''Aşıksan gururlu olamazsın'' sözüne katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 2552 gün önce görüldü
''Aşıksan gururlu olamazsın'' sözüne katılıyor musunuz?

Aşkta dengeli davranmak çok zordur ancak gurur ayaklar altına alınmaya başlandığı an kişinin kendine saygısı kalmaz, doğal olarak karşı tarafın da kalmaz. Bu sebeple insan hiç kimseyi hayatının merkezine koyup, sanki dünya onun etrafında dönüyormuş gibi algılamamalıdır ki kendinden ödün vermek zorunda da kalmasın.

Aşkta dengeli davranmak çok zordur ancak gurur ayaklar altına alınmaya başlandığı an kişinin kendine saygısı kalmaz, doğal olarak karşı tarafın da kalmaz. Bu sebeple insan hiç kimseyi hayatının merkezine koyup, sanki dünya onun etrafında dönüyormuş gibi algılamamalıdır ki kendinden ödün vermek zorunda da kalmasın.

Birçok konuda bencil olduğumu düşünüyorum ama konu aşk olunca dünyanın merkezine o insanı koyabilirim. Hoşlanıyorsam birinden söylerim, gurur yapmam. Söyledim de ama ne oldu beni sevemezmiş ama arkadaş olabilirmiş bi sektörsün gitsin.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılmamakla beraber, her şey karşılıklıdır. Aksi halde bu evrende yapayalnız kalacak diye bir kaide yok. Her şey oluruna varıyor, nasip kısmettir bazı şeyler, o kadar da ileriye gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Kendimizden elbette feragat etmemiz gereken noktalar olacaktır ama ilerisine gitmemek gerekiyor diye düşünüyorum.

Gurursuz bir insanı sevebilir misiniz? Cevabı tabiki hayır. Bir insan önce kendisini sevecek , çizgisini bilecek ve sınırları olacak. Sınırsız bir şekilde sevmek kişinin kendine işkence yapmasından başka bir şey değil. Adı aşk da değil sevgi de değil bunun. Gurursuz insan kendini bilmeyen insandır.Aşkı ancak onurlu ve gururlu bir yürek taşıyabilir.

Her şeyin fazlası zarar. Ne gururu bir insandan üstün tutun ne de bir insanı gururunuzdan. Her şeyin ortasını bulmak ve dengelemek lazım.

aşıksan vur saza
karmaysan bas gaza
haha
her tarafımdan şiir dökülüyor

yüzsüzlük boyutuna ulaşabilecek bi gurursuzluksa bu katılmıyorum.
egonu ezmek, burnunu sürtmek, alttan almak tarzı bir şeyse, evet katılıyorum.

Gururumu takinir koseme cekilirim....

vaN47R.png

Gurursuzca benimle kavga edebilmeli.

Geri