Asansör tam çakılacakken zıplanırsa ne olur?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
bizim deliler bunu hep yapiyor bigun yere cakilacagiz diye korkuyorum:(

çocukken çok yapardık asansör tam duracakken zıplardık filan :T:
böyle saçma sapan birşeyin nasıl bilimsel bir açıklamayla açıklamansını istiyorsun anlamıyorum çocuk :T:

Derdim Var formatından çok geyik gibi olmuş bu biraz.

konuyu anlamadınız sanırım.

asansör diyorum arızalansa, yere çakılırsa.
tam yere çakılacakken zıplanırsa ne olur?

diye sordum.

Hiç bir etkisi olmaz. Fiziken onunla beraber çakılıyorsun zaten. Tıpkı yürüyen arabanın üstünde zıpladığında daha geri düşmeyip tekrar aynı yere düşmek gibi.

Asansörün yamulmaz olduğunu düşünürsek düşünce ilk tavana çarpar sonra yere yağışırız.

Ben biliyorum bu hayeli daha önce cokk kez kurmustum kafamda soruna cevap veriyorum ilk önce tavana sonra tabana cakilirsin ezilmiş kutu kola hesabi diye bir teorim var

ha birde,

asansör tam çakılacakken zıplanırsa nolur, asansör yere çakılınca zıplanırsa nolur, asansör yere yapışınca zıplarsam ölürmüyüm, asansör düştüğünde zıplarsam ne olur

şimdi oldu.

Zıplasan ne olur zaten çakılıcan sadece saniyelerle ölümünü geciktirirsin.. :D Ayrıca asansörün en altında yani zeminde kocaman bir yay var çakılsan bile o yay asansörü belli bir noktaya kadar fırlatır sende zıplarsan belki o tavandan fırlama ihtimalin var..

Asansörün 20mt yükseklikten 20km hızla düştüğünü farz edelim, tam çakılma anında zıpladığını varsayalım -hem zamanlama olarak hem de fiziken çok zor- bu durumda olacak şey senin düşüş hızının azalmasıdır. Yani asansör 20km hızla çakılırken, kişi atıyorum 18km hızla çakılacaktır. Tabii bu akıbeti değiştirmez. Düşüş hızından daha kuvvetli bi sıçrayış yapmalısın ki hızını ters yönde kesebilesin. Onun için de ben gibi süper kahraman olman lazım.

Adam çakılacakken diyor arkadaş okuduğunuzu da anlamıyosunuz ya

Ben biliyorum bu hayeli daha önce cokk kez kurmustum kafamda soruna cevap veriyorum ilk önce tavana sonra tabana cakilirsin ezilmiş kutu kola hesabi diye bir teorim var

Bunun hayalini kuran tek insan olmamanın mutluluğunu yaşıyorum şu an.

Geri