Ankara

• Kullanıcı `Đy.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4205 gün önce görüldü
Başkent deyip geciştirmek istiyorum bu konuyu (:

-Adamları Has olur,Mert OLur. Oyun Havaları Hele Bambaşka olur.
Severim Velhasıl.Gitmekte Nasip OLa.

Aklıma ilk gelen Ankaran'ın Simgesi Atatürk'ün Kabri olan Anıtkabiri

Ankara bürokrasidir , Ankara soğuktur ve bizim denizimiz yoktur.Anıtkabir ile anılmaktan gurur ve onur duyarız.Genel nufüsü öğrenci ve memurlar oluşturur.İnsanların birbirlerine hitap şekli olarak "hocam , bebe ve la" kelimelerinden oluşur.Dışarıdan bakanlara hep soğuk gelir Ankara ama içeride olunca Ankara aynı zamanda da eğlencedir.Oyun havası dedinmi de ilk Ankara gelir akla.Kızılay bakanlıkların oraya mutlaka yolunuz düşer ve mutlaka bir milletvekili görürsünüz.Bazen ise başka devlet büyükleri gelir , gitmeniz gereken yere kesinlikle geç kalırsınız.Aslında daha çok yazasım var ama proje yetiştirmemiz gerekiyor :) Ankara'mı seviyorum...

Ankaralının en sevdiği şehir, genelde yerlisi dışında pek sevilmez.

Evet ben ankaralıyım! Aslında kütahyalıyım ama 5 sene içerisinde öyle bir alıştım ki buraya. Sanki memleketim gibi oldu. Ankaradan ne zaman başka yere gitsen hep arar durursun ankarayı. Ankara simiti satan simitçiyi, Ankaranın artist otobüs muavinlerini Kızılaydan bakanlığa kadar yürümeyi. Herşeyi arar durursun. Ankaranın inanılmaz değişik bir sarışı vardır insanı sen farketmeden bile ankaranın sıkıcılığı bile seni kavramıştır Parkları ile türkiyenin en iyi şehridir. Gezmek istersin ama hiç birşey yapmadan bile sadece dışarı çıkman bir yere gitmen cebinden yol parası 20 tl gider.

Okumak istediğim şehir.. Gökçe'mle yapmak istediğimiz her şeyin hayali olan bir şehir.(:

27 senedir yaşadığım memleket ankara :) çocukluğum ve en hızlı dönemlerin geçtiği şehir :)

Her ne kadar kuru ayazı Erzurumun soğuğundan beter olsada aslında sıcaktır Ankara..

Başkenttir Ankara.. Atamın mezarıdır Ankara... Memur ve öğrenci kentidir.. Her kurumun ana merkezidir..

her şehir buraya bağlıdır :)

Gece hayatı o kadarda canlı değildir yani bir istanbul bir eskişehir yada bir izmir kadar değildir öyle disco falan yeni yeni son 4-5 sene içerisinde hareketlendi :) ama söz konusu pavyonsa oyun havasıysa...

Yerlilerinin köylülerinin kafası çalışmaz :D Alemcilerdir :) Oyun havasının ana merkezidir :D

Bir misket bir oyun havasına zamanında bir tarla yemişlerdir :) Bu yüzden hiç bir ankaralı toprak zengini değildir :D

bu kadar alemci oldukları için en fazla pavyona sahip şehirdir 200 e yakın diye duymuştum :D

Gençlik Parkı , Atakule , Anıtkabir , Ankara kalesi , müzeler (Etnografya , anadolu medeniyetleri vs.) , Kocatepe camisi , Kızılay meydanı , Tunalı hilmi caddesi , Cinnah ı , ve Tabiki çinçini ( Çinçin : Bir zamanlar google earth de gözükmeyen dünyadaki tek yer google yetkililerine silahla saldırmışlar bizimi izleyeceksiniz diye :D kısaca Türkiyenin Texası :D ) şu anda aklıma gelen önemli yerleridir...

işlerine sağdıktırlar Ankaralılar :) mesela Bala ilçesinin %95 i Hurdacıdır :D

Bir rivayete göre..

Bala ya altın yüklü uçak düşmüş gitmişler bakmışlar Altın orda duruyor ama uçakdan eser yok Herkes hurdasına saldırmış :D:D:D:D

şimdilik bu kadar yazacak çok şey var aklıma gelince yazarım :D

Ne çok şehirdaşım varmış yahu =)

bütün genellemeler yanlıştır tezini çürüten şehir. Ankara'nın bütün insanları güzel la.

2011 den beri müdavimi olduğum şehir. Aşti'ye indiğim ilk günden itibaren kendini farkettirmiş, orjinalliğini kanıtlamış bir başkent. Ne kadar uzak dursam da her hafta siyasetçileriyle görüşmek zorunda bırakan kent. Hayatımdaki en güzel arkadaşlıkları içinde saklayan benden daha deli dolu il. 8 saat sonra Ankaraya gitmek için yola çıkacağım. İlk günkü kadar heyecanlıyım.

Felsefi bir cümle olacak ama yaşanmadan anlamaz :)
Gurbete giden daha da iyi anlar kıymetini...

burada yaşayıp/buralı olup da kötü olan bi insan yok. ankaralılar = dünyanın en iyi insanları.

İnsan Ankara'da yalnız kaldığı zaman, yanlış yerde yalnız kaldığı hissine kapılıyor. Çünkü Ankara her şeyden evvel arkadaşlıktır. Bizim için Ankara Güven Park'tan kalkan son dolmuş gibidir. Paketimizde ki son dal sigara gibidir. Boğazı yoktur ama Anıtkabiri vardır birilerinin onu beklemesi gerekir. Kafanızı kaldırıp gökyüzüne baktığınızda hep bir pus görürsünüz.

Sıhhiye köprüsü, Kızılay meydanı ve kaldırımları, çiçek pasajı, Cebeci Dörtyol, Bestekar saymakla bitmez Ankara.

La bize her yer Angara oğlum la

Doğduğum şehir olmasından ziyade,bütün alışmışlıklarımın olduğu tek yer.
Kendine özgü insanları,düzenli hayatı.
''Deniz olmasa da olur!'' dedirten tek şehir bana göre.
Gene de;kışı çok soğuk. :cici:

Geri