Anadilde eğitim olmalı mı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻

Pes vallahi bu kadar mı görmek istemezsiniz haha yapay zekâyı bile inkar ediyor adamlar ddd

Takılıyorum :d ama resmi dilini adını bayrağını marşını değiştirmek bana mantıklı gelmiyor bir ülkenin. Özellikle bu kadar takıntılı olunan konunun eğitim dili olması da ilginç. Hadi diyelim ki yarın resmi dillerimiz türkçe ve kürtçe oldu. Zaten bu haliyle bile ağır aksak ilerleyen bürokraside çıkacak sorunları hayal bile edemiyorum hahahah bu sefer ilk kürtler isyan edecek yapacağınız işi, değiştirin şunu eski haline diye.

Takılıyorum :d ama resmi dilini adını bayrağını marşını değiştirmek bana mantıklı gelmiyor bir ülkenin. Özellikle bu kadar takıntılı olunan konunun eğitim dili olması da ilginç. Hadi diyelim ki yarın resmi dillerimiz türkçe ve kürtçe oldu. Zaten bu haliyle bile ağır aksak ilerleyen bürokraside çıkacak sorunları hayal bile edemiyorum hahahah bu sefer ilk kürtler isyan edecek yapacağınız işi, değiştirin şunu eski haline diye.
Anlamadığımız nokta ne biliyor musun resmi dil olarak kabul görmesi bu ülkenin bolunecegi anlamına gelmiyor buna karşı gelenlerin bu gerçeği inkar edenlerin büyük bir çoğunluğu tam olarak böyle bir gaflette

Bir diğeri ise Kürtlerin ciddi manada dil sorunu yaşıyor olması ben ne anadilinde kendimi ifade edebiliyorum akademik olarak eksik aynı şekilde Türkçede de öyle çünkü yaşadığım coğrafyanın dili başka kültürü başka akademik eğitimini almış olsan bile bu senin günlük yaşam tarzına hitap etmiyor hiç bir şekilde anlatabiliyor muyum
Kısacası ne tam anlamıyla Kürtçe konusabiliyoruz ne de Türkçe yaşıyoruz
Bana göre trajik bir durum

Anlamadığımız nokta ne biliyor musun resmi dil olarak kabul görmesi bu ülkenin bolunecegi anlamına gelmiyor buna karşı gelenlerin bu gerçeği inkar edenlerin büyük bir çoğunluğu tam olarak böyle bir gaflette

Bir diğeri ise Kürtlerin ciddi manada dil sorunu yaşıyor olması ben ne anadilinde kendimi ifade edebiliyorum akademik olarak eksik aynı şekilde Türkçede de öyle çünkü yaşadığım coğrafyanın dili başka kültürü başka akademik eğitimini almış olsan bile bu senin günlük yaşam tarzına hitap etmiyor hiç bir şekilde anlatabiliyor muyum
Kısacası ne tam anlamıyla Kürtçe konusabiliyoruz ne de Türkçe yaşıyoruz
Bana göre trajik bir durum
Ben bölünme diye bir şey demedim :d sana pratikten bahsediyorum, diyorum ki yarın bu ülkenin 2. resmi dili kürtçe olsa, senin hayatın köyünden çıktığın an daha da zorlaşacak.

Bak çok basit örnek vereyim ülkede zaten uzman doktor yok. Sen elini kesip hastaneye koşsan el cerrahı arasan zaten ülkede 10 tane falan vardır, türkçe bilmesen kendi elini demirle dağlar tek elle hayatına devam edersin derdini analatana kadar. Her devlet kurumu çalışanının başına senin için birer tane tercüman atanacak hali de yok .d

Bir de bölünmek isteyenler var, o da ilginç mesela; tam bağımsız kürdistan diyemiyor onlar da, yine Türkiye’nin etinden sütünden elektiriğinden suyundan faydalanalım istiyorlar, ne güzel di mi? Çekelim çigiyi, pasaportları da ayıralım, herkes kendi ülkesinde bağımsız bir şekilde yaşasın. Bil bakalım 1 hafta içinde ilk hangisi yok olacak?

Bak çok basit örnek vereyim ülkede zaten uzman doktor yok. Sen elini kesip hastaneye koşsan el cerrahı arasan zaten ülkede 10 tane falan vardır, türkçe bilmesen kendi elini demirle dağlar tek elle hayatına devam edersin derdini analatana kadar. Her devlet kurumu çalışanının başına senin için birer tane tercüman atanacak hali de yok .d
Biraz basit düşünmüyor musun bu konu zaten öyle kısa vadeli bir şey değil ki elbette ha diyince olamayacak
Zaten şu an herkes derdini anlatacak kadar da Türkçe biliyor dd konu bu değil de zaten

biz bunları defalarca yazdık çizdik, hep aynı şeyler. birçok resmi dili olan ülkelerle bizim ülkemiz aynı şartlara sahip değil.
hocam senin meclisinde terör örgütü liderine selam veriliyor, özerklik, kürdistan deniliyor, belediye meclislerinden türk bayrağı indiriliyor, belediyelerin resmi sitelerinden türk bayrakları çıkarılıyor vs. vs. uzatsak dün neler yaşandı bugün neler yaşanıyor uzun uzun yazar çizeriz buraya da hiç gerek yok. bunları bildiğin/bildiğimiz halde sen ne oldu hollanda bölündü mü diyorsun. hollanda ile benzer bir yanımız yok.

biz bunları defalarca yazdık çizdik, hep aynı şeyler. birçok resmi dili olan ülkelerle bizim ülkemiz aynı şartlara sahip değil.
Bı sen eksiktin yoruldum valla Türkçem de tıkandı uyuyayım yarın sağlam kafayla cevap veririm 😁

Yavaş yavaş diyor bir de hahaha, en boktan dava mahkemede yıllar sürüyor, hastanede randevu önümüzdeki yıla veriliyor, bunun bahsettiği yavaşlığın rahat 100 yılı var bugün başlasak :d hayır abi ben de diyorum ki pasaportunu alan çıksın kasıyor ülke, max 1 hafta, ilk kendisi bu tarafa geçip ev alıp vatandaşlık alacak :d

Bı sen eksiktin yoruldum valla Türkçem de tıkandı uyuyayım yarın sağlam kafayla cevap veririm 😁
cevap vermene gerek yok, dediklerimin ne kadar doğru olduğunu biliyorsun/biliyorsunuz. öyle kürtçe resmi dil olsa insanlar el ele tutuşsa, birlik olsa, uzansak sonsuza diyerek pembe bir tablo çizmeye gerek yok. tablo net.

cevap vermeme gerek yok, dediklerimin ne kadar doğru olduğunu biliyorsun/biliyorsunuz. öyle kürtçe resmi dil olsa insanlar el ele tutuşsa, birlik olsa uzansak sonsuza diyerek pembe bir tablo çizmeye gerek yok. tablo net.
Bahçeli yapıcak, kudur :d Allah reisimize zeval vermesin :d

Yani uzman bir doktor ha diye yetişmiyor dimi ama haha
İnan uzman bir doktor olmanın önündeki tek engel ilkokulu kürtçe okumamak değil.

Bak oy verdiklerine, çocukları yurt dışında okuyor :d senin bu konudaki eksiğin kürt olmak değil, yanlış kürt aileye doğmak :d

Yanlis sinifa girdigini anlayip pardon hocam dersinizi boldum dedikten sonra dersin kurtce dersi oldugunu ogrenmek...

Geri