Aşk nedir?

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Bence sevgi bir tezdir. Kin ve nefret de antitez olur o zaman. O halde aşk, sentezidir bunların... Örnek vereyim; birini sebepli veya sebepsiz (bence sebepsiz dediğimiz olayda bile sebebini bilmiyoruzdur) sevdin ve onu istiyorsun, bunun için çabalarsın farkında olmadan veya farkında olarak, bu tezimiz. Ama o seni istemedi yada farkına varmadı yada varlığından haberi yok veya haberi varsa da sen farketmedin belki de hayal ettiğin gibi olmadı, bu da antitez. Sentezimize gelince, onu hala istiyorsun ve bazı çabalardan vazgeçtin. O da aslında hala kendi haliyle ama bazı hareketleri hayal kırıklığı ve bazı hareketleri de( her ne kadar kafasına göre yorumlasa da kişi) umut verici. Buna aşk denir...

Aşk, duygu ve his yoğunluğudur bana göre. Bir anda çok büyük hisler yaşayabilirsin. Aşkın uzun soluklu olduğunu da düşünmüyorum. İnsanlar beğendiği bedenlere, ruhlara ve en önemlisi ulaşamadığı, elde edemediği kişilere duyduğu hissi aşk olarak adlandırıyorlar. Aşk geçici bir şey. Günümüzde ise kaşını beğenir aşık oldum, gözleri güzeldir aşık oldum, hatunun fiziği güzeldir aşık oldum. Hoslanma, etkilenme gibi duygu patlamalarını aşk sanıyoruz biz. Oysaki saf aşk çok daha farklı, çok daha özel.
Sairini unuttum ama şöyle diyordu:"Aşk yeni bir siz meydana getirir." Kastedilen gerçek bir aşk ise sizden yeni bir siz yaratmalı. Aşk insanın kimyasını değiştirir. Eskiden yaptığınız tüm alışkanlıklar değişir aşkta. Gerçek aşkla insanların olgunlaştığını düşünüyorum.
Ve en önemlisi de ne kadar anlatırsan anlat aşkı hep bi yanı eksik kalıyor; tam tarifi yok. Çünkü; aşk, anlatılmaz yaşanır.
Aşk, kalp ritmini değiştiren bir olgu. Aşk diyorum bakın biriyle sevgili olup da yaşanan durumları tenzih ederim bunlardan. Aşk için kavuşmaya ihtiyaç yok. Kavuştuğun an belki de büyüsü bozulur.
Mesela; Victor Hugo der ki:"Aşk iki kisiyken tek olabilmektir."
Aynı şeyleri sevmek, aynı şeyleri düşünmek gibi bir şey...
Bir başka şair de "Aşkın gelişi aklın gidişidir." Katılıyorum bu söze; bir aşık hiçbir zamam aklı, mantığı ile hareket etmez aşkta. Aşk mantığı otomatikmen devre dışı bırakıyor.
Aşk öyle ki hem insanların bucak bucak kaçtığı hem de aşkın boşluğu ile yana yakıla anlam arayışlarına girdiği dürtüdür. Ne aşkla ne aşksız. :)

Beklenmedik anda beklenmedik zamanda olan birşey olduğu kesin :p Planlanamıyor :D

etrafima bakdigim zaman aski cok basitlesdirmisler 2 dk konusup asik oldukdan sonra 2 saat sonra ayrilir durumuna gelmis, bana gore her insana ask yakismiyor
ask sadakat demekdir sevdigin senin yaninda degilken bile o aska sadik kalmakdir.

nilin soyledigi gibi
Modern zamanlarda aşk
Buharlaşıp uçmuş mudur?
Bu Mudur?

Bahane sözlükte alıntı yasakmış, bu yüzden buradan yazayım; Allah'ına istediğin kadar aşık olabilirsin. O, senin sorunun :)

Insanlar tarafindan yok edilen bisey.Artik olmadigini dusunuyoum

Nediyorsunuz Hic Bisi Anlamadim. :D
Şair Derki ; Ask Bir Sudur ic ic Kudur.. ( Artik Ne Alakaysa ) !!

Bu konuya zamaninda çok kafa yormustum :D
Tamamen bir beyin aldatmacasi ve ego savaşından kaynaklı ortaya çıkan ilkel bi duygu olduğuna karar verdim .

Aşk bir beyin hastalığıdır. Normalde yapmadığın aptallıkları yaptığın, beyninle düşünmeyi bırakıp duygularınla yönlendirildiğin zamandır. Bu zaman zarfında hasta olaylara mantık çerçevesinden bakmayı rededer

kömür karası saçlarının arasına koca burnumu sokup kokusunu defalarca içime çekmem benle diilde başkasıyla ilgilenmesinde triplere girip elinden tutup bulunduğu ortamdan uzaklaştırmam hayatta aşık olmam diyip her saniyede her yaptığım işte 2 kişilik düşünmem...
aslında aşk 3 abisine rağmen onun sadece bana gülümsemesi..

hayatın anlamını arayan sorular arasındaki en bahtsız soru , hepimiz zamanında birilerinin kıçına tekme atıp , birilerinden tekme yemişizdir sonra espiri gibi birbirimize aşkı sorup duruyoruz ulan dünyanın bombok olduğu bir devirde gerçek aşkı bulsak zaten karındoyurucu olmazdıki , ne yaparsan yap piyasa yine sex seviyor

Bence sevgi bir tezdir. Kin ve nefret de antitez olur o zaman. O halde aşk, sentezidir bunların... Örnek vereyim; birini sebepli veya sebepsiz (bence sebepsiz dediğimiz olayda bile sebebini bilmiyoruzdur) sevdin ve onu istiyorsun, bunun için çabalarsın farkında olmadan veya farkında olarak, bu tezimiz. Ama o seni istemedi yada farkına varmadı yada varlığından haberi yok veya haberi varsa da sen farketmedin belki de hayal ettiğin gibi olmadı, bu da antitez. Sentezimize gelince, onu hala istiyorsun ve bazı çabalardan vazgeçtin. O da aslında hala kendi haliyle ama bazı hareketleri hayal kırıklığı ve bazı hareketleri de( her ne kadar kafasına göre yorumlasa da kişi) umut verici. Buna aşk denir...

Ask,Sevgi ve Nefretin senteziymis.
Örneklendirme olmamis ama.
Daha can alici bir seyler lazim.

güzel zamanlarda kötü olan bekler
sonra savaş başlar
ve kötülük kazanır

Kötülüklerin anasını iyiliğe çeviren duygudur.
Efenim.

Geri