Alevi olmak.

Konu sahibi son olarak 1275 gün önce görüldü
Saygı saygı diye yırtınanların gerçek yüzünü, amacının üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu görmemize vesile olan başlık.

Aleviler tarikat, IŞİD çakma sunni, İran'ın şiiliği çok saçma, Hindistan'da ki müslümanlar bir garipler, Suriyeli araplar komple non-muslim kategorisinde .s
Tabii zaten bir sen bir de yüce RTE hazretleriniz gerçek müslüman...

Sacma sapan seyler aleviymis sünniymis kürtmüs Yok ayirmalar falan önce insan olun ya..olalim hatta..insanliktan önemli birsey mi var ..

Alevi değilim ama diyen insanların samimiyetsizlikleri çok güzel.

Yobaz çevreler tarafından sürekli dışlanan bir mezheptir.
Yıllar boyu gelen dışlama,hor görülme,eziyet ve işkencelere rağmen bayrağına , Ata'sına bağlı laik cumhuriyet evlatlarıdırlar.
Selam olsun Can'lara...
Altlarda kalmış.

kendi kızı bir muslumana gonul verdi diye bogazina ip geciren bir arkadasima "hani yobaz bizdik lan" diye cikistigim, iyice sinirlenince 'alev ataysun" sozuyle kafasini karistirdigim insan gibi olmamaktir, alevi olmak.

"çok iyi kürt arkadaşlarim var" lafı kadar ötekilestiricidir "çok iyi Alevi arkadaşlarım var" demek.

Çok taze şahit olduğum bir olayı anlatayım alevilikten konu açılmışken.
Bugün aşure geldi komşudan annem de bizdeydi kim getirdi diye sordu
Karşı komşu dedim "aa sakın yeme" dedi. Neden içine zehir mi koyuyorlar hayırdır dedim anneme
Alevilerin yemeği yenmez dedi ve neredeyse çöpe atıyordu. Çok üzüldüm ve utandım.
Annem bile olsa ben böyle cahillik böyle ayrımcılık görmedim.
Umarım evlatlarımız şu zamanları öğrenip bizim yerimize utanmaz.

Geri