Allah'a mahcup ölmek

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Hiç bir ibadetimi yerine getirmiyorum ama kalbim temiz.

Allah affeder yav.

Mahcup olmamak nasil olurdu?
Nasil bi özgüven o?

Buradan çıkarttığınız paye, beni yaraladı.
Her kul ki, elbette heybesinde büyük eksikliklerle gider,

fakat elinden geldiğince dürüst kulluk eden, emirlere uyan, tam tersi olandan daha başı dik olur, tam tersi olan tıpkı bendeniz gibi, bile bile hataları yapar ve mahcup olur.

Güzel ve hüzünlü bir başlık. Şiirsel de biraz. Eğer inanıyorsanız mahcubiyet hissediyorsunuz. Dünyada olan bitene yetememekten, herkese yardım edememekten, müslümansanız kılamadığınız namazdan, tutamadığınız oruçtan, elini uzatamadığınız her bir mazlumdan, ağzınızdan çıkan kırıcı bir laftan… Bazen çok kafa yoruyorum, bazen dünya telaşına kapılıyorum. Her ne isem en iyisini olmak için çabalayan bir insanım -hatta birkaç defa şakayla karışık yazmışımdır, ben tam bir görev adamıyım diyerek-emin olamayacağım, yeterli miyim bilemeyeceğim kimliklerimden biri müslümanlıktır. Bakara 112’yi aklıma getiriyorum. İçimi döktüm gibi oldu:d Göreceğiz.

Buradan çıkarttığınız paye, beni yaraladı.
Her kul ki, elbette heybesinde büyük eksikliklerle gider,

fakat elinden geldiğince dürüst kulluk eden, emirlere uyan, tam tersi olandan daha başı dik olur, tam tersi olan tıpkı bendeniz gibi, bile bile hataları yapar ve mahcup olur.

Yanlis anlamaniz da beni yaraliyor Mastor bey.
Kul kullugunu yapar, yaratan zaten yaraticidir her tasarruf onda. Yillarca ibadette görünen mubareklerin yeri belki cehennem, belki sizin gibi hatalarini bilip mahcup olanların yeri cennet, çünkü hersey samimi bir tövbeye bakar.
Kimse kendinden emin olmasin demek istedim, en iyi kul bile tamam ben oldum demez, diyorsa hatalidir.

Uff neyse iste alo fetva hattina cevirmek istemiyorum, nabarsaniz yapin banane .p

başlık ile biraz alakasız, bazı içeriklerle alakalı bir yorum olacak belki ama ben de paylaşmak istedim: ortaokuldan mezun olana kadar her yaz edirne’ye gittiğimizde amcam bize kuran öğretirdi. namaz, dua, kuran ve oyun ile geçen yazlar…... hatim etmişliğim de var hatta... ama okumaya okumaya unutmuşum. kalbimde bir yüktür her zaman. bu durumu, dini bilgilerine güvendiğim bi abiyle sohbet ettiğimde “içini ferah, kalbini rabbinde tutmaya devam et. senin içinde hissettiğin bu mahcubiyet, kim bilir, affedilmiştir bile'' demişti. dünyayı gerçekten iyilik, güzellik ve iyi insan olmak kurtaracak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
başlık ile biraz alakasız, bazı içeriklerle alakalı bir yorum olacak belki ama ben de paylaşmak istedim: ortaokuldan mezun olana kadar her yaz edirne’ye gittiğimizde amcam bize kuran öğretirdi. namaz, dua, kuran ve oyun ile geçen yazlar…... hatim etmişliğim de var hatta... ama okumaya okumaya unutmuşum. kalbimde bir yüktür her zaman. bu durumu, dini bilgilerine güvendiğim bi abiyle sohbet ettiğimde “içini ferah, kalbini rabbinde tutmaya devam et. senin içinde hissettiğin bu mahcubiyet, kim bilir, affedilmiştir bile'' demişti. dünyayı gerçekten iyilik, güzellik ve iyi insan olmak kurtaracak.
Allah Türkçe bilmiyor mu? Türkçesini oku.

Bence daha evla, en azından Allahın kelamını da anlamış olursun.

Allah Türkçe bilmiyor mu? Türkçesini oku.

Bence daha evla, en azından Allahın kelamını da anlamış olursun.
sozluk-erkeklerinin-fotograflari_1051105.jpg

Ben iyice yoldan çıkmış gibi hissediyorum. Bazen içim sıkılıyor bunalıma giriyorum, dünya çok boş geliyor. Sonra tekrar kaldığım yerden devam aynı haltlari yemeye.

Diğer taraf bu kadar duygusal bir yer değil.
Delil olarak gözlerin konuşacak düşünsene ???

Dinin gerekliliklerini(!?) yere getirmek zaten yapman gereken bişey, eğer ki dinine bağlıysan.
Ammmmaaa gel gelelim bunlar dışında yapılan haksızlıklar, adaletsizlikler nolacak? O zaman da mahçup olacaklar mı acep?

Geri