Amerikanın çöküşü ve benzerlik.

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
ABD'nin çöküş yaşaması pek gerçekçi durmuyor. Ama çok büyük iç kargaşa, silahlı isyanlar, karışıklıklar, büyük çapta kitlesel gösteriler, eylemler silsilesi ile dünyadan elini kolunu çektiği uzunca bir süreli kriz dönemi yaşyabilir. ABD'nin Vietnam'da bataklığa battığı ve o yüzden savaşa devam etmeden çekildiği söylenir ama aslında bu gerçeği yansıtmıyor. ABD kamuoyu desteği olmadığı ve halkın çok büyük tepkisi yüzünen Vietnam'dan çekildi. Aslında orada zafer elde edebilirdi.

Televizyon; İşte bu cihaz, ABD'nin bir savaşı yarıda kesip geri çekilmesine neden oldu. İnsanlık tarihinde bir ilktir bu. Artık modern çağda halk, bu aletten izlediği ve karşı olduğu bir savaşı durdurabilecek iradeye sahip olduğunu tüm dünyaya göstermişti. Halk desteği olamadan yürütülen bir devlet politikası, savaş planı çuvallamaya mahkumdur.

11 Eylül terör saldırıları olmasaydı ve halkın öfkesiyle, devletin öfkesi birleşmeseydi eğer Irak işgali yada Nato'nun Afganistan Operasyonları hiç gerçekleşmeyecekti.
Halk tepki gösterirse eğer güçlü bir şekilde, Beyaz Saray kılını kıpırdatamaz.
Benim gözlemim ise farklı Bugün Amerika halkı kesinlikle öyle bir Reaksiyon göstermez. Onlar için Varsa yoksa kendileri ve cepleri. Kendilerine dokunmadı müddetçe Milyonlar ölsede sesini çıkarmazlar. Bunlar o karaktersiz insanların inanışları. Hiç öyle lami cimi yok, bu karaktersiz Şeref yoksulu insanlar İncili bile kendi çıkarları doğrultusunda defalarca değiştirmiş yaklaşık 67 İncil basımını gerçekleştirmişlerdir.

Yani bunların insanlıkla herhangi bir insani duyguyla işi yok. Zaten sömürü istismar ve zulüm ölüm getiren bir devletten Devleti var eden halkın Melek olmasını bekleyemezsin. Ancak onlara dokunması lazım yoksa Yok. Bugün bana göre yapması gereken olay da İran'ın İsrail'deki büyük gökdelenleri apartmanlara vurması, yerle bir etmesidir. O zaman Dünya nasıl bir anda konuşmaya başlıyor göreceksin. Şerefsizler koca bir ülkeyi darmadağın etti, Savaş dediler. Bir şehri, tel aviv'deki çok değil 3 tane gökdeleni yıkacaksın Bak neler oluyor bu dediğimi unutma!

1600'lerdeki Haçlı zihniyeti Neyse bugün de aynı zihniyet var. Belki farklı olan kısmı şurasıdır başta bizim ülkemizdeki bazı dümbükler olmak üzere ülkeler içinde satılmışlar çok daha fazla.

Son düzenleme:
Artık Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Yeni kurulacak düzende pozisyonumuzu çok sağlam hazırlamalıyız. Başka konular için demiştim önce kendi bileğin güçlü olacak. Daha sonra başkalarını yardım edebilirsin diye Bugün şunu diyorum; kesinlikle bileğin çok güçlü olacak ki karşında duranı vurup ezesin diye..!

Benim gözlemim ise farklı Bugün Amerika halkı kesinlikle öyle bir Reaksiyon göstermez. Onlar için Varsa yoksa kendileri ve cepleri. Kendilerine dokunmadı müddetçe Milyonlar ölsede sesini çıkarmazlar. Bunlar o karaktersiz insanların inanışları. Hiç öyle lami cimi yok, bu karaktersiz Şeref yoksulu insanlar İncili bile kendi çıkarları doğrultusunda defalarca değiştirmiş yaklaşık 67 İncil basımını gerçekleştirmişlerdir.

Yani bunların insanlıkla herhangi bir insani duyguyla işi yok. Zaten sömürü istismar ve zulüm ölüm getiren bir devletten Devleti var eden halkın Melek olmasını bekleyemezsin. Ancak onlara dokunması lazım yoksa Yok. Bugün bana göre yapması gereken olay da İran'ın İsrail'deki büyük gökdelenleri apartmanlara vurması, yerle bir etmesidir. O zaman Dünya nasıl bir anda konuşmaya başlıyor göreceksin. Şerefsizler koca bir ülkeyi darmadağın etti, Savaş dediler. Bir şehri, tel aviv'deki çok değil 3 tane gökdeleni yıkacaksın Bak neler oluyor bu dediğimi unutma!

