Haber APP Plakalara 27 Şubat'tan itibaren Kesilen Para Cezaları iptal Edildi: O Plakalara Cezai işlem Uygulanmayacak!

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
q7Ed63g.md.jpg

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla APP (standart dışı) plaka denetimleri kapsamında 27 Şubat'tan itibaren kesilen idari para cezaları iptal edildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, APP plaka kullanımına yönelik cezai yaptırımlar içeren düzenleme, Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. maddesinde yer alan "yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmak" fiiline uygulanan idari para cezası miktarının artırılmasını öngören torba kanun değişikliği kapsamında gündeme geldi.

Plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Çiftçi'nin talimatları doğrultusunda denetimler 1 Nisan 2026'ya kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek.

27 ŞUBAT'TAN İTİBAREN KESİLEN CEZALAR İPTAL EDİLDİ

AA'nın haberine göre bu kapsamda Bakan Çiftçi'nin talimatıyla 27 Şubat'tan itibaren kesilen cezalar iptal edildi.

Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenerek vatandaşlara verilen plakalar, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek.

Sadece vatandaşın yetkili kuruluş tarafından basılan ve mühürlenen plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin lira idari para cezası uygulanmasına devam edilecek.

Yetkililer, bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğunu belirtti.

KAYNAK

gündemimizin bunlar olması çok şaşırtıcı gelmiyor artık.

vatandaş bunların elinde oyuncak oldu.

fıkralarla Türkiye

• Beğen
Tepkiler: ne
App plakanin trafikte nasil bir zararı olabilir ? İçkili maddeli kullanan insanlara insan hayatını tehlikeye atan insanlara yaptırım yapın caydırıcı olsun ama yok gereksiz işler deyince biz zaten

@ne bir ara eds okumuyor deniliyordu. Bilemiyorum

Ama ben normale cevirdimxl, cezalardan sonra.

• Beğen
Tepkiler: ne
@ne bir ara eds okumuyor deniliyordu. Bilemiyorum

Ama ben normale cevirdimxl, cezalardan sonra.
Babam başkasının HGS borcunu ödemişti, adamin plakasi öyleymiş.

HGS harfleri okuyamadığından.

• Beğen
Tepkiler: RK
Babam başkasının HGS borcunu ödemişti, adamin plakasi öyleymiş.

HGS harfleri okuyamadığından.

vala teferuati dedigim gibi biliyorum demek öyleymiş.

Sevmem ben arabada oynama felan, sade severim..ama app plaka da ne yakışıyordu bi bilsen.
Simdi kral ciplak gibi geliyor gözüme.

Çelik jantlara da ceza gelmeli

O kadar olay oldu ülkede.
Hukuk adalet ekonomi enflasyon...

Vatandaşın kırmızı çizgisi bold plakaymış ya la

Vay arkadaş

Hiç dikkatli bakmadım ama benim plaka app galiba. Ayrıca xeon far, pako var. Ayrıca basık. Adam akıllı çevirmeden geçsem anahtarı bırakıp devam ederim.:D

App dediğin sahte.
Misal senin plakan 66 NE 123
sen bastın 66 SER 12

noolacak? Ne ceza yersin ne otoyol parası verirsin.

App plakanin trafikte nasil bir zararı olabilir ? İçkili maddeli kullanan insanlara insan hayatını tehlikeye atan insanlara yaptırım yapın caydırıcı olsun ama yok gereksiz işler deyince biz zaten

App dediğin sahte.
Misal senin plakan 66 NE 123
sen bastın 66 SER 12

noolacak? Ne ceza yersin ne otoyol parası verirsin.
Öyle değil hocam ya.

APP plaka öyle değil. Tamam sahte plaka olarak ceza yazılıyor sadece.

Şoförler odasına bağlı basım yerleri dışında basılan plaka oluyor kalın fontta daha okunur şekilde basılıyor APP plakalar. Normal şartlarda basımı ve kullanımı yasak zaten.

Öyle değil hocam ya.

APP plaka öyle değil. Tamam sahte plaka olarak ceza yazılıyor sadece.

Şoförler odasına bağlı basım yerleri dışında basılan plaka oluyor kalın fontta daha okunur şekilde basılıyor APP plakalar. Normal şartlarda basımı ve kullanımı yasak zaten.
App nin ne olduğunu biliyorum tabi. Gerizekalı mıyım. Süslü olduğunu sanıp yapıyo meraklısı. Ama merdiven altı baskı sonuçta. Kendi numaranı değil başka bir numara da basabilir misin.. tabiki basarsın.

App nin ne olduğunu biliyorum tabi. Gerizekalı mıyım. Süslü olduğunu sanıp yapıyo meraklısı. Ama merdiven altı baskı sonuçta. Kendi numaranı değil başka bir numara da basabilir misin.. tabiki basarsın.
Yani orası öyle mantıken. Estağfirullah hocam ben bilgi amaçlı yazdım sadece size lafım yok. Elbette farklı plaka basılabilir. Sonuçta basım yerinde bu şekilde kalın fontta basılmıyor.

Geri