Andımız zorunlu olarak okutulmalı mıdır?

Konu sahibi son olarak 3723 gün önce görüldü

Andımız zorunlu olarak okutulmalı mıdır?

• Evet, Okutulmalıdır

Kullanılan: 8 53.3%
  • Hayır, isteyen okumalıdır.

Kullanılan: 4 26.7%
  • Hiçkimse okumamalı, tamamen kaldırılmalıdır.

Kullanılan: 3 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    15
  • Evet, okutulmalıdır.
  • Hayır, isteyen okumalıdır
  • Hiçkimse okumamalı, tamamen kaldırılmalıdır.

Zaten kaldırıldı.Tekrar geri gelmeli mi ? tarzında bir soruysa ; Hayır,geri gelmemeli.

herşeyimizin elimizden alınması koymuyorda bir andımız yokuyorsa bırakın kalsın o karakterlilik ben almayım

Andımızdan önce geri almamız gereken çok şey var :sorry:
Ama geri gelsin evet.

Bu tarz konular hakkında açıklama yapmaktan en çokta yanlış anlaşılmaktan gına geldiği için detaylı bir açıklama içerisinde bulunmayacağım.Özet olarak ; Farklı milletlerin çokça olduğu bir ülkede ırkçı öğeler barındıran bir metin olduğunu düşünüyorum daha da önemlisi soyut zekası yeterince gelişmemiş/henüz gelişmekte olan,sorgulama yetileri gelişim aşamasında olan 'çocuk' yaşta ki kişilere okutulan bir metin.Ben kesinlikle karşıyım.Daha da bir şey eklemek istemiyorum.Alıntı yapılıp soru sorulmazsa memnun olurum.

Bi Andımız ile mi kazanacak milliyetçiliği bu çocuklar? Çalıştığım okulda düzgün okumadı diye darp edildiğini de gördüm çocukların.

O yüzden kalkmasına çok da karşı değilim.

Kaldırıldı daha neyi tartışıyorsunuz. Andımız olmalı mı olmamalı mı bunu burada ya da çeşitli platformlarda defalarca tartıştık başa dönmeyelim tekrar.

Yalnız bir iki şey demek istiyorum. Andımız ilk aşamaydı eminim ki bunun devamı var sırf birileri istiyor diye yakında Gençliğe Hitabe de kaldırılacak, adım gibi eminim. Andımız ile mi kazanacak milliyetçiliği bu çocuklar demiş biri, bir bakıma haklı fakat bir şeyi yıkıp yerine bir şey koyamıyorsan ne anladım ben o işten. Bugün milliyetçiyim demek ayıp sayılıyor, değişik gözle bakıyorlar insana. Sırf milli duyguları biraz ağır basıyor diye çeşitli etiketler yapıştırılıyor. Yeni nesillere milliyetçiliğin kötü olduğu öğretiliyor, vatan-millet sevgisi bilmeyen bir nesil yetişiyor. (Belli bir amaca hizmet etmek için). Bunlar iyi günlerimiz.

Laflari dolandirmanin anlami yok kisacasi kurtlerin isine geldi iste . :)

Bu tarz konular hakkında açıklama yapmaktan en çokta yanlış anlaşılmaktan gına geldiği için detaylı bir açıklama içerisinde bulunmayacağım.Özet olarak ; Farklı milletlerin çokça olduğu bir ülkede ırkçı öğeler barındıran bir metin olduğunu düşünüyorum daha da önemlisi soyut zekası yeterince gelişmemiş/henüz gelişmekte olan,sorgulama yetileri gelişim aşamasında olan 'çocuk' yaşta ki kişilere okutulan bir metin.Ben kesinlikle karşıyım.Daha da bir şey eklemek istemiyorum.Alıntı yapılıp soru sorulmazsa memnun olurum.

:hi::hi::hi:

Bazı arkadaşların algilayamadigi şey şudur evet bir çok ırk var ve bende cerkezim ama bu devlet üniter devlettir ve bu andimizin kaldırılması özgürlükler düşünülerek değil sırf birileri istedi diye yapıldı bunun ayrımına vardigimiz gün doğru cevabı bulacaz. Bugün amerikan diye bir ırk yok milletlerin birlesmesinden meydana geldiler ve onların bile antlari var. 1933 veya 1936 olması lazım tam hatırlamıyorum doktor galip tarafından yazılan bu ant hiç kimseye batmadi şimdiki hükümete battı. Bakın azınlıklara hak vermek ülke değerleriyle oynayarak olmaz aynı hatayı Osmanlı Tanzimat ve Islahat fermanlarıyla yaptı ve sonucunda yıkıldık yine aynı hatayı yapıyoruz.

Bir şeyin var olması gerektiğini savunuyorsak önce gerekliliği ve faydası değerlendirilir. Andımızın kullanıldığı 90 lı yılları düşünelim. Tüm o asker şehit eden terörisler başka ülkelerden mi geldiler bu ülke insanı değillermiydi, Bu andı ilk öğretim yılları boyunca hafta içi her gün okumamışlar mıydı. Demekki insanın vatan sevgisi kazanması için maharet antta değil. Olmasa da olur.

Bir şeyin var olması gerektiğini savunuyorsak önce gerekliliği ve faydası değerlendirilir. Andımızın kullanıldığı 90 lı yılları düşünelim. Tüm o asker şehit eden terörisler başka ülkelerden mi geldiler bu ülke insanı değillermiydi, Bu andı ilk öğretim yılları boyunca hafta içi her gün okumamışlar mıydı. Demekki insanın vatan sevgisi kazanması için maharet antta değil. Olmasa da olur.

Senin mantığına göre hareket edelim bu ülkenin yüzde 98'i müslüman ve muslumanlikta bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir der ama görüyoruz ki pek fayda etmemiş 30bin şehit verdik demek ki islam olsa da olur mu? Böyle mantık olmaz.

Bir daha, böyle insan uydurması saçmalıklar bizlere dayatılmazsa çok iyi olur.
Hergün, Türküm demekle Türk,
Doğruyum demekle tertemiz
çalışkanım demekle sınıf birincisi olunmuyor...
Gezi eylemleinde Türkiyeyi yakanlar da Türk, Onları durdurmaya çalışanlar da Amerikalıydı zaten dimi.
Türkçülük oynanmaz. Türk olunur ve Türk gibi yaşanır.

Komşukızının söyledikleri konuyu zaten kapatmış.

Senin mantığına göre hareket edelim bu ülkenin yüzde 98'i müslüman ve muslumanlikta bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir der ama görüyoruz ki pek fayda etmemiş 30bin şehit verdik demek ki islam olsa da olur mu? Böyle mantık olmaz.
Yaa işte tam da benim dediğimi ifade ettin. ant okumakla vatan sevgisi filan kazanılmaz, müslümanım demekle de cennete filan gidilmez.
Ant okutulacağına bi şekilde sevgi aşılanmaya çalışılmalı, vatan bilinci aşılanmaya çalışılmalı, sözde müslümanım demek yerine de müslümanlık bilinci edinilmeye çalışılmalı. mantık böyle olur asıl...

Basketbol maçlarından önce de okutulması gerekiyor,bence.

Geri