"Allah benimle konuşuyor"

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Adam doktor. Ama mesleğini hiç yapmamış. Bu aralar dini ugraslarda artış olmuş. İnzivaya çekilmiş.

Önce "inançlı birimisiniz?" dedi.
""Elhamdülillah" dedim.
Bir aydir zaman zaman Allah'in onunla konuştuğunu ve değişik şekillerde göründüğünü söyledi. Bunun zor bir durum olduğunu ve kaldıramadigini anlattı. Büyük sorumluluk altında kalma duygusu ile seçilmiş olmanın gurunu birlikte yasadigindan bahsetti.

"Peki bunları nasıl yorumluyorsunuz. Bu yaşadıklarınız normal mi yoksa hastalık mı. Zihniniz size oyun oynuyor olabilir mi?" dedim.

"Hastalık olduğunu düşünmüyorum. Allah sevdiği kulları ile iletişim kurabilir" dedi.

Şimdi siz ne yapardınız?
Adama psikoz tanısı koyup tedavi mi ederdiniz yoksa "tebrik ederim, üçüncü gözünüz açılmış. Rabbim kolaylık ihsan eylesin, bizlere de nasip etsin" mi derdiniz.

Gülen'den bahsediyoruz galiba? Aklıma direk o geldi.

Psikiyatrı reddeden sizi de reddetmeli. Yani madem bu kadar iddialı... Veya zorla getiren kişi onu psikiyatra da götürebilirdi. Enteresan bir hikaye. Metafiziksel bir durum gibi geldi bana. Sizin değerlendirmeniz ne oldu peki?

climax sen mi bunlarla konusuyorsun alıntı mı bu ?

Onu bana getir Cli .. Ben tanıyı koyarım ..

tabikide halüsinasyon yaşıyor

muhtemelen bir şizofreni vakası

tedavi görmesi lazım

Psikiyatrı reddeden sizi de reddetmeli. Yani madem bu kadar iddialı... Veya zorla getiren kişi onu psikiyatra da götürebilirdi. Enteresan bir hikaye. Metafiziksel bir durum gibi geldi bana. Sizin değerlendirmeniz ne oldu peki?
Genelde öyle olur. Psikiyatrist daha soğuk ve itici gelir kendini hasta hissetmeyen icin. Ben öncelikle sevecen bir şekilde bunun korkulacak birşey olmadığını söyledim. Herkese nasip olmayacağını anlattım. Öncelikle temel vecibeler dışında dini yogunlasmalarini bir süre azaltması gerektiğini, bu sürecin insana yüklediği yükün ağırlığını azaltmak için yanlız kalmamasini, torunlarıyla vakit geçirmesini söyledim. Tanrıyla iletişime geçenlerin dayanma gücünü arttırmak ve akli melekelerini korumak adına bir ilaç içmesi gerektiğini söyledim. Hemen kabul etti. Oysa içgörü kazandırmaya calissam beni dinlemeyecek tedaviyi reddedecekti. Bakalım antipsikotik hezeyanlarini ne kadar zamanda sondurecek. Ama odadan ayrılırken oldukça mutluydu..

Genelde öyle olur. Psikiyatrist daha soğuk ve itici gelir kendini hasta hissetmeyen icin. Ben öncelikle sevecen bir şekilde bunun korkulacak birşey olmadığını söyledim. Herkese nasip olmayacağını anlattım. Öncelikle temel vecibeler dışında dini yogunlasmalarini bir süre azaltması gerektiğini, bu sürecin insana yüklediği yükün ağırlığını azaltmak için yanlız kalmamasini, torunlarıyla vakit geçirmesini söyledim. Tanrıyla iletişime geçenlerin dayanma gücünü arttırmak ve akli melekelerini korumak adına bir ilaç içmesi gerektiğini söyledim. Hemen kabul etti. Oysa içgörü kazandırmaya calissam beni dinlemeyecek tedaviyi reddedecekti. Bakalım antipsikotik hezeyanlarini ne kadar zamanda sondurecek. Ama odadan ayrılırken oldukça mutluydu..

Sonuçları merak ediyorum.

Aslında basit ve sıradan bir hasta. Özelliği ve öznellgi yok. Muhtemelen şizofreni değil. Ağır okb. Bu tip hastalarda dinden çıkma ve günaha girme endişesi o kadar artar ki bu takıntı dine ani ve aşırı yoğunluğa neden olur.

Bu konuyu paylaşma sebebim aramızda bu adamın hasta olmadığını dusunen biri var mı? EkSen

Climax bu adam, sana neden gelmiş?
Eğer sana gelmişse, kendisi bile biliyor ve kabul etmiş hasta olduğunu.

Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip, izniyle ona dilediğini vah yeder. Şüphesiz O yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Şura-51)

Allah Peygamber'lerle Melekler aracılıgı ile bir cok kez konusmustur.Suan bunu soyleyen beseri insan oglu Allah ile konustukları gercek disidır.Onların konustugu Sekiller olsa olsa Cin yada Şeytandır.

Önce "inançlı birimisiniz?" dedi.
""Elhamdülillah" dedim.

climax Elhamdülillah demişssin yani Müslüman lıgı secmişsin seni tebrik ederim.

Bunu alın burdan allah aşkına, ya da para biriktirip tercüman tutalım

Geri