1600'lerdeki Haçlı zihniyeti Neyse bugün de aynı zihniyet var. Belki farklı olan kısmı şurasıdır başta bizim ülkemizdeki bazı dümbükler olmak üzere ülkeler içinde satılmışlar çok daha fazla.

Kamil abim öyle çok uzun uzun yazmak istemiyorum, hem kimse okumuyor hemde artık insanlara laf anlatamamaktan başım ağrıyor bazen ama son bir kere daha uzunca yazayım. Artık saldım herkesi çünkü. İsteyen istediği gibi düşünsün, davransın, inansın, yazsın ,çizsin konuşsun. Ne konuşsan eleştiriliyorsun çünkü. Dünyanın en doğru en güzel en iyi şeyini de söylesen biri çıkıp sana muhalefet oluyor.
ABD devletini bu forumda sayısız kez eleştirmişimdir ama halkını hiç eleştirmedim. Neden böyle bir şeyi yapayım ki. 1999 yılında 10 yaşındaydım, taa o zamandan izlediğim bir tv haberi var ki herhalde son nefesime kadar unutmam. Bir Amerikalı ablamız, TV'de Türkiye'de büyük bir deprem olduğunu öğreniyor ve ağlamaya başlıyor. Sonra hemen bir karton kutudan yardım kolisi hazırlayıp üzerine gidecek yere : Turkey ,alıcılara ise: Depremzedeler, yazıyor. Bir Amerikalı kadın. O ne bir devlet ne bir kurum. TV'de gördüğü, çok uzaklardaki sıkıntı çeken, evleri yıkılan bir millet için hüzünlenip hemen yardım yapmak isteyen kalbi eşsiz güzellikte bir Amerikalı vatandaş. Batılı olan herkes için bunlar yabancıdır, kötüdür diye yaftalamamak lazım. Haksızlık yaptığın bir gayrimüslimin ahı yüzünden bir müslüman olarak sonsuza dek cennet yüzü görmeyebilirsin. Allah, ben her zaman ve kesinlikle sadece müslümandan yanayım diye söz vermedi. Gerçek bir müslüman zaten başka ümmetlere de zulmetmez. Onlara rehber ve uyarıcı olarak gönderilende Allahın resulü olan İsa peygamberdir. ABD devletini eleştir, beraber eleştirelim ama halkına bunlar zalim ve kötü kimseler dedin diyelim, eğer aralarında Allah'ın sevdiği mazlumlar da varsa o zaman gel de yaradana hesap ver bakayım. Nasıl vereceksin? Birinin iyi yada kötü olduğunu sadece Allah bilir. İnsanın bin tane ağzı vardır, her konuda herbiri farklı söyler. Hüküm ve karar ise yalnızca bir olan Allah'ındır.

Amerika evet imparatorluktur. çökebilir. Ama herkes altında kalır bu enkazın.

Amerika evet imparatorluktur. çökebilir. Ama herkes altında kalır bu enkazın.
Çatırdayan bir duvarı kendine sığınak görür ve kuytusunda yatarak esen rüzgardan korunacağını düşünürsen hata yaparsın. Çatırtılar başladığında tedbirini alıp yerini&pozisyonunu almamış veya alamamış olursan tek kelime ölürsün.

Bu arada tehlikeyi görüyor ve tedbirler almaya çalışırken birileri seni sağından solundan çekiştirip yavaşlatmaya çalışıyorsa ne yapmalısın?, onlara rağmen yürümekten vazgeçememelisin.

Bunları anlatmak bile bana zul geliyor da sen hâlâ anlamamakta neden ısrar ediyorsun bunu anlayamadım....

Çatırdayan bir duvarı kendine sığınak görür ve kuytusunda yatarak esen rüzgardan korunacağını düşünürsen hata yaparsın. Çatırtılar başladığında tedbirini alıp yerini&pozisyonunu almamış veya alamamış olursan tek kelime ölürsün.

Bu arada tehlikeyi görüyor ve tedbirler almaya çalışırken birileri seni sağından solundan çekiştirip yavaşlatmaya çalışıyorsa ne yapmalısın?, onlara rağmen yürümekten vazgeçememelisin.

Bunları anlatmak bile bana zul geliyor da sen hâlâ anlamamakta neden ısrar ediyorsun bunu anlayamadım....
Hadi iyisin, ilk halka tatlıyı sen hakettin.

Ben Amerika duvarı arkasına sığınmadım.
BAE Katar Almanya Japonya Suudi Arabistan Irak Suriye ve onlarca daha ülke sence ne kadar gerçek ÜLKE?

Çünkü dünya üzerinde nice imparatorluklar büyük devletler kuruldu hepsinin akıbeti yıkılmak oldu. Ben bu yıkımın ayak seslerine dikkat çekmek istedim sadece.
Ic savas nedeni ile yikilacak gibi görünüyor ABD.
Dis etkenlerin pek etkili olacagi düsünülmüyor.

Diger Imp.luklar,bölünme ile yikildi.

Geri