda dinde bile bir çok şeyden muaf olabiliyorsun.
Ama onun dışında sahte çürük raporları klişe bahaneler uydurup askere gitmeyen kişinin adamlığı sorgulanmalı diye düşünüyorum.

gittik de naptık sanki, komutanlara hizmet başka birşey değil, iyi ki gitmemişsin

her gününe lanet olsun

Adamlık askere gidip ya da gitmemekle ölçülmüyor ne yazık ki.
Kişinin içinde o duygu var iken gidemiyorsa bunun için o kişi ne yapabilir ki ?

Askerliğin zorunlu olmamasi kanisindayim.
Askerligini yapip gelenler daha mi adam?​

Yeni askerden geldim kısa dönem yaptığım halde bile mantara bağladım, Allah uzun dönemlere sabır versin . :S Kim diyorsa o lafı içimden saygıyla anıyorum .

Askerlik yapamayan bazı nedenlerden dolayı mesela sağlık problemi nedeniyle onlara adam değilsin diyemeyiz sahte çürük raporu hazırlatanlar zaten adam değil.

askere gitmemek için çürük raporu alan adam değilse.

kısa dönem yapmak için okuyan yarım adam mı olacak?

ya peki bedelli ne olacak? onun kategorisi ne?

adamlığın askerlikle ilgisi yok.

biz gittik.bişi olmuyo.çok şey kattı bana.valla gidin

islamikler ve hewaller gitmek istemiyor en çok

Ben gittim. Mecburdum. Aslında değildim de acizdim... Hiçbir şey katmadı bana... Bilinen her şeyin en uç ve yüz bulmuş haliydi.

adamlık demeyelim ama madem vatan vatan diyosun askerdende kaçmayacaksın derim ... bu konu da askere gitmemek için başka yollar arayan edebiyatçıyla kavga ettiğimi hatırlarım en son zaten siz şişmansınız size çürük raporu verirler diyip susturmuştum :D

Her TÜRK asker doğar diyenlerin bir kısmının bile sahte çürük aldığını biliyorum. Şehitlerimizin arkasından öyle bağırıyordun da sen neden gitmedin dediğimde verecek cevap bulamıyordu sen de TÜRK müsün be deyip susturuyordum.

Geri