- Evet, okutulmalıdır.
- Hayır, isteyen okumalıdır
- Hiçkimse okumamalı, tamamen kaldırılmalıdır.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Zaten kaldırıldı.Tekrar geri gelmeli mi ? tarzında bir soruysa ; Hayır,geri gelmemeli.
Bu tarz konular hakkında açıklama yapmaktan en çokta yanlış anlaşılmaktan gına geldiği için detaylı bir açıklama içerisinde bulunmayacağım.Özet olarak ; Farklı milletlerin çokça olduğu bir ülkede ırkçı öğeler barındıran bir metin olduğunu düşünüyorum daha da önemlisi soyut zekası yeterince gelişmemiş/henüz gelişmekte olan,sorgulama yetileri gelişim aşamasında olan 'çocuk' yaşta ki kişilere okutulan bir metin.Ben kesinlikle karşıyım.Daha da bir şey eklemek istemiyorum.Alıntı yapılıp soru sorulmazsa memnun olurum.
Bir şeyin var olması gerektiğini savunuyorsak önce gerekliliği ve faydası değerlendirilir. Andımızın kullanıldığı 90 lı yılları düşünelim. Tüm o asker şehit eden terörisler başka ülkelerden mi geldiler bu ülke insanı değillermiydi, Bu andı ilk öğretim yılları boyunca hafta içi her gün okumamışlar mıydı. Demekki insanın vatan sevgisi kazanması için maharet antta değil. Olmasa da olur.
Yaa işte tam da benim dediğimi ifade ettin. ant okumakla vatan sevgisi filan kazanılmaz, müslümanım demekle de cennete filan gidilmez.Senin mantığına göre hareket edelim bu ülkenin yüzde 98'i müslüman ve muslumanlikta bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir der ama görüyoruz ki pek fayda etmemiş 30bin şehit verdik demek ki islam olsa da olur mu? Böyle mantık olmaz.