Ankara Büyükşehir Belediyesi "Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Projesi"

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çevre ve Hayvan Hakları
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında 23 bin 500 sokak hayvanı kısırlaştırılmıştır.

Darısı antepe.. köpekler için var da kedileri kısırlaştırmıyolar.. dişi başına 850 veriyorum.. acil belediye yapmalı biz de insanız..

Yazık değil mi çok şirin hayvanlar bence çoğalsınlar insanlar nasıl çoğalmaya hakkı varsa onların da hakkı var değil mi hayvansever pardon insan sevmez arkadaşlar.

Çoğalmalarına gerek yok. Boş boş insanlarla neden uğraşsınlar. Şartlar mükemmelmiş gibi.. insanlar hayvan seviyomuş gibi.. sağlıklı olabilmeleri için kısırlaştırma şart

La bırak hayvan kısırlaştırma projesini gel c.b lığına adaylığın koy

Darısı antepe.. köpekler için var da kedileri kısırlaştırmıyolar.. dişi başına 850 veriyorum.. acil belediye yapmalı biz de insanız..
Belediyelerin kendi kısırlaştırma merkezlerini kurmaları gerekiyor hatta büyükşehirden bağımsız diğer belediyeler de kurabiliyorlar.
Hayvan ambulansı ve gezici kısırlaştırma araçları da mevcut çoğu ilde ancak vatandaş bilmiyor ve özel hekimlere yüksek ücretler ödeyebiliyorlar.

Mersin'de üniversite arazisi içinde yeni bir barınak daha mevcut ve bakanlık arazi vermediği için büyükşehir belediyesi, üniversite ile ortak başka bir proje yürütmeye başladı. Kısırlaştırma da yapacaklar. Büyükşehire ait diğer barınağa ilave olarak küçük belediyeler de kendi kısırlaştırma birimlerini oluşturmaya başladılar.

Sorun şu ki; belediyelerin bütçesi sınırlı ve kanun dışına çıkamazlar. Bu sebeple komisyonun acilen yeni kararlar alıp kanun değişikliği yapması gerekiyor ve barınak koşullarının iyileştirilmesi, yeni araziler tahsis edilmesi v.s konusunda belediyelere destek vermek durumundadır yoksa belediyeler tek başına bu sorunları çözemezler.

Yazık değil mi çok şirin hayvanlar bence çoğalsınlar insanlar nasıl çoğalmaya hakkı varsa onların da hakkı var değil mi hayvansever pardon insan sevmez arkadaşlar.
Hayvanseverler niye insan sevmesin ki?

Hayvan aktivistlerini cahil göstermeye çalışan bir kitle var oysaki aktivist kartı olanların eğitim düzeyi yüksektir ve bakanlıktan o kartı almak da kolay değildir.

Mama lobisi diye komplo teorisi üretenlerin kanunlardan haberi yok oysaki sokakta bulunan hayvanların yaşam alanı, kanunda, bulunduğu mahalle olarak geçiyor yani keyfi olarak belediyeler kısırlaştırdığı hayvanları sokağa bırakmıyorlar. Organ mafyası var diye organ naklini mi durduracaksınız? Her yerde kötü niyetliler olabilir ancak bu tip durumlar genellenemez.

Kısırlaştırma olmadan kontrolsüz çoğalma önlenemez ve hayvanlara doğal bir yaşam alanı verilemediği için sayıca artmalarının da bir manası olmuyor. Sokaklarda şiddet ve çeşitli kötülüklere maruz kalabiliyorlar. Yavrularına bakacak yeterli yiyeceğe ulaşmayı bırak çoğu aç sefil geziyor ve gönüllüler de bir şekilde bu canları hayatta tutmaya çalışıyorlar.

bazıları hiç sevmiyor, bazıları da taparcasına.
hayvanseverliğin ortası yok mu -_-

• Beğen
Tepkiler: Min
bazıları hiç sevmiyor, bazıları da taparcasına.
hayvanseverliğin ortası yok mu -_-
Her kültürden insanın olduğu bir ortamda belli bir standart yakalamak mümkün değil ve sevmese de zarar vermemesi önemlidir. Yeni kanun maddeleri ile de bu şekilde zarar verenlerin engellenmesine çalışılıyor.

IMG_20230203_100304_505.jpg
Kısırlaştırmaya karşı olanlar bu fotoğrafa değişime güzelliğe bakabilir.. kapımın önünde kısırlaştırmadığım kedim yok.. hepsini kendim yapıyorum.. evin çevresindekilere de yavaş yavaş yapıyorum. Masraflı çünkü öyle bir an da halletmem mümkün değil. Özel klinikte sonuçta. Bu kedi mesela aşırı parazit döktü çürük dişleri çekildi sonra da kısırlaştı. Çiçek gibi şuan. Maşallahhh :emoji_purple_heart: Hayatlarına en iyi şekilde dokunuyorum ve bu ruhuma iyi geliyor..

