Alevi Müslümanlar Neden Camiye Gitmez de Cemevine Gider?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
İşi yokuşa sürmekte baya üsteliyorsun , o zaman sana şöyle bir soru soruyorum . Bütün mezhepleri bir kenara bırakalım. Peygamber efendimizin döneminde mescid vardı değil mi ? Şimdi cami desem o da yoktu muhabbetine gireceksin. Hz Ali ( RA ) cem evinde mi namaz kılıyordu, mescid de mi ? Peygamber efendimiz ile aynı safta mıydı değil miydi ? Yan yana namazı mescid de mi kıldılar , yoksa Hz Ali ( RA ) yok ben burda kılmam diyip, kendine farklı bir ibadathane mi belirlemişti ?
Hadi tekrar başa dönelim, ne yazmışsın; "Ha.Ali zamanında Cem evi mi vardı acaba?
HzAli Cami de namaz kılıyordu , Cem evinde değil . Ben saygıdan öte gerçekçi konuşuyorum."
Ben de bu soruna karşılık soruyorum, Peygamber döneminde mezhep mi vardı, tarikatlar mı vardı, şeyhlermi vardı,.....? Peygamber döneminde herkes kendi cemaatine ait hocanın arkasında mı namaz kılıyordu?
Bu sorulara vereceğin cevap aynen kendi sorduğun soruya da cevap olacak diyorum. İşi yokuşa süren ben değil sen oluyorsun. Hz. Ali camiide namaz kılıyordu diyerek Aleviler için de camiide kılsın demeye getiriyorsun. Bende diyorumki Peygamberin mezhebi yoktu o halde mezhepleri kaldıralım, onun döneminde tarikatlarda yoktu onları da kaldıralım, ......

Forumda insanların birbirine yaptığı baskıyı inanıyorum ki herhangi bir konuda evlerinde kardeşlerine dahi yapmıyorlardır. İnsanlara irade verilmiş, iyiyi kötüyü ayırt edebilme, muhakeme ve seçebilme yetisi verilmiş üstüne bu yetisiyle verdiği kararlardan da mükellef kılınmış. Yaratıcı dünyada seçim hakkı sunmuş fakat insan denilen varlık bu konuda asla müsamaha göstermiyor.

Forumda insanların birbirine yaptığı baskıyı inanıyorum ki herhangi bir konuda evlerinde kardeşlerine dahi yapmıyorlardır. İnsanlara irade verilmiş, iyiyi kötüyü ayırt edebilme, muhakeme ve seçebilme yetisi verilmiş üstüne bu yetisiyle verdiği kararlardan da mükellef kılınmış. Yaratıcı dünyada seçim hakkı sunmuş fakat insan denilen varlık bu konuda asla müsamaha göstermiyor.
Yaratan akıl da vermiş ama çoğumuz kullanamıyoruz.

Yaratan akıl da vermiş ama çoğumuz kullanamıyoruz.
Genellikle aklını birilerine teslim edenler kullanamıyor. Başımıza bunlar hep bela açıyor. Birileri aklını bir dönemler Fetöye teslim ettiği için yüzbinlerce öğrenci sınavı kazanamadı, işinden olan insanlar oldu, .... ve en son 15 temmuzda yüzlerce insan şehit oldu, yaralandı,.... Bu da yetmiyormuş gibi hala insanlar akıllarını tarikatlara teslim etmeye devam ediyor. Yaradan ne yapsın böyle angutlara.

Kimse sorunu Ciddiye Almamış Sorunu Gördüğüm Zaman Mobildim Şahsen Üzüldüm Eyüp`cüğüm Gibi Adamin Sorusunu Neden Cevaplamadılar Diye :)

Bu Konuyu Acmamdaki Sebeb

Abi bizde alevilik dinle alakası yok camiye gitmezler hz Ali yi peygamberimizden üstün görürler her yerlerinde kılıç dövmesi vardır ya da kolye takarlar diğer mezheplere düşmanlardır

Yukardaki Yorumun

Buradaki Mesnetsiz Yorumun . Neden Mesnetsiz Konuİçeriğini Bile Okumadan Yobazca Yorum Yapman :)

İnsanları O Dar Kafanın İçine Soktuklarınla İle Yadırgaman . Senden İsteğim Konu İçerisindekı Yazılan Yazıları Tamamen Okuyup Sorgulaman Ama Yok Ben Dar Kafamda Ne Varsa Onu Söylerım Dıyorsan

Bende Sana Bir Kac Soru Sormak İsterim

Yalnız Bu Sorum Sadece Sana

Neden Camide Çıkan İnsanlar Buradan Okuyunuz Savunmasız İnsanları Yakıyorlar. Camiler İnsanları Yakılması İçin Fetvaların Veridiği Yer mi.

Yine Diyorum İşinde Gücünde Olan Namazında Niyazında Olan Arkadaslarımızı Ve Vatansdaslarımızı Ayrı Tuyorum

Kuran Kurslarına Cocuklarını Gönderen Aileler Neden IKI Gözü İki Cesme Solugu Adliyede Aliyor. Kuran Kursların Oldugu Yerler Ve Kuran Öğreten Hocalar Neden Tecavüz Haberler İle Gündeme Geliyor.

Şimdi Dersinkı Yalan Haber O Yüzden

Camide Tecavuz Haber Kaynaği Demirören Grubu :)

Kuran Kursunda Tecavüz

Bunlar Gibi Niceleri Var.

Şimdi Diğer Söylediğin Şeye Gelelim.

Aleviler Muharrem Ayında 12 iMAM Orucunu Tutarlar.

Bu 12 Gün Boyunca Su ` Et ` Ve Pilav Yemezler Ve İçmezler

Bu Zaman Zarfında Cinsel İlişkiye Girmezler

Bunun Gibi Birkac Örnek Verebilirim.

Son Olarak Yine Sana Diyorum Öyle Namazdan Çıkıp Koşa Koşa Faiz Haram Diyip Banka Kuyruguna Girip Faize Para Yatırmakla Olmuyor :)

Camii Çıkısı Mini Eteklı Kızlarımıza Yada Kadınlarımıza Bakıp Sakal Sıvamakla Olmuyor :)

Camiler ALLAH`İN Evi Diyerek Siyasi Partilerin İlçe Başkanliği Gibi Çaliştirilmıyor.

Bununla Beraber H.z Ali yi Kimse Hz. Muhammed den Üstün Görmuyor. Muhammed Peygamberimizdir. Hz. Ali de Hem Amcasının Oğlu Hemde Damadıdır.

Alevîlerin Pazartesi ve Cuma akşamları toplanmalarının sembolik manaları var. Kâbe’de doğan ilk kişinin Hazreti Ali olduğu rivayet edilir. O da tam Cuma sabahına karşı doğduğundan Aleviler Cuma akşamı (Perşembeyi Cumaya bağlayan akşam) toplanırlar. Pazarı Pazartesine bağlayan gecede de Peygamber Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in dünyaya geldiği rivayet edilir. O yüzden Pazartesi akşamı da toplanırlar.

İkrarlılar ve musahipliler cemevine toplanır. Herkes toplandıktan sonra üç çıra (mum) uyarılır (yakılır). Birinci mum Allah’ın adı ile, ikinci mum Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.s.)’in adıyla, üçüncü mum da Hazreti Ali (r.a.)’ın adına uyarılır

Yani Camide gibi Toplanıp Gidip Sivas taki Gibi Katliam Yapmıyorlar.

Namazında Abdestinde Olanları Ayrı Tutuyorum .
Sorulması gereken soru bir Müslüman neden camiye gitmez

Hadi tekrar başa dönelim, ne yazmışsın; "Ha.Ali zamanında Cem evi mi vardı acaba?
HzAli Cami de namaz kılıyordu , Cem evinde değil . Ben saygıdan öte gerçekçi konuşuyorum."
Ben de bu soruna karşılık soruyorum, Peygamber döneminde mezhep mi vardı, tarikatlar mı vardı, şeyhlermi vardı,.....? Peygamber döneminde herkes kendi cemaatine ait hocanın arkasında mı namaz kılıyordu?
Bu sorulara vereceğin cevap aynen kendi sorduğun soruya da cevap olacak diyorum. İşi yokuşa süren ben değil sen oluyorsun. Hz. Ali camiide namaz kılıyordu diyerek Aleviler için de camiide kılsın demeye getiriyorsun. Bende diyorumki Peygamberin mezhebi yoktu o halde mezhepleri kaldıralım, onun döneminde tarikatlarda yoktu onları da kaldıralım, ......

Camiye gitmeme gibi bir sebepleri yok o bahsettiğin oluşumların , kendine göre bir ibadet şekilleri de yok. İbadet şekilleri derken neyi kast ettiğimi anlamışındır umarım, Farklı yerlere çekmeden , konuyu dağıtmadan. Konumuz neden camiye gitmiyor buna cevabın nedir ?

Camiye gitmeme gibi bir sebepleri yok o bahsettiğin oluşumların , kendine göre bir ibadet şekilleri de yok. İbadet şekilleri derken neyi kast ettiğimi anlamışındır umarım, Farklı yerlere çekmeden , konuyu dağıtmadan. Konumuz neden camiye gitmiyor buna cevabın nedir ?
Yav kardeşim bırak millet nasıl ibadet ederse etsin. Allah ile kul arasına girmeyin. Sana veya banamı soracaklar? Kim Allah'a nasıl görevini getirmek istiyorsa getirsin. Kimileri dergaha veya tarikata üye olarak inanıyor, kimileri sadece cumaya giderek, kimileri cem yaparak,..... Bu bir inanç fizik veya matematik değilki kesin kuralları olsun. Ben mesela hiçbirini yapmıyorum ama yaradan varsa beni anlar diyorum. Bu kadar basit.

Yav kardeşim bırak millet nasıl ibadet ederse etsin. Allah ile kul arasına girmeyin. Sana veya banamı soracaklar? Kim Allah'a nasıl görevini getirmek istiyorsa getirsin. Kimileri dergaha veya tarikata üye olarak inanıyor, kimileri sadece cumaya giderek, kimileri cem yaparak,..... Bu bir inanç fizik veya matematik değilki kesin kuralları olsun. Ben mesela hiçbirini yapmıyorum ama yaradan varsa beni anlar diyorum. Bu kadar basit.
keşke bu kadar basit olsa :)
neyse çav

keşke bu kadar basit olsa :)
neyse çav
Neden zor olsun ki? Mesela kendinden başla. Devlet laikliğinin görevini yapsın, tabiiki hala laik bir devlet olduğunu söylüyorsa. Ve toplum birbirine saygı gösterip karışmazsa basit olmaması için hiç bir sebep yok.

Konuda ansiklopedik bilgiler paylaşılmıştır şüphesiz. Ben de ufak birkaç katkı sunayım dedim.

Cemevi ile cami arasında dil bilimi, köken bilimi bir fark görmüyor. Bkz: İslam Ansiklopedisi
"Arapça cem‘ kökünden türeyen, “toplayan, bir araya getiren” anlamındaki câmi‘ kelimesi..."

Ayrıca cami veya cemevi ile amaç, toplanmaktır. Yoksa ibadet için temizlik koşullarını yerine getiren her yer uygun.
Hangi inancın, ne biçimde ibadet yaptığı da o inananların bileceği bir iştir.

Sünnilerin çok sık kullandığı bir cümle, “Hz Ali Camide Namaz kılarken Şehid edildi. Siz niye camiye gelip namaz kılmıyorsunuz”. Birde bazı Sünniler, İnternet’te sosyal medyada şöyle paylaşımlarda bulunuyorlar; Ben Aleviyim çünkü Hz Ali Camide Namaz kılarken Şehid edilmiştir. Ben de düzenli Namazımı kılıyorum Ramazanda otuz gün orucumu tutuyorum. Dolayısıyla Ben Aleviyim diye tuhaf bir söylem