Anneanne evi detayları.

Konu sahibi son olarak 3278 gün önce görüldü
Beyaz danteller.
60 yaşında kadinsin hala ilk gün ki
gelin gibi kullanıyorsun.

Eski televizyon,
Her şeyin üstünde duran danteller:p

Çocuksanız dayı ve teyzeden harçlık koparma telaşı :sevimli:
Büyüdüyseniz kuzenlerin sizden harçlık beklentili ilgileri :T:

Bide benim ananem evde sıcak şarap yapar
Çocukken zorla içirirdi ..
Te Rahmetli ..

Yillar once kaybettik hepsini. Keske olsalardi da gidip kalsaydik.

Soba ve uzerinde surekli tikir tikir kaynayan caydanliklar, tam yayilip disariyi seyretmelik pencere kenari, ilginc ve urkutucu desenleri olan kirmizi duvar halisi, hemen ustunde asili duran dede fotografi ve cercevenin kenarina dizilmis torun vesikaliklari.

Rahmetli dedemin resimleri uzerinde dantel olmasi (resim gorunmesin diye) Cocukken o resimlerin uzerinden dantelleri kaldirirdik. Gun boyunca nezaman kapali gorsek, resmi acardik. Oynuyoruz, bir seyler yapiyoruz, resimlerin yanindan gecip, tekrar kapatildigini gorurduk. Yine acardik. Bir kac gun boyle devam etti ve ailece otururken anneannem demisti ki hepimize 'ha bu adamun resmini nezaman kapatsam, arkami doneyirum, aciliyi. Ey gidi..' meger anneannem pesimizden hep kapatirmis. Onun huzunlu yuzunu cok iyi hatirliyorum. Oy canim ninem.

Cok özledim

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ve toplanmis yatak dosek arasindan para cikmasi. Oraya saklardi ninem. Babaannem ise, hep kediler bulunurdu ev yakinlarinda, merdivenlerinde. Severek beslerdi onlari. Ayni evde, kedilerin sevdigi ev icinde dedemin dolabinda kirkbin turlu silah saklamasi mi diyim, biriktirmesi mi diyim. Cocukken hep merak ederdik ne var dolapta diye, kitli idi cunku. Hala da var, hic bir sey degismemis.

Mis gibi kokar , bütün akrabalar toplanır , kalabalık sofralar, kuzenlerle isim şehir oynamalar. Aynı yatakta 5 kişi yatmalar , gece yarısına kadar uyumamak, konuşmak ,gülüşmek , kapı açıldığında uyuyor numarası yapmak vs vs ne güzeldi be:(

Soba ve sobanın üzerinde her daim bulunan güğüm
Duvardaki gömme dolaplar
Yine duvardaki bozuk olsa bile asılı duran şekilli altın rengi saat
Kendine has evin kokusu
Duvardaki takvim ve yanına asılı siyahbeyaz fotoğraflar
İnekleri varsa her sabah istisnasız gelen pişmiş süt ve içine karıştırılan petekli balla sarımsı bi hal alması ve o tadın unutulamayacak olması
Özledim ://

Kardeşimle benim bebeklikten diploma mezununa kadar fotoğraflarımız vardır el değdirmez onlara :)

Mutfaktan sufle kokusu ve ayva tatlısı eksik olmaz. Koltukların üstündeki örtülerde kırışıklık bile yoktur. Sehbalar pırıl pırıl cilalı kitaplıkta kitaplar alanlarına göre özenle ayrılmıştır.

Canımın içi..

Havası güzel ;tüm meyveler dalından , sebzeler bağdan bahçeden ...
Balı beteğinden , yoğurdu peyniri ineklerin sütünden...
Taze yumurtular, o missss gibi havada kahvaltı yapmak nasıl güzel oluyor.

Çok küçüktüm o zamanlar. Atımız vardı bizim. Öyle heybetli ve güzel bir şeydi ki. Çok asil bir duruşu vardı.

espiri bulamadım. çok mahcubum. herkesten özür diliyorum. gidiyorum.

Geri