Annemle Sürekli Kavga Ediyoruz

Konu sahibi son olarak 3644 gün önce görüldü
merhaba arkadaşlar ya ben annemle bir türlü iletişim kuramıyorum en ufak bi konuda bile tartışıyoruz beni hiç anlamıyo bende onu kırmak istemiyorum ama ister istemez kırıyorum bu durum beni çok üzüyo sizce ne yapmalıyım ?

Biriniz alttan alsa sorun kalmaz aslında .Herşeyde böyle değil midir birisi alttan alır diğeriside egosunu tatmin etmekle meşguldür .

olaya şöyle bakman gerekiyor annen senin hiç kötülüğünü ister mi? yani ne derse yapman gerekiyor ne pahasına olur ise olsun

Annen sinirlendiğinde yada söylendiğinde sen cevap verme sessiz kal. Odana geç gözünün önünde görünme ve o sinirli anlarında ne derse onu yap. Daha çabuk sakinleşecektir. Bir süre sonra oda sana karşı aynı şeyi yapmaya başlayacaktır. Aslında annelerimizin bizden istediği tek şey sevgi ve saygı. :)

Annen sinirlendiğinde yada söylendiğinde sen cevap verme sessiz kal. Odana geç gözünün önünde görünme ve o sinirli anlarında ne derse onu yap. Daha çabuk sakinleşecektir. Bir süre sonra oda sana karşı aynı şeyi yapmaya başlayacaktır. Aslında annelerimizin bizden istediği tek şey sevgi ve saygı. :)

bidahaki tartışmamızda deniycem bunu teşekkur ederim :)

Kendi görüşümdür, onla alakalı hiç birşey yapamazsın bizleri doğurmalarında sitres, sıkıntı ve sinirleri yaşa vurduğu için normal karşılanabilir sinirli olmaları, bizlere gereksiz sarmalarıda normal, hep kavga etmeleri de normal evlenene kadar sabredeceksin .

Annedir baştacıdır evet ama eğer düşüncelerin hep alt ediliyorsa bence bunu sakin anınızda dile getirin. Yani Annelerin birçok şeyi iyiliğimiz için istediği doğru fakat herşeyi doğru bilicekler diye bir kaide yok. Düşüncelerini dile getir ama dediğim gibi kavga anında değil, sakin bir anda güzelce mantıklı bir şekilde konuşmayı deneyin. Eğer eften püften kavgalar ise ; sinirlendiğinde sus ve tamam de, haklısın de. Ama asla karşılık verme. Sebep ; Anne'ler çocuklarının en ufak karşlığın da veya ses yükseltişinde 9 ay karnında taşımış olduğu günleri aklına getirerek bu psikolojiyle daha fazla kırıcı olabilir, çünkü nankörlük olarak algılarlar genelde. Bazen haksızda olsa tamam demeyi bilip susmak en iyisi.
Ama dediğim gibi düşünce özgürlüğüne kadar kısıtlanıyorsa bunu güzel bir anında CİDDİ ve SAKİN bir şekilde konuşmalısın.

ananın huyuna gideceksin, anneler kızlarında her zaman kendilerini görmek ister. onun dediğini yap ama içine kendi istediklerini de kat. zıtlaşırsan raydan çıkar, dediklerini yaparsan orta yolu bulursunuz.

bunları deniycem umarım yine eskisi gibi oluruz annemle onu çok özledim aynı evdeyiz ama tartışmadan dolayı birbirimizi nerdeyse göremiyoruz bu çok üzücü :(
hepinize fikirleriniz için çok teşekkur ederim.

merhaba arkadaşlar ya ben annemle bir türlü iletişim kuramıyorum en ufak bi konuda bile tartışıyoruz beni hiç anlamıyo bende onu kırmak istemiyorum ama ister istemez kırıyorum bu durum beni çok üzüyo sizce ne yapmalıyım ?

Merhaba Nursena_ . Anne ile iletişim bazen zorlanabiliyoruz. Çünkü anne ile çağ farkımız oluşuyor. Onun yaptıkları ya da bizim sözlerimizi sanki kendisine hükmediyoruz gibi algılayabiliyor.

Yapmamız gereken kızgın olduğunda sessiz kalmak. Eğer fikrine gerçekten ihtiyacın varsa sanki o durumu bir başkası yaşıyormuş gibi anlatabilirsin ve böylelikle onun görüşünü alırsın.

Unutmamalısın ki annenin gözünde sen hep çocuksun.

Merhaba Nursena_ . Anne ile iletişim bazen zorlanabiliyoruz. Çünkü anne ile çağ farkımız oluşuyor. Onun yaptıkları ya da bizim sözlerimizi sanki kendisine hükmediyoruz gibi algılayabiliyor.

Yapmamız gereken kızgın olduğunda sessiz kalmak. Eğer fikrine gerçekten ihtiyacın varsa sanki o durumu bir başkası yaşıyormuş gibi anlatabilirsin ve böylelikle onun görüşünü alırsın.

Unutmamalısın ki annenin gözünde sen hep çocuksun.

evet haklısın kesinlikle öyle annem hep çocuk olarak görüyor beni.Büyüdüğümü bir türlü anlamak istemiyor. Ama biraz beni anlamasını istiyorum tek sorunda bu beni hiç anlamıyor ve her şeye karşı çıkıyor. Şimdilik istediğini yapıcam , Sadece susucam .Umarım oda ilerde beni anlar. Teşekkur ederim ilgin için.

Peki demek herşeyi halletmiyor EmRe

Nereye kadar Peki diyebilirin ki ? SOnuça belli bir yaş kriterleri içerisindesin. Büyüklerin daha çok sabretmesi gerek küçüklerin dğil. Anne babalar bazen gerçekten de çocuklarını bunaltabiliyorlr . Hatta çok daha ileri gidip farklı düşüncelere sokabişliyorlar. İyi bir Anne Baba olmak için bazen destekte almak gerekir. Örnek vermek gerekirse Çocuklar Duymasın Adlı bir dizi vardı. Haluk - Meltem çifti çocukları ile nasıl iletişime geçmek için veya hal ve hareketlerine nasıl tepkiler verebilmek için Piskolog ile sürekli iletişim halindeydiler. Neden bizimkilerde böyle birşey yokki. Duyarlı olmak gerekir.

Geri