Asansör tam çakılacakken zıplanırsa ne olur?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
arkadaşlar gerekeni söylemiş, o düşüş hızının yanında senin zıplaman bişeyi değiştirmez, azzıcık miniminnacık bi -F kuvveti anca

çok çok hastanelik olursun :)

Asansörün içindeki kişiye x diyelim. Asansör de y olsun. Y'nin yere çakılma hızıyla x'inki aynıdır. Bunun sebebi y'nin bağımsız değişken olması ve x'in de bağımlı değişken olmuş olmasıdır. Fakat; zıplama faktörünü katarsan, iş değişir tabi. Eğer x yerinde zıplarsa ayaklarıyla y'yi itmiş olur. Bu durumda Y nin çok az olacak şekilde hızı artar. Aynı durumda x de yere çakılırken, son anda ters yönde bir tepki de bulunduğu içün çok az değişmesi kaydıyla yere çakılma hızı azalacaktır. Bu kadar :T:
Edit: Reel hayatta asansör olurda düşerse sakın zıplamayın. Çünkü asansörlerin altında yay ve kauçuk tarzı, çakılma esnasında çarpma hızını azaltıcı bir mekanizma vardır. Bu mekanizma asansörü geri fırlatacaktır. Geri fırlayan asansöre, neredeyse asansörün hızıyla aynı şekilde yere çakılırken bir çarpışma yaşarsınız. Bu çarpışma da kuru betona çakılmayla eşdeğer olacaktır. Neyse, siz tutunun sadece.

Çok kültürlendim bugünlük bu kadar yeter ben gidiyom

Asansörün 20mt yükseklikten 20km hızla düştüğünü farz edelim, tam çakılma anında zıpladığını varsayalım -hem zamanlama olarak hem de fiziken çok zor- bu durumda olacak şey senin düşüş hızının azalmasıdır. Yani asansör 20km hızla çakılırken, kişi atıyorum 18km hızla çakılacaktır. Tabii bu akıbeti değiştirmez. Düşüş hızından daha kuvvetli bi sıçrayış yapmalısın ki hızını ters yönde kesebilesin. Onun için de ben gibi süper kahraman olman lazım.
şdflkjg bir yandan marvel, bir yandan dc comics, superhero yayın haklarımı almak için teklif üstüne teklifte bulunuyorlar.

Derdini sey edeyim butonu yok mu?
Fernando umarim iyisindir.

Geri