Almanya - Türkiye Market fiyatı karşılaştırmaları

• Kullanıcı Klaus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bir kaç gün önce denize gittik, köftecide 25 TL ye köfte ekmek yedik. Dün de gittik, Almancılar dolmuş plaja, köfte ekmek olmuş 50 TL. Aç kaldık, döndük. Almancılara 50 TL ucuz geliyor. O halde Almanya da köfte ekmek çok pahalı olmalı ki, bizde seve seve 50 TL ödeyebiliyorlar.

Etiket kıyaslamak ile gerçek hayatta yaşananlar pek uyuşmuyor.
Almanya'da ekmek arası köfte 4 ile 5€, 50 TL onlara vız gelir evladım. Ama 50 TL seni zorlar, hatta 25 TL'de zorlar. Kıyaslarsak Türkiye'de ekmek arası köfte en fazla 4 TL olmalı ki bizim Almanya'da rahat yediğimiz gibi ye. Ama sen bunu da şimdi anlamazsın.

melnur şu gurbetciler arasinda bi doğrucu sen varsın vallahi helal olsun.
seni gòrünce hala umut.var diyorum..
hll snn karakterine vizyonuna .
digerleri gibi yalancı yobaz deilsin

nasi olcak 3kagitci yobaz in teki cogu.
sonradan görme filan
Abi bu verdiğin fiyatlar zaten herkesin internete girip erişebileceği bir durum. Mesela benim verdiğim köfte fiyatı da rahatça köftecilerin internet sitesine girilip görülür.
Doğruları paylaşırsak eksiğimizi, yanlışımızı, hatalarımızı,.... görüp düzeltiriz.
Ya bir ekmek arası köfteye İsmail 25TL veriyor ve sonra kıyaslamalar yanlış diyor. Bu kafa ile neremizi düzeltebiliriz? Yav ben dün İtalyan restoranın da güzel bir Staek için 24,50€ verdim, öyle İsmail'in yediği gibi ekmek arası falan değil.
Bazılarına istediğini göster anlamak istemedikleri için saçma sapan argümanlar getirir. Bir oduna anlat daha iyi olur, en azından saçma bir savunma yapmaz, sadece susar.

amsterdam dunyanin en mutsuz sehri brom esrar kokusundan giremiyok.
sjjdsjsjsjsj. bir gurbetci atasözü .

melnur şu gurbetciler arasinda bi doğrucu sen varsın vallahi helal olsun.
seni gòrünce hala umut.var diyorum..
hll snn karakterine vizyonuna .
digerleri gibi yalancı yobaz deilsin
Melnur'a söyle, seni Almanya'ya alsın. Beni almıyor. 50 Cent borç bile veremedi cimri herif.

Almanya'da ekmek arası köfte 4 ile 5€, 50 TL onlara vız gelir evladım. Ama 50 TL seni zorlar, hatta 25 TL'de zorlar. Kıyaslarsak Türkiye'de ekmek arası köfte en fazla 4 TL olmalı ki bizim Almanya'da rahat yediğimiz gibi ye. Ama sen bunu da şimdi anlamazsın.
Senin tayfan yüzünden aç kaldım. Bana bir köfte ekmek borçlusun. Seneye yazın isterim.

Melnur'a söyle, seni Almanya'ya alsın. Beni almıyor. 50 Cent borç bile veremedi cimri herif.
Neden vereyim? Hem sen bana orada köle gibi yaşıyorsun ve Almanlar gibi bizi kıskanıyorsun diyorsun ama arkasından bana borç ver diyorsun. Sen önce kendinle çelişkini bir çöz. Gerçi biat ettiğin bay Recep'de senin gibi hep kendisiyle kavga ediyor.

Senin tayfan yüzünden aç kaldım. Bana bir köfte ekmek borçlusun. Seneye yazın isterim.
Senin tayfan fırsatçılık yapıp köfteyi iki katına satıyorsa ve gerekli merciler de buna göz yumuyorsa ve senin gibiler de hep susuyorsa vallahi daha beterini hak ediyorsun İsmailcim.

Senin tayfan fırsatçılık yapıp köfteyi iki katına satıyorsa ve gerekli merciler de buna göz yumuyorsa ve senin gibiler de hep susuyorsa vallahi daha beterini hak ediyorsun İsmailcim.
Bizde serbest ekonomi var. iyatları piyasa belirler. Almanya da nasıl?

Bizde serbest ekonomi var. iyatları piyasa belirler. Almanya da nasıl?
Tabi tabi onun için mi bay Recep çiftçiyi patates ve soğandan dolayı vatanhaini ilan etti, soğan depolarını fiyat yükseltiyorlar diye bastırdı,....?
Serbest ekonominin dahi içine etti senin güruh. İşine gelince müdahale edersin, gelmeyince serbest ekonomi uygulanıyor dersin,.... Hayatın çelişki dolu İsmailcim.

Geri