Ankara

• Kullanıcı Sux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 995 gün önce görüldü
küçüklüğümde otomobilimiz ile memleketimize giderken uğradığımız, bitki örtüsü gecekondulardan oluşan ve sokakları epey pis bir şehir olarak zihnimde yer etti. ileri ki yaşlarımda yalnızca üniversite dönüşü otogarına giderken metrosunun eskiliğini hor gördüğüm bir anı gözümde canlanıyor. otogara ısrarla "aşti" diyen yerel ahalisi ile epey cebelleşmiştik başka da münasebetimiz olmamıştı. istanbul'da yetiştiğim için diğer şehirleri hep yavan buluyor birazda hor görüyordum. özellikle ankara'yı sevilebilir bulmuyordum, 2017 yılında anıtkabir'i gezmek için şehri ziyaret ettiğimde pek sevememiştim; keza istikrarlı bir şekilde hemen hemen her hafta sonumu orada geçirmeme rağmen hala da sevemiyorum.
bir insan ankara'yı nasıl sevebilir anlam veremiyorum ama sevenlere de bir şey diyemem. "kanal ankara projesi ile denize bağlanmalı"

neyse, böylesine haz etmediğim bir şehirde kısa zamanda huzur buldum, bolca gülümsedim, güvende hissettim ve en önemlisi hayatımın akışının farkına varıp yüklerimden arındım. "teşekkürler"

Son düzenleme:
Ben sanki Ankara ile ilgili yazmistim ya…
Donuk, soluk, heyecansiz, tam bir memur sehri. Insani desen ayri hoduk, baya bir kaba. Yapilacak aktivite sinirli. Hos, bunlar benim universite okudugum senelerdi, belki simdi degismistir.

Bir ogrencinin, calismalarina odaklanmasi icin ideal bir yer… Neden? Cunku yapilacak baska bir sey yok, can s1kintisindan gideyim de bari calisayim, bitsin bu cile mantigini olusturtan, nasil kurtulsam diye planlar kurdurtan bir sehir.

Yine de insan arkadaslarinin oldugu en kotu ortama bile alismaya endeksli. Arkadas ortaminiz veya sevdikleriniz varsa, Ankara da cekilir bir cile olabilir.

@Thor konuyu kitler misin Ankara mı gömüyorlar Ssjssj

Istanbulun kalabalığı Ankaranın da soğuğundan dolayı oralar da yapamam gibi

Hiç gitmek nasip olmadı, gidende gerek yok diyor . :S

binalardan dolayı bozkır olduğu anlaşılmıyor.

bu sabah ankara' lı flörtüm kar storysi atmış. alev attım ısınsın diye

2-3 haftaya gidesim var, kızım orada yaşıyor Ankaraya 17 yaşındayken gitmiştim açıkçası görmek istiyorum oraları. Bir de Anıtkabiri çok merak ediyorum.

Bi kaç kere gittim yok ya ısınamadım xd soğuk sisli karamsar bi şehir xd

yeni bir sayfa açma imkanı verdiği için bir gün ayrılsam dahi yüzümde daima gülümsemeyle hatırlayacağım şehir. insanları soğuk, dolmuş şoförleri çılgın, taksi şoförleri çenebaz, insanları yavaşlıktan ve sükunetten uzak, sanat ve kültür etkinlikleri takdire şayan.

Denizsiz olmuyor.
Bunu dediğin zaman dalga geçiyor Ankaralılar.
Normal aslında çünkü bu uçurumu çocukluğu sahillerde geçmiş biri hissedebilir. Ankara Konya vs. Olmuyor yapamam bu şehirlerde. Bunalımın eşiğinde gezerim.

Kuzenim ve bazı yakın arkadaşlarım ya da işle alakalı zaman zaman gittiğim fakat benim de pek ısınamadığım bir şehir çünkü denizi olmayan yerler bana çok imkansız geliyor. Küçük ve sade şehirleri daha çok sevdiğim için belki de karmaşa beni yoruyor ancak yine de sosyal hayat açısından elbette birçok şehire fark atar ve bilemiyorum ama memur kenti olarak da adı geçer.

Eskiden severdim.

Artik degil

Ankara Ankara güzel Ankara
Seni görmek ister her bahtı kara.

Ankaram güzeldir ama insanları çok kaba ve soğuktur.

En güzel yanı Ankara çıkışlı rock grupları olabilir. (Sayısal çıkışlı olmak gibi bir şey bu) Sonra hepsi Ankara'yı terk etti tabii. Ben de terk ettim.
  1. Manga
  2. Gece
  3. Zakkum
  4. Seksendört
  5. Yeni Türkü
  6. Sakin
  7. Son Feci Bisiklet
  8. Pilli Bebek

Geri