Amerikanın Kürt Siyaseti

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amerika Kürtlerden vazgeçemez.

Kürt asıllı Türk vatandaşı olarak söylüyorum, bu konunu başlığı beni rahatsız etti. Çünkü bahsi geçen Kürt’ler değil örgüt olmalıdır ve bu örgütün damarlarında Kürtlük değil, ermenilik dolaşmaktadır.

Suriye'deki meseleler uzerinden bugunun kazanimlariyla ovunuyoruz ama genis zamanda karanlik tarafini da gormek gerekir; altini cizerek yaziyorum Kurtler bu topraklarda, Turkiye'de, Suriye'de, Irak ve Iran'da yasayan bir azinlik olmaktan cikti ve mesru talepleri olan (ozerklik gibi) kimseler haline geldi. Kurt halkinin silahli gucleri biz dahil bircok ulke tarafindan terorist olarak nitelendirilirken ozellikle Amerika ve Avrupa'da iyiden iyiye mesrulasti, halk nezdinde de, hukumetler nezdinde de kabul gordu. Bolgede bir guc, bir aktor haline geldi. Bu devlet bekasi icin son derece tehlikeli bir sey cunku bugunun dunya konjonkturunde sen istedigini aldin ama yarin ne olacagi belli degil. Su an abd, avrupa ve kismen rusya terorist dediklerimizi Kurtlerin temsilcisi goruyor, muzakere ediyor. Bu mesrulastirmak ve tanimaktir. Ypg denen orgutun basindaki kirmizi bultenli adam icin abd baskani tebrik ve tesekkur mesajlari yayinliyor.

Simdi birileri diyecek ki biz abd'nin de, avrupa'nin da teroristleri destekledigini biliyorduk zaten. Ama bunun official olmasiyla unofficial olmasi bambaska seyler, zamanla gorecegiz neler olacagini.

Kürt asıllı Türk vatandaşı olarak söylüyorum, bu konunu başlığı beni rahatsız etti. Çünkü bahsi geçen Kürt’ler değil örgüt olmalıdır ve bu örgütün damarlarında Kürtlük değil, ermenilik dolaşmaktadır.

Kürt asıllı Türk vatandaşı Arjan asıllı Brezilyalı olduğun için başlıktan rahatsızlık duydun ama Ermenilere "örgütler üzerinden" sövmekte bir beis görmüyorsun.

Dünya arenasında kimse pyd/ypg/pkk diye bahsetmiyor. Direkt olarak Kürtler diye geçiyor. Madem onlar Kürtleri temsil etmiyor, sen hangi sıfatla temsiliyet hakkını kendinde górüp rahatsizlik duyuyorsun arkadaş ?

petrol kuyularının güvenliğini
askerlerimiz sağlayacak diyor
aman petrol canım petrol
bu saklar sana
kurban olsun petrol

Anlamadığım şu "kürtler" neden "kürt" cümlesi kullanıldığında sinirleniyor ?

Yav işte herkes kurulursa kimden ne toprak gider derdinde. Hiç bir ilke toprak vermez kolay kolay. Ama iç savaşlar ile parçalanırsa... Irak check. Suriye check. what about next? İran? Türkiye?

Kürt asıllı Türk vatandaşı Arjan asıllı Brezilyalı olduğun için başlıktan rahatsızlık duydun ama Ermenilere "örgütler üzerinden" sövmekte bir beis görmüyorsun.

Dünya arenasında kimse pyd/ypg/pkk diye bahsetmiyor. Direkt olarak Kürtler diye geçiyor. Madem onlar Kürtleri temsil etmiyor, sen hangi sıfatla temsiliyet hakkını kendinde górüp rahatsizlik duyuyorsun arkadaş ?

Orgazm çığlıkları attım

Anlamadığım şu "kürtler" neden "kürt" cümlesi kullanıldığında sinirleniyor ?

Kürt yazarken ya başina ya sonuna aşşağıĺık şeyler yazdıkları için olabilir mi ?
Son yıllarda sosyal medya da 14-15 yaşinda ki sözüm ona kendini Türk milliyetcisi olarak adlandıran facebook gruplarında ve youtube yorumlarinda ergen tayfasının "K*rt" diye yazılamalar yaptiklarıni da malum.

