Anneanne evi detayları.

Konu sahibi son olarak 3277 gün önce görüldü
Bkz:Beton ağırlığındaki yün yorganlar.
Bkz:Evi saran naftalin kokusu.
vs.​

arka odalarındaki rutubet kokusu, içeride ne olduğunu hiç bilmediğimiz ve çocuk aklımızla türlü türlü tahminler yürüttüğümüz asma kilitli kiler, duvardaki dede fotoğrafı ve çerçevenin kenarlarına sıkıştırılmış torun vesikalıkları, naftalin kokan ve ağırlığından dolayı altında hareketsiz uyunan yorganlar, ipekli duvar halıları.
çok özlediğim.

Baba evinden sonra kendimi prenses gibi hissettigim ikinci yer.
Otantik dizayni, sicak ortami ve tabiki borek kokuları :p

Ne anneanne ne babaanne hic birinin sevgisini yasamadim evleri olduysa gormedim bilmedim hep saptim hala sapim

televizyonun üstüne konan dantel ve poşetli kumanda ile tv keyfi

Rahmetli dedenin büyük fotoğrafı, onun kenarına sıkıştırılmış torun vesikalıkları.

Etrafı eski çerçevelerle sarılmış üstü çizikli aynalar.

Dikme minderler, kerevet, yaz kış duran soba, pencere macunları kokusu, çitler, dolaplı kanepeler, muşamba kaplamalı mutfak, metal tabak/sağanlar, dolapsız mutfak, perdeli lavabolar, güğüm, kara tencere ve kirbit.

Ve hiç susmayan maniler;

"Sevduğum öleceysun şo,
Mezara gireceysun şo,
Sekiz tahta altinda şo,
Ne cevap vereceksun şo" ve kahkahası..

Ve yalnızlığı.. Tek başınalığı..

Yastık altı hazineleriii

Nurlar icinde yat anneannecim.. cok özledim..onsuz olan o eve artik yabanciyim

Anneanne torpili vardır. Dağıt dağıtabildiğin kadar.

Hiç sevgisini tatmadım. Evi de yok. Bilmem ki nasıldır anane evi.
Keşke erkenden gitmeseydi de kendisini tanıma fırsatım olsaydı. Keşke azıcık ya ufacık sevgisini tatsaydım.
Nur içimde yatsın.

Termos icinden tabanca cikardigi gunden beri ananemden korkuyorum :D

İki katlı, alt katı kiler olarak kullanılan; büyükçe bir terası ve bahçesi olan, sarmaşıklar ile çevrili, bahçesinde nar, kiraz, vişne, incir, elma ağaçlarını bulunan ve bunların yanı sıra teras ile bahçe arasında yer alan duvarın üzerinde her türlü çiçek çeşidine rastlayabileceğiniz; evin içerisinde genelde geçmiş zamanlardan kalma antika eşyaların yer aldığı (Vitrin, sehpa, televizyon vs.) kerpiç evlerdir.

Geri