Altın bozdurup tatile gidilir mi?

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
zor zamanlar için değilse gidlir
neden gidilmesin

gayet güzel tatil yapılır
altın her zaman değerlidir

Kredi kartına taksit yaptırıp bir yıl boyunca ödeyenlere göre daha kabul edilebilir bir durum.

Önce tatil yapmayı öğrenmek gerekli. Tatil demek illa denize gitmek değil, çok yakınında dahi tatil yapabilir birisi.

Kredi kartına taksit yaptırıp bir yıl boyunca ödeyenlere göre daha kabul edilebilir bir durum.
enflasyonun yüksek olduğu, altın ve dövizin sürekli arttığı bir ülkede, vade farkı yoksa veya çok azsa yıllık tatilini kredi kartıyla yıla yaymak daha mantıklı bence.

enflasyonun yüksek olduğu, altın ve dövizin sürekli arttığı bir ülkede, vade farkı yoksa veya çok azsa yıllık tatilini kredi kartıyla yıla yaymak daha mantıklı bence.
Vade farkı var ancak asıl hedefleri Instagram'da paylaşacakları fotoğraflar aslında yoksa bütçelerine uygun tatil de yapabilirler.

Borçla asla ne tatil yaparım ne de araba falan alırım. Yeteri birikimim varsa ve maaşım da uygunsa uzak yerlere tatile gidebilirim aksi taktirde yakın bölgemde yaparım.

tatili, sadece altini bozdurup veya borcla yapabilenlerin kafasi nasil rahat olabiliyor? iyi, gidin tatilinizi yapin ve bk gibi hayatlariniza geri donun bittiginde. bu mantigi anlamiyorum, anlayamayacagim. zaten bu kafadan dolayi bulunduklari donguden kurtulamayacaklar.

yapmayin :emoji_unamused:

Altin bozudurup tatile gitmem kafayi yemedim. Ayagimi yorganima gore uzatirim varsa gider yoksa kemeri sikarim.

bence doğru stratejiyle hiç borçlanmadan, altın harcamadan da tatil yapılabilir.

türkiye simülasyonunda borçlanarak iş görmek en makulüdür ben de hazır para ile iş görenlere şaşırıyorum.. akabinde para kazanılır, bu denli dert edilecek mevzu değil..

recep tayyip erdoğan: gidilir, zaten tatilin en güzel tarafı altın bozdurulup gidilendir. üstelik allah da sever altın bozduranı.

Kâr satışı yapılmadığı veya portföy değiştirilmediği sürece bizim gibi ülkelerde maldan çıkmak pek de mantıklı değil. O sebeple bence altın bozup tatile gitmek pek de manıtklı değil. Krediler daha düne kadar enflasyon altı faizle bedavadan biraz pahalıya dağıtılıyordu ki erken rezervasyon + ucuz kredi ile döviz bazlı çok komik tutarlara tatil yapılabiliyordu. Sadece tatil de değil, hemen her harcama ucuz krediler ile döviz bazlı bedavadan halliceydi. Bu bir de bizim milletin takla attırma yeteneğiyle birleşince gerçekten ortaya acayip sonuçlar çıkıyordu.

Türkiye'nin ekonomik vaziyeti düşünüldüğünde TL biriktirerek tatile gitmeyi planlamak pek de mantıklı bir düşünce değil. Enflasyon düşünüldüğünde borçlanarak gitmek şu son birkaç yılda çok avantajlıydı. Hoş enflasyonu tetikleyenlerden birisi de buydu. Ucuz kredilerle millet sürekli tüketim halinde kalınca fiyatlarla o harcamalarla eşgüdümlü olarak yükseldi. Dün gece bunun önüne geçebilmek adına birtakım kararlar alındı. Şimdi o tatillerde yediğimiz hurmaların bir taraflarımızı tırmalama aşamasına geçtik.

tatili, sadece altini bozdurup veya borcla yapabilenlerin kafasi nasil rahat olabiliyor? iyi, gidin tatilinizi yapin ve bk gibi hayatlariniza geri donun bittiginde. bu mantigi anlamiyorum, anlayamayacagim. zaten bu kafadan dolayi bulunduklari donguden kurtulamayacaklar.

yapmayin :emoji_unamused:
borçlanarak bir şeye sahip olan veya bir şeyler yapabilenlerin ülkesinde bu mantığı neden anlamadın? bu ülkede çok çok azınlık bir kesim hariç borçlanarak bir şeyler yapıyor, buna tatil de dahil. bu tatil meselesini yeni bir telefon modeli çıkmış hadi borçlanarak alayım kafasıyla karıştırmayın. yıl boyu çalışan bir kişinin en doğal ihtiyacı. keşke tatil fiyatlarımız makul seviyelerde olsa da kimse borçlanarak bir şey yapmasa ama değil işte.

Geri