Allah Neden İnsanlardan O’na İbadet Etmelerini İster?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Yani tanri ya da dinlere inanmam ancak, bazi dini sorulara durust cevap verilebilir.

Acikcasi durumu dunyevi bir benlikle cozmeye calisir isek isin icinden cikamayiz.

Yanlizca seytan ile girilmis iddaa uzerine de yaratilmis olmak biraz fazla gergince bir davranis olur.

Sizin ibadetinize ihtiyaci yok, yani kutsal kitaplar da anlatilan tanriyi goz onunde bulundurursak.

Yani bir tanri insanlari yaratiyor ve ibadet etmelerini istiyor ise buna karsi tarafin iyiligi icin soyluyordur.

Bunu bir nevi "ben sizi kusursuz yarattim, size nimetler verdim tek istedigim duzgun bir sekilde yasamaniz be unutmamaniz" olabilir.

Muminun 115 de soyle bir kelami bulunur tanrinin;
Sizi abes olarak boş yere yarattığımızı ve huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?

Zariyat56 da da soylemektedir;
"Ben cinleri ve insanlari ibadet etsin diye yarattim"

Hicr99
"Olum sana gelene kadar ibadet et"

Yani olaya sizin uzerinizde hakki olan bir babaya vefa borcu gibide bakabilirsiniz. Ki ibadet etmenin insan vucuduma faydasi var.
Yapilan ibadet tamamen sizin cizdiginiz profile mukafat olarak degerlendirilicek. Yani bunu size muhtac oldugundan yapin demiyor.

Soyle bir kavram da var, tanri olgusuna dunyevi cumlelerle yaklasamassiniz. Ornegin bir insan gibi dusunup "cok sey istiyor ise bu onu egoist yapmaz mi?" hayir elbette. Cunku zaman mefhunu bulunmayan bir yerde olan varliktan dunyevi kurallar ile bahsetmek asiri sacmadir.
Bu insani yanlizca "facebookcapsleriateisti" yapar.

Soruya dogru yanit diyecek olursak, durustce anlatilmasi gerekilen budur.

Bu konunun başlığını kim değiştirdi mümin

İnsanın yaratılma gayesi bu. Göz neden görüyor diyebilir misin?

Geri