"Allah benimle konuşuyor"

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kendi beyni ona oyun oynuyor olabilir
Tanrı olduğuna inandığı başka bir kişilik mevcuttur beyninde belkide
Ve o hayali karakteriyle Tanrıyla konuşuyormuş gibi sohbet ediyor olabilir
Buda onun okbli değil şizofreni olduğunun göstergesidir
Takıntılı insanlar istenmeyen düşüncelerden yakınırlar, gaipten sesler duymazlar
Mutlaka psikiyatriste gidip tedavi olmalı bence

@malumatfuruş her hezeyan yada hallusinasyon şizofreni tanısı koydurmaz. Klomipiramin vermem lazim kontrolde. Hastalık olarak görürsek düzelecek. Ama forumun önemli bir kısmı adamın hasta olmadığını düşünüyor

@Tibet işitsel hallusinasyon psikoz lehine yorumlar. Haklısın. Ama 60 yaşında şizofren tanısı çok zor. Deluzyonel bozukluk sizotipal bozukluk falan denebilir ama şizofreni tanısı için işlevsellik kaybı gerekir ki adamı gunluk hayatta normal bir insandan ayıramazsın.

"tebrik ederim, üçüncü gözünüz açılmış. rabbim kolaylık ihsan eylesin, bizlere de nasip etsin" dersem kendime psikoz tanısı koyup tedavi ederim. :cici:

Oh@climax tanı koy bana da .. İste tanığın olayım .. Beni de tanı ..
Şaka bir yana eleman efsunlanmıştır büyük ihtimalle ..

Aklima bir donem show tv anahaberine cikan hz Isayim diyen eski milletvekili Hasan Mezarci geldi. Ona da bir hastalik teshisi konulmustu (sizofreni degil baska birseydi) ama donemin medyasi yerden yere vurmustu. Isin daha da tuhaf yani evlendigi esi ( kalp damar cerrahi) da buna sahitlik yapiyormus.
Yani demem o ki cevresi hasta oldugunun farkindaysa ve buna ugras veriyorsa belki bi caresi bulunur. Ama destek veriyorsa bu duruma sikinti buyuk demektir.

bkz: nasıl peygamber oldum
bkz: peygamberliğe giriş 101
bkz: hızlandırılmış peygamberlik kursu

Bu tipten bir vaka da benim başımda var. Kendisi altta gördüğünüz fotoğraftaki yere genellikle akşamları gelerek içki içen-mangal yakanlara yanaşır ve 'Selamın aleyküm gençler, aslında o içtikleriniz aşırıya kaçmadığınız sürece haram değil' diyerek yumuşak giriş yapar ve kötü şeytan yok kötü cin çıkartıyorum bana görünürler filan diye anlatıp güzel güzel nasihat veriyor aklınca ve çok kibarcık bir adam. Dayı ile aram iyi ya, sigara filan ikram ediyorum yakında biraya başlatırım. Ha zararsız mı zararsız fakat işe yaramaz adam sonuçta. 5 dakika dinliyorum sonra gidiyor zaten, yerinde olsam adama aynı muameleyi yapardım, ktir et uğraşılmaz bu tiplerle :gamer:

26163193.jpg

Durumu gerçekten kötü. Bunun daha üst aşamalarını düşünemiyorum. Belirttiğiniz gibi sonrasında kendisini seçilmiş kişi de ilan edebilir. Aklını tamamen sıyırabilir. Bir Hasan Mezarcı olarak da ortaya çıkabilir.

Psikolojiden pek anlamam.
Dini'de hakkıyla bilmem.
Ama sanırım bir psikiyatr a yönlendirirdim

aklıma bu geldi.

[YOUTUBE]ADQXcC7hF1c[/YOUTUBE]

@climax ne oldu hasta? İyileşti mi yoksa Suriye’ye gidip bir pikabın arkasına doçka mı kurdu?

Climax gelip “Arkadaşlar o hasta bendim..” diyormuş....

"forumun önemli bir kısmı adamın hasta olmadığını düşünüyor" cümlesi de konunun can alıcı cümlelerinden biri ve maalesef ki çok doğru : D

Hastaların ile yaşadığın olayları hastalarının ismini cismini vermesen bile burada yazmanı etik olarak doğru bulmuyorum.

Geri