Antalya'da kulağındaki takıları dakikalarca çıkarmaya çalışan genç, sınava geç kalıp giremedi.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sınav öncesinde kurallar da, sınav saati de zaten belli. Peki neden her şeyi son dakikaya bırakıyorsun?
Twitter’da sınava geç kalanlarla ilgili bir flood görmüştüm. Kimliğini unutan var kocaman adamsın, kimliğini nasıl unutabiliyorsun? Taksi bulamayıp geç kalanlar da var. Trafiği ya da yaşanabilecek olumsuzlukları hiç düşünmeden son dakika evden çıkıyorsun, sonra da geç kaldım diye ağlıyorsun. Bunlara cidden gram üzülmüyorum ben

eskiden sınav yerine önceden gider, yollarda keşif yapardık. sınav günü benden önce ailem kalkardı vs. takıyla girmek yasak ise bırakın unutmayı; rahmetli kulağımı keser, yine de küpesiz sokardı beni o sınava.hsjsjsjs
Bana şöyle tepki verilmesini istedim ama kimse vermedi.

Küpeyi dinleme cihazı olabilir sayan, ulaşım kartına bile bahane bulan sistem, kapalıların üzerinde cihaz var mı diye niye endişe etmiyor? Başörtümün altından pekala kulaklık takabilirim ve bunu kimse görmez. Çıkart bakayım da diyemezler.

Bu çifte standardı bana anlatın.

Küpeyi dinleme cihazı olabilir sayan, ulaşım kartına bile bahane bulan sistem, kapalıların üzerinde cihaz var mı diye niye endişe etmiyor? Başörtümün altından pekala kulaklık takabilirim ve bunu kimse görmez. Çıkart bakayım da diyemezler.

sınava girenler tarafından kapalıların bone ve başörtüsünün kontrol edildiği ve kulaklarında bir cihaz olup olmadığı detaylı bir şekilde arandığı söyleniyor.

Kapali insanlari herkesin icinde arayip kameralara yansitamayacaklarini bilmek lazım , basortulu insanlar sonucta .
Destekle destekleme saygi duymak gerek bu özene ..

Tabi. Söyleniyor.
hocam tamam iyi hoş güzel analizler yapıyorsun birçoğuna katılıyoruz da görmediğin, bilmediğin konularda da böyle ortaya bir şey atanların peşinden gitme. "çıkart bakayım da diyemezler' sözünle zaten bu konuda önyargılısın.

daha çok ekmeği yenir bunun. Şahane mağduriyet var. Misal ben türbanlı olmasam oksfordta okurdum. Hakkım yendi.
Mağduriyet yaratılması saçma ha ben şunu da anlamıyorum kapıda bekleyen görevliler hep hırçın ve haşin sanki binaya darbe yapmaya giriyor öğrenciler.

Sistem de saçma öğrencilerde gevşek (ihmal edenler) özeti bu

Son düzenleme:

hocam, aslında benzer bir yorumu biz sabah kahvaltısında yapmıştık. tabii siz sofrada yoktunuz, şahit olmadınız :d açıkçası, aynı şeyi düşünüyorum. hatta yönetmeliklerden vs. bayağı bir uzak kaldığım için, kontrol ediliyor mu türbanlı arkadaşlar; ne bileyim işte küpesi, bilekliği, kolyesi vs. var mı, diye düşünmüştüm. ama burada dile getirip bazı duyarcı arkadaşların linçlemesine maruz kalıp bu güzel pazarımı bozamazdım.

youtube'a ''öğrenciler arandı'' yazdığımda ilk çıkan videolardan biri. eski bir video ama eminim güncel videoları da vardır.
videoda kapalı, açık bir sürü öğrenci var. her öğrenciye aynı muamele. ne kadar düzgün bir arama orası tartışılır. (hepsi için)

hocam iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ama siz galiba bluetooth kulaklıkları yeni keşfettiniz... sistemi eleştirirken, sistemin neden var olduğunu da biraz kurcalamak lazım.

bakın, sadece Türkiye’de değil, dünyada sınavlara “wifi’li düğme, sinyalli kalem, yapay zekaya bağlı lens” gibi teknolojilerle giren tonla vaka yaşandı. gömleğin düğmesinde kamera, ayakta router, kulakta earpiece... yani adam neredeyse openai’la ortak sınava girmiş. (Bir kere de Isparta'da yaşanmıştı)

şimdi “küpe neden yasak” diyorsanız (Çünkü küpeyi dinleme cihazı saymak söyleminden öyle anlıyorum), aynı sistem ulaşım kartına bile sesli uyarı veriyor artık, bu biraz güvenlik refleksi meselesi. küpeye değil, potansiyel düzeneğe bakıyorlar.

kapalılar mevzusuna gelince... onlar da kadın polis tarafından, diğer herkes gibi aranıyor zaten. böyle bir fark yok ki. aranmadığına dair bir delil varsa konuşalım ama “niye onları kontrol etmiyorlar?” demek biraz “niye herkes benim gibi şüpheli görünmüyor?” demeye çıkıyor, olmamış.

ayrıca bunu yazarken bir an kendimi yine 8 sene önceki climax-jose chilavert tartışmalarında hissettim, o kadar netim. ama bu sefer sinirden değil, sadece bilgiyle döşedim. asfgdad Allah'tan daha ılımlı insanlar olduk

Zaten sınava adapte olmuş hali yokmuş, isabet olmuş.

Benim aklımdan geçen ise o kızın illaki bi ailesi var onlar napıyordu.

@Jose Chilavert hahha valla dostum sınavda nasıl illegal yapılır soru nasıl çalınır cihaz nasıl sokulur onları maklubecilere sorup öğrenebiliriz. Bizim kafamiz çok basmaz.

valla ben de şöyle bi araştırayım dedim... meğer aynı olaylar bangkok tıp sınavında, endonezya’daki liselere girişlerde, belçika ve litvanya'nın ehliyet sınavlarında bile yaşanmış.

o yüzden sana hak verdim hocam. :D özellikle bangkok tıp sınavı beni baya düşündürdü... maklube küresel bir şeymiş, vizyon geniş yani asdfghjk

Kız güzel.
Giyiminde de bir şey yok. Antalya şartları farklıdır. Hava sıcak. İnsanlar pişiyor.
Kız'ın vardır bir erkek arkadaşı ve bence kendisini rahat bırakmıyor ve ders çalışabilmesine de engel oluyor. Bu durumda dersten kalmak terine geç kalmayı veya alınamamyı tercih etti. Ailesine karşı mahcup olmak istemedi. Kendisini anlayabiliyorum.

Kız güzel.
Giyiminde de bir şey yok. Antalya şartları farklıdır. Hava sıcak. İnsanlar pişiyor.
Kız'ın vardır bir erkek arkadaşı ve bence kendisini rahat bırakmıyor ve ders çalışabilmesine de engel oluyor. Bu durumda dersten kalmak terine geç kalmayı veya alınamamyı tercih etti. Ailesine karşı mahcup olmak istemedi. Kendisini anlayabiliyorum.
Çok iyi senaryo :)

Geri