Bu ırkçı bir yaklaşimın tezahürü değilde nedir ? Örgütleri bahane ederek Kürtleri topyekün hedef alan zihniyetten biz haberiz de, Rüzgar mı habersiz ? Çunkü ona göre bir Kürt bu ülkede bakan, cumhurbaşkanı da olabiliyor. Ama nedense bu ülkede herşey olabilen Kürt, en meşru hakkı olan anadilde eğitimi istediğinde polis gazı, jopu meşru görülüyor.

Şeedip sıvamak böyle bir şey olsa gerek sevgili Rüzgar.
Hoşgörü-empati bekle,kalk başka etnik kimliği aşağıla.
Konu başlı başına ofsayt zaten.

Nooldu rüzgar efendiii! Bak konu etnisite olunca ümmet sahip çıkmıyor sana. Kaldın asagiladigin Ermeni ile aynı tarafta.. büyüyecek ve öğreneceksin.

Ermenilere sövecek kadar ırkçılık damarlarım yok maalesef, sizin o bahsini ettiğiniz kişiler Kürt değil ermenidir, bunu söylemekle sövmek olmuyor aksine gerçekçi olmuş oluyorum, bunu sizi rahatsız etmesini anlamış değilim, hiçbir PKK/YPG’li beni temsil etmez, edemez fakat sizi ediyorsa bu sizin seçiminiz ve bunu açıkça yazmanızı isterim hani.

Ya hu konuya yorum yapayım diyorum ama saçma sapan yorumları görünce dayanamıyorum.
Türkiye'de iç savaş çıkma ihtimalinden bahsediyorsun da hangi güçler arasında çıkacak bu iç savaş ? Türkiye Cumhuriyeti içinde TSK'ya kafa tutabilecek bir güç var da bizim mi haberimiz yok?
Eğer olur da bir çatışma çıkarsa, adı savaş olmaz. Çünkü savaş, iki güçlü arasında olur. Mevcut durumu göz önüne alırsak sen güçlü ile zayıfın savaş yapabileceğini iddia ediyorsun.
Güçlü ile zayıf arasında yaşanacak çatışmaya savaş denmez , ancak KIYIM denir.

Yine Atatürk kurtaracak seni ruzgaaaar

Şeedip sıvamak böyle bir şey olsa gerek sevgili Rüzgar.
Hoşgörü-empati bekle,kalk başka etnik kimliği aşağıla.
Konu başlı başına ofsayt zaten.

Nooldu rüzgar efendiii! Bak konu etnisite olunca ümmet sahip çıkmıyor sana. Kaldın asagiladigin Ermeni ile aynı tarafta.. büyüyecek ve öğreneceksin.

Ermenileri aşağılayıcı bir cümlem dahi yokken, bu kadar terbiyesizce konuşmanızı anlamış değilim. PKKnın kendi bünyesinde bulunan teröristleri dahi %80’e yakını ermenidir yani beni temsil etmiyor demekle bunu nasıl bir kafa yapısıyla aşağılamaya kadar getirdiniz? Aynı kafayı çok isterim..

Kürt yazarken ya başina ya sonuna aşşağıĺık şeyler yazdıkları için olabilir mi ?
Son yıllarda sosyal medya da 14-15 yaşinda ki sözüm ona kendini Türk milliyetcisi olarak adlandıran facebook gruplarında ve youtube yorumlarinda ergen tayfasının "K*rt" diye yazılamalar yaptiklarıni da malum.

Bu ırkçı bir yaklaşimın tezahürü değilde nedir ? Örgütleri bahane ederek Kürtleri topyekün hedef alan zihniyetten biz haberiz de, Rüzgar mı habersiz ? Çunkü ona göre bir Kürt bu ülkede bakan, cumhurbaşkanı da olabiliyor. Ama nedense bu ülkede herşey olabilen Kürt, en meşru hakkı olan anadilde eğitimi istediğinde polis gazı, jopu meşru görülüyor.

Örnek verebilirmisin herhangi bir paylaşımı ? Genel de kürt ler ile ilgili bir takım kendini bilmez kürtlerin yaptığı illegal durumların paylaşılması sonucu altına "kürtler ananızımı bilmem ne yaptı da kürt yazıyorsunuz tc itleri " gibi şeyler yazanları görmüştüm ondan söyledim.

Yani kişisel farkındalığını arttırmış kürt vatandaşlar dan ziyade aynı facebook da 14-15 yaşında ergen tayfanın da türkiye için söylediği şeyleri görmüşsündür. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri