Ali Koç'u iterek düşüren Fatih Özkan'a ev hapsi cezası verildi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Sahada bu tip durumlarda güvenlik var diye biliyorum ve müdahale gerekiyorsa onların yapması gerekmiyor mu?

Göztepe maçları hep olaylı oluyormuş, onu da yeni öğrendim.
Ben sahaların güvenliğinin özel güvenlik şirketleri tarafından değil Emniyetin spor şube birimi tarafından sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü bugün herhangi biri gidip bir “özel güvenlik sertifikası” alıp parayla, bir güvenlik şirketine girebilir. Ama emniyet kalifiyedir.

Mesela bir özel güvenlikçi nasıl Ali Koça “Buraya giremezsin kardeş” diyebilir ki? Ama polis der.

Ben sahaların güvenliğinin özel güvenlik şirketleri tarafından değil Emniyetin spor şube birimi tarafından sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü bugün herhangi biri gidip bir “özel güvenlik sertifikası” alıp parayla, bir güvenlik şirketine girebilir. Ama emniyet kalifiyedir.

Mesela bir özel güvenlikçi nasıl Ali Koça “Buraya giremezsin kardeş” diyebilir ki? Ama polis der.
Maçı tam izleyemedim ancak TBMM'ye soru önergesi olarak da verilmiş, oradan okuduğum kadarı ile biletli taraftar sahaya alınmamış ve polis müdahalesi de olmuş, bu sebeple Ali Koç da o tarafa yönelip olayları anlamaya çalışırken bu durum yaşanmış. Yargıya intikal ettiğine göre sonucu bekleyip göreceğiz.

Ali Koç'a saldırı TBMM gündeminde

göztepe polisin müdahale ettiği taraftarlar biletli değildi deplasman tribününden fazla insan vardı diyo

çok ali de artizlik yapmak için sahaya indi

hala 90 gün hak mahrumiyeti olan birinin statta ne işi var bunun hesabını soran kimse yok

önce kaos oluşturuyosun sonra mağduru oynuyosun

yemin ediyorum tam karaktersizler ya

Çoğu kişi ev hapsi mi verilir tutuklanması lazım diyecektir ama kanun herkese eşit mesafede adil olmalı. Ev hapsi şahsi fikrim ağır olmuş. Muhtemelen de itiraz sonucunda kaldırılır. Peki ev hapsi/konutu terk etmeme nedir. Şüpheli veya sanığın kaçması veya kaçması şüphesini uyandıracak somut olguların varlığı, delilleri karartma şüphesi olması durumunda ya da katalog suçlar olması durumunda ev hapsi verilebilir. Net açıklamak gerekirse bir suç sebebiyle yürütülen soruşturmada veya kovuşturmada, tutuklama sebeplerinin varlığı halinde, şüpheli veya sanığın tutuklanarak cezaevine konulması yerine cezaevi dışında denetim altında tutulmasına karar verilmesidir. Kanunda tutuklama yasağı öngörülen hallerde de adli kontrole ilişkin hükümler uygulanabilir. Yani tutuklama yasağı bulunan hallerde de konutu terk etmeme/ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verilebilir. Bu kadar açıklamadan sonra o zaman her önüne gelene birbirini itip kalkan kişiye ev hapsi verilsin. Olayın medyatik boyutu olmasa konutu terk etmeme adli kontrol kararı verilmezdi. Adli kontrolü bırak savcılık aşamasına gelmeden karakolda ifadeler alınıp salıverilirdi.

çok ali bütün siyasileri tek tek gezince adam özür dilemek zorunda kaldı
artık nasıl tehdit ettilerse
yazık
gerçekten ülkenin her haline yazık

Bir klüp başkanının siyasileri gezme amacı ne olabilir? Hem spora siyaset karıştırmayalım deyip arkasından siyasi partileri tek tek gezmek bayağı eğriti duruyor.

Protokol gereği kulüp başkanları, birlik başkanları, ticaret odası başkanları v.s her davete katılım gösterirler ya da kendileri randevu talep ederler ve bu durumun siyasi bir adım olarak değerlendirilmesi anlamsızdır.

Protokol gereği kulüp başkanları, birlik başkanları, ticaret odası başkanları v.s her davete katılım gösterirler ya da kendileri randevu talep ederler ve bu durumun siyasi bir adım olarak değerlendirilmesi anlamsızdır.
Siyasi olarak değerlendirilmemesi lazımmış ne olarak değerlendirelim @Lefty cim evde kek yaparken kabartma tozu bitti de onu mu almaya gitmiş olabilir diye değerlendirelim.

Geri