Çok iyi bir gelişme.
Mesele sadece çoğalmaları değil arkadaşlar; cinsel sezonlarinda, östrus feremonlarinda daha icdudusel ve agresif olabiliyorlar. Arabaların altında kalabiliyorlar,saldirganlasabiliyor vb.Bulaş yolu olarak cinsel yolla kendi aralarında da yayılan zoonotik hastalıkların da onune geçilebiliyor. Darisi diğer sehirlere

Ekli dosyayı görüntüle 76096
Kısırlaştırmaya karşı olanlar bu fotoğrafa değişime güzelliğe bakabilir.. kapımın önünde kısırlaştırmadığım kedim yok.. hepsini kendim yapıyorum.. evin çevresindekilere de yavaş yavaş yapıyorum. Masraflı çünkü öyle bir an da halletmem mümkün değil. Özel klinikte sonuçta. Bu kedi mesela aşırı parazit döktü çürük dişleri çekildi sonra da kısırlaştı. Çiçek gibi şuan. Maşallahhh :emoji_purple_heart: Hayatlarına en iyi şekilde dokunuyorum ve bu ruhuma iyi geliyor..
Senin gibi insanları gördükçe hayata daha çok umutla bakıyorum. Hayat da sana hep güzellikler getirsin.
Aradaki değişimi görüp de duygulanmamak mümkün değil.:emoji_revolving_hearts::emoji_revolving_hearts::emoji_revolving_hearts::emoji_revolving_hearts::emoji_revolving_hearts::emoji_revolving_hearts:

Lefty sen her şeye umutlanıp duygulanıyorsun zaten.Temel karamollaoğlu bile konuşunca umutlanıp duygulanıyorsun.
Oldu olacak Emare ile sarılıp öpüşün de şu duygusal ortamınız tam olsun.

Lefty sen her şeye umutlanıp duygulanıyorsun zaten.Temel karamollaoğlu bile konuşunca umutlanıp duygulanıyorsun.
Oldu olacak Emare ile sarılıp öpüşün de şu duygusal ortamınız tam olsun.
Forumda belli bir süre olmadığın için bazı yorumlarımı okumadığını tahmin ediyorum ve ittifak olayı hoşuma gitmese de şartlar gereği böyle olması gerekiyor. Karamollaoğlu ile hiçbir bağlantım yok ancak ittifak içinde var olması muhafazakar sağ kesimin oylarına yönelik olduğu için bu konuda yorum yapmayı gerekli de bulmuyorum.

Masadan umutluyum ancak bu başlık ile hiç ilgisi yok sevgili @İmam Kallavi

Emare'yi de vicdanlı ve iyi niyetli yapısı nedeni ile çok seviyorum. Yaptığı fedakarlık ise takdir edilesi bir durum ve duygulanmam da çok normal.

Forumda belli bir süre olmadığın için bazı yorumlarımı okumadığını tahmin ediyorum ve ittifak olayı hoşuma gitmese de şartlar gereği böyle olması gerekiyor. Karamollaoğlu ile hiçbir bağlantım yok ancak ittifak içinde var olması muhafazakar sağ kesimin oylarına yönelik olduğu için bu konuda yorum yapmayı gerekli de bulmuyorum.

Masadan umutluyum ancak bu başlık ile hiç ilgisi yok sevgili @İmam Kallavi

Emare'yi de vicdanlı ve iyi niyetli yapısı nedeni ile çok seviyorum. Yaptığı fedakarlık ise takdir edilesi bir durum ve duygulanmam da çok normal.
Ben onu sen her şeye duygusal bakıyorsun diye örnek gösterdim sadece.Alakası yok deyip sonra demeç veriyorsun altılı masayla ilgili aynı yorumda :)
Emareyi biz de seviyoruz her insanı sevdiğimiz gibi ona sözüm yok fakat öyle pek de duygusal olmayan konularda bu kadar minnoş kalpler oluşturmanız bana biraz garip geldi.
Sana her ne kadar biraz alışmış olsak da Emare için aynı şeyi diyemiyorum.
İnsan sevmeyen hiçbir canlıyı sevemez ve gördüğüm kadarıyla hanfendi hiçbir canlıya zararı olmayan bir insanı bile bir hayvandan değerli göremiyor.
Tabi neler yaşamış insanlarla bilemeyiz ama bir tarafta merhametli gibi davranan bir insanın öbür tarafta insanların zarar görmesine karşı bu kadar tepkisiz olması düşündürüyor beni.

Geri