Asgari ücretli biriyle evlenir miydiniz?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İsmail inşallah aşık oldugunla evlenirsin de asklik sınırının altında yaşarsın

Aşık olduğumla evlenirsem aşık olduğum kişiyi mi yiyeceğim? Gerçekçi de olmak lazım.

Parayı önemsemek, dış görünüşü önemsemek genelde yadırganır.
Bi ton bununla ilgili ozlu söz de vardır. Aslında önemsemek yanlış değildir çünkü içgüdüsel bi şeydir. Evrimsel olarak güçlü ve güzel olana çekiliyoruz.
Atalarımiz güçlü olanla çiftlesirdi,memesi iri olana yönelirdi. Memesi iri olan, daha kaslı olana memesini gösterirdi,kabilesi güçlü olanlarla takılırlardi falan yüzyıllar içinde bunun yerini dekolte aldı,six pack aldı para aldı.Insan dolayisiyla içgüdüsel olarak bunlara zaten kaçınılmaz olarak çekim duyuyor fakat adı üstünde içgüdüsel olarak yani bu temaların hepsi ilkel,hepsi hayvani. Biriyle sadece güzel,sadece yakışıklı ya da sadece zengin diye birlikte olmanız sizi sadece hayvan yapar.Bu temalara ilgi duyabilir ya da bu temaları isteyebilirsiniz en doğal hakkınız fakat önemli olan virgülleri bol bol arttırabilmek . Zeki mi,karakterli mi,donanımlı mi,onunla mutlu olabilecek miyin,kendimi tamamlayabilecek miyim ,yanında ağlayabilecek miyim,o buna değer mi falan filan. İşte bu sorgulamaları yapabiliyorsanız evriminizin son halkasını tamamlayıp insan olabiliyorsunuz.
Insan olmak ya da hayvan olmak.
Bir tercih.
Amma sacmalamissin ya hu..
O zaman niye spor ile eyip büküyorsun vucudunu?
Demek o hayvani diye nitelendirdigin icgüdüsellikler pesindesin.

İsmail inşallah aşık oldugunla evlenirsin de asklik sınırının altında yaşarsın
Aşık olmadığım biri ile neden evleneyim? Aşk ve hava bize yeter zaten. Sana da Allah zengin birini nasip etsin. Mutluluğu parada bulursun.

Amma sacmalamissin ya hu..
O zaman niye spor ile eyip büküyorsun vucudunu?
Demek o hayvani diye nitelendirdigin icgüdüsellikler pesindesin.

Ben bunun önemsenmesini yanlış bulmadım.
"Yalnızca" bunun önemsenmesini yanlış buldum.
Kişi zengin,yakışıklı,güzel biri isteyebilir ya da olabilir fakat tüm hayati şartları buna yüklerse ilkel kalır,ataları gibi kalır demek istedim. Mesela moron ya da karakter fakiri biriyse sırf güzel ya da zengin diye birlikte oluyorsa patolojik.
Ben kendimi daha iyi hissettiğim için spor yapıyorum mesela ve aptal birine ne kadar güzel ya da zengin olursa olsun katlanamıyorum ya da bana iyi gelmeyeceğini hissettiğim an mesafe koyabiliyorum.
Evet, spor yapıp çarpık ilişkiler yasayan, amiyane tabirle önüne gelenle yatan da var. Çok var hem de.
Bunu bi köpek de yapıyor ya da bi sığır da tek fark ağırlık kaldırmak yerine doğada kosuyolar.

Suan zaten çoğu firma asgari ucret yada bir tık üstünü veriyor..
Arkadaşım tanınan bir firmada çalışıyor üretimde çalışan kişilerin aldıkları maaş 7.000 bizim yanımızda çalışan usta ya usta aldığı maaş 7.000 fazla ucmayin bence..

Herkes maaşını yazsın. Kimler ile evlenilebilir açıklansın. @Klaus ilk adımı attı.

Geri