Ankara'yı sevme nedenleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sevdiğim şehirler arasında bulunmaktadır ve Ankara'yı sevdiğimi duyan dostlardan ''Nesini seviyorsun bu şehrin?'' şeklinde tepkiler de almışlığım vardır.

Ankara'da çok fazla bulunmadım ama bulunduğum süre içerisinde düzenli olması , yollarının ve kaldırımlarının geniş olması , İstanbul gibi çarpık kentleşmenin ayyuka çıktığı bir şehirden sonra bana oldukça cezbedici gelmişti.

Ankara'yı keşfettikçe , parkları , huzurlu cafeleri, güzel caddeleri ve çok beğendiğim Bestekar Sokağı oldukça hoşuma gitmişti. Hatta bazı sokaklarında yürümek insanı dinlendiriyor bana göre.

Yalnız , bir şey daha var ki oldukça enteresan; nereye adımımı atsam, yere serpilmiş eskort kartları bulunuyor. Neredeyse Ankara'nın bitki örtüsünü oluşturacak kadar fazladır bu kartlar.
Halıflex gibi döşenmiş her yere.

Hacı bayram -ı veli hazretleri ve Abdulhakim arvasi hazretlerinin Ayağının bastığı yer olması. Devletimin başkenti olması .

Anıtkabir ve Alparslan Türkeş in kabirleri.

Bu arada huzurlu kafe ve parkları nerde yav bi daha ki gelişimde gideyim.
Cebecide bi parkta otururken bi anda çatışma çıktı kurşun sekti :)

Ankara olması
insanların gri bulduğu, beni canlandıran ruhu
bomba olaylarından, verdiğimiz kayıplardan önce daha sağlam olan ama yine de varlığını sürdüren insana verdiği güven
uzun uzun yazardım buraya ama ben bu aralar Ankara'ya da kırgınım, belki daha sonra

Ankara’yı seviyorsak sebebi Alleg reis

Eskiden çok seviyordum da pek bir numarası yokmuş bence anıtkabir ve meclis dışında.

Batıkent'de bir süre kaldım, Ankara'nın sevilecek tek şeyi canlı müzikleri. Ülkenin meşhur gruplarının hemen hepsi oralardan çıktı.

Ankara’da okudum. Sevilecek bir tarafi yok… O zamanlar icin belki devlet tiyatrolari diyebilirdim, su an oyle bir ozelliginin kaldigini da sanmiyorum. Insani desen tam hanzo, ozellikle erkekleri.

Sevdigim birkac arkadasim Ankara’da gorev yapiyor su an, gidersem de onlari gormek icin gider, sonra kosarak uzaklasirim oradan :d

Vallahi bu konu beni asiri yoruyor. Neden? Bak sakin hicbiriniz ustunuze alinmayin.. ama bu ankarayi sevmiyorum ya cok gri sehir bana safsatadan ibaret gibi geliyor. Ya kardesim istanbulda oturup daha deniz gormemis insan geliyor diyor ki ankarada deniz yok. Yok efendim yesillik yok. Ya kardesim nerede yesillik var. hepimizin sagi solu bina. Evinizin yaninda orman var da ankara da mi yok? Yok efendim deniz yokmus. Lan bunlari goren de bebek te yasiyor sanacak. Mis gibi sehir iste. Trafik yok, kiralar gorece daha uygun, heryer birbirine yakin, yazlari sicak, kislari kurak, eskisi gibi degil eglence mekanlari var, yesil alanlar da gayet ulasilabilir yerlerde var, mansur baskan var, ulan afganlar surikler bile daha az burada. Vallahi mansur baskanima soylicem binalari pembeye boyayalim siz de rahatlayin biz de. Gece 4 te ankara fedaisi oldum hdjdj.

Bir kere gitmiştim daha küçüktüm ama sürekli deniz ve yeşillik gördüğüm için içim sıkılmıştı.. benlik bir şehir değil. balığa denizden başkası azaptır(:

Benim sevmek için bir nedenim yok.

Geri