Asgari ücretli biriyle evlenir miydiniz?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
8.506
4-5 bin kira
3-4 bin mutfak ihtiyacı
3-2 bin faturalar
2-1 bin çocuk masrafı
Geriye kalanınıda biriktirir Sittim sene tatil köyüne gideriz..
Suriyeliler kalsın bence bu maaşla kim evlenipte çocuk yapar.nüfus kıtlığına gireriz sonra mazallah..

Başlık hoş değil. Ekonomimizin kötü olması bir gerçek ama başlık hoş değil.

Soy kurutma stratejisi á la Yabani.

Tabi, bu kadar da küçümsemeyelim asgari ücretili çalışanları;d

Stocku kızdırdın.benim maaşım açlık sınırın altında değil gayet lüks bir hayat yaşayacağın kadardır..

asgari 15 bin TL ucretli biriyle evlenirdim

Parayı önemsemek, dış görünüşü önemsemek genelde yadırganır.
Bi ton bununla ilgili ozlu söz de vardır. Aslında önemsemek yanlış değildir çünkü içgüdüsel bi şeydir. Evrimsel olarak güçlü ve güzel olana çekiliyoruz.
Atalarımiz güçlü olanla çiftlesirdi,memesi iri olana yönelirdi. Memesi iri olan, daha kaslı olana memesini gösterirdi,kabilesi güçlü olanlarla takılırlardi falan yüzyıllar içinde bunun yerini dekolte aldı,six pack aldı para aldı.Insan dolayisiyla içgüdüsel olarak bunlara zaten kaçınılmaz olarak çekim duyuyor fakat adı üstünde içgüdüsel olarak yani bu temaların hepsi ilkel,hepsi hayvani. Biriyle sadece güzel,sadece yakışıklı ya da sadece zengin diye birlikte olmanız sizi sadece hayvan yapar.Bu temalara ilgi duyabilir ya da bu temaları isteyebilirsiniz en doğal hakkınız fakat önemli olan virgülleri bol bol arttırabilmek . Zeki mi,karakterli mi,donanımlı mi,onunla mutlu olabilecek miyin,kendimi tamamlayabilecek miyim ,yanında ağlayabilecek miyim,o buna değer mi falan filan. İşte bu sorgulamaları yapabiliyorsanız evriminizin son halkasını tamamlayıp insan olabiliyorsunuz.
Insan olmak ya da hayvan olmak.
Bir tercih.

İnsan aşık olduğu ile evlenir diye düşünüyorum.

Geri