Allah Neden İnsanlardan O’na İbadet Etmelerini İster?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 28 gün önce görüldü
Bu soru sürekli olarak din karşıtları tarafından tekrarlanan bir soru olmuştur. Sürekli tekrarlanmasından dolayı ya da kendilerini tatmin edici bir cevap alamadıklarından dolayı Allah inancı olan insanlar arasında bile şüphe uyandırmayı başarmıştır.

Soruyorum sizlere de "Allah Neden İnsanlardan O’na İbadet Etmelerini İster? "

LÜTFEN
  • Görüşlerinizi çekinmeden seviye içersinde TCK kapsamına göre suç teşkil etmeyecek biçimde bizlerle paylaşalım.
  • Yorumlarımızı bir kaynakçaya dayalı olarak yapalım.

Teşekkürler.

Varoluşumuzun kaynağını hatırlamamız için. (Kendimizi her icadımızdan sonra dev aynasında görüp böbürlenmememiz için)

Evet bazı kitaplarda böyle iddialar var ama ben isteyeceğini zannetmiyorum

Bu dünyayı artı olarak insan gibi bir sapık pisliği canavarı zalimi yaratan allah benim kadar aklı yoktur eminim beni sevsinler diye cenneti korksunlar diye cehennemi yaratmazdım çok kibirli sevgisiZ

Ben ateist birisi olarak ne varlığına ne de böyle bir şey istediğine inanmıyorum.
Din insanları yönetmek için insanların kendi uydurdukları bir kavram. Söylenenlerin tümü hayal ürünü.

Bize küçük bir hediye getiren kişiye, tekrar tekrar teşekkür ederken, sayılamayacak kadar çok nimet, lütuf ve ikramlarına mazhar olduğumuz Allah Teâlâ'ya karşı şükretmemek, ne kadar büyük bir nankörlüktür.
-
alıntı.

Çok şükür inançlıyım ama ben dinimizi her yorumlayanın kafasına göre şekillendirdiğini düşünüyorum.
Bence baktığın zaman, çalışmakta bir ibadettir.
İnsanoğlu, kendisine verilen görevi tamamlamak için varolduğuna inanıyorum ben.
Bu da sadece, islamın şartları değildir bana göre.
Senin gibi olmayan senin gibi düşünmeyene saygı, hoşgörü.
Ne biliyim, bir çok insani değerde ibadettir bana göre.
Bunu kısıtlanmasını doğru bulmuyorum.

Tek empati yapamadigimiz olgu Tanrilik olgusu.
Bu mükemmel olmadigimizi gösterir.
Mükemmelsizligimizde tanricilik oynamak komik duruyo.

Apotheose olma arzusu ise bu durumda paradoks bir obsesyon haline giriyor.
Redettiginiz ve hayati pahasina olsa da sorguladigimiz tanriligin kendimize yansimasinin istegi.

Eziksin insan.
Bunu bil.

Tek empati yapamadigimiz olgu Tanrilik olgusu.
Bu mükemmel olmadigimizi gösterir.
Mükemmelsizligimizde tanricilik oynamak komik duruyo.

Apotheose olma arzusu ise bu durumda paradoks bir obsesyon haline giriyor.
Redettiginiz ve hayati pahasina olsa da sorguladigimiz tanriligin kendimize yansimasinin istegi.

Eziksin insan.
Bunu bil.

Süreyya hanım o halde Çorum mitolojisi yalan mı diyorsunuz? Klaracğımdan ve Romalılardan gerektiği kadar ilgi göremediğim için Sultanahmet’te dolaşırken Medusaya aşık olmuştum. Priapusla yapacağım savaşta bana yardımcı olun rica ederim.

Süreyya hanım o halde Çorum mitolojisi yalan mı diyorsunuz? Klaracğımdan ve Romalılardan gerektiği kadar ilgi göremediğim için Sultanahmet’te dolaşırken Medusaya aşık olmuştum. Priapusla yapacağım savaşta bana yardımcı olun rica ederim.

Satır işi görür.

inanan icin "sorgulanmasi bile hata" olan soru, inanmayan icin "biz zaten inanmiyoruz, bize ne?" denilebilecek sorudur.

İstemek zorunda olduğu için.. Tüm tanrılar ister kendisi için bir şey yapılmasını.. Güç bunu gerektirmiştir tarih boyu..

Çocuklar neden ölüyor tadinda biraz.
Bu sorunun en güzel cevabi 'sanane' bence.
Birilerine danismasi gerekmiyor galiba ki her seyi algilayabilecek,düşünebilecek bi akla da sahip değiliz.
Kuşa sorsan 'var mi benim gibi uçabileni' der ve mükemmeliğinden dem vurur fakat gel gör ki kuş beyinli tabirine pelesenk olmuştur.

Geri