"Allah benimle konuşuyor"

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
@NightBlue maalesef. Öyle demek zorundaydım. Yoksa adam görüşmeyi sonlandırdı.

Climax bu adam, sana neden gelmiş?
Eğer sana gelmişse, kendisi bile biliyor ve kabul etmiş hasta olduğunu.
Usta adamdaki farklılıkları yakınları farketmiş. Aslında onların zoruyla geliyor. Durumunu hastalık olarak görmüyor. Fakat bana kalırsa bu sesler onu korkutuyor ve aslında bunları yaşamak istemiyor. Ama eğer seçilmiş kişi ise bu firsati kaçırmak da istemiyor.

Usta adamdaki farklılıkları yakınları farketmiş. Aslında onların zoruyla geliyor. Durumunu hastalık olarak görmüyor. Fakat bana kalırsa bu sesler onu korkutuyor ve aslında bunları yaşamak istemiyor. Ama eğer seçilmiş kişi ise bu firsati kaçırmak da istemiyor.

Ben de fikrimi söyliyeyim o zaman; Bu arkadaş,seçilmiş falan değil.Allah,(Hz.Musa hariç) kullara gözükmez.Kendisine farklı farklı gözüken o varlıklar CİN tayfası olabilir.Ki günümüzde, bunu yaşıyan çok insan vardır.Konuşur,sohbet ederler,kavga ederler, hatta evlenenleri bile var.Bu arkadaşa görünen şeylerin de cin olduğunu düşünüyorum.Bunun tedavisi ise RUKYE dediğimiz şeydir.Cinler insnaları farklı surette görülebilir ve irtibat kurabilirler.

Bana göre cinlere inanan tayfada da bir problem var.
Şizofreninin normale bakan kısmı bunlar.

Aslında basit ve sıradan bir hasta. Özelliği ve öznellgi yok. Muhtemelen şizofreni değil. Ağır okb. Bu tip hastalarda dinden çıkma ve günaha girme endişesi o kadar artar ki bu takıntı dine ani ve aşırı yoğunluğa neden olur.

Bu konuyu paylaşma sebebim aramızda bu adamın hasta olmadığını dusunen biri var mı? EkSen

Sanırım ciddisin ve ciddi soruyorsun ..
Elemanı görmeden akli bir sorunumu var yoksa bazı yaramazlar tarafından manipüle mi ediliyor bilemem ama anlattığın kadarıyla durumu cinlik değil gibi geldi bana ..
Gerçi bir çok psikolojik vakanın sebebidir cinler ama bilim elbette bunu kabul etmez.

Elemanı bir daha görürsen ona bir tarikata ya da tarikat benzeri bir topluluğa gidip gitmediğini sor ..

Climax adama 'sana cin musallat olmuş' diyerek daha da akıl tutulması yaşamasını sağlayabilirsin.

Yazacaktım ama vazgeçtim birden .

Sanırım ciddisin ve ciddi soruyorsun ..
Elemanı görmeden akli bir sorunumu var yoksa bazı yaramazlar tarafından manipüle mi ediliyor bilemem ama anlattığın kadarıyla durumu cinlik değil gibi geldi bana ..
Gerçi bir çok psikolojik vakanın sebebidir cinler ama bilim elbette bunu kabul etmez.

Elemanı bir daha görürsen ona bir tarikata ya da tarikat benzeri bir topluluğa gidip gitmediğini sor ..
Tarikata mensup. Hangisi olduğunu sormak etik degil

O.k.b, doğru yere gelmiş hocam, psiyatriste gitse ilaçları da reddedecekti muhtemelen Bekleyelim görelim :)

Tarikata mensup. Hangisi olduğunu sormak etik degil

Tahmin etmiştim :)
O zaman bu arkadaş tılsımı yemiş olabilir. Zaten saf biriyse ki saf olmasa tarikatlarda gezmez açık hedef haline gelmiştir.
Senin yapabileceğin bir şey yok Cli...
ALLAH yardımcısı olsun ..

Acaba bir cemaate ya da tarikata üye mi diye sormaya gelmiştim ki Eksen sormuş. Muhtemelen kendisi Allah ile konuştuğuna inanıyor yahut inandirilmis, ona kendisinden baskasi yardım edemez bence.Umarım yakın zamanda gerçekler ile yuzlesir.

Elbette Yaradan ile konuşulur ama bu ibadet yaparken secdede olur dua ederken gönül bağı kurulur. İnançlı ve salih müminler bundan başka bir yol ile iletişim kurduğunu söylemez. Maalesef din, insanların en hassas noktasıdır ve suistimale açıktır. Gördüğüm üzere yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal durumu var. Eğer mensup olduğu topluluk böyle bir duruma adamı inandırmışsa çok üzücü bir durum. Ne desek ikna edemeyiz. Tıbben bunun bir tanısı var mıdır bilmem fakat sizin yaklaşımınız isabetli olmuş. Belki sizinle konuştuktan sonra kendisi ile iç muhasebe yapmıştır veya yapacaktır. Allah yardımcısı olsun. Size de kolaylıklar dilerim.

Allah herkesle konusuyor. Bu somut bir eylem degil inanc ve gormekle slakali.

Fakat bu kimsenin dedigi cok farkli. Yanlis bir durum gorunen ve konusanin Allah olmadigini bilmeli anlamali.

ya bu çok enteresan bi şey, konu baya ilgimi çekti. dinlediğim bi radyo programına katılan şizofren bi abi vardı. bakırköy'de kalmış bir dönem ve o dönem oradaki hastalardan birinin kendisini şeyh olarak tanıttığını, bahçede ölen karıncalar için cenaze namazı kıldırdığını anlatmıştı. programa katılan abimiz de cenazede saf tutmuş ve bunu dalga geçerek anlatıyordu. kendisini şeyh sanan hastanın müritliğini yapmış o dönem. ben deliyim gurur duyuyorum bununla, iyi ki şizofrenim falan diyordu o geldi aklıma. :p ruhani hiçbir varlığa inanmadığım için bu tarz hikayelerin kahramanlarına direkt akıl hastası gözüyle bakıyorum ama hastanızın okb olduğunu düşünmeniz şu an baya enteresan geldi. bu adamın obsesyonları azaltılabilirse tekrar sağlıklı bir insan gibi düşünme şansı var mıdır climax hocam?

Forumun yarısının şizofren olduğunu öğrenmiş olduk, tşk forumsal. Ajsbs

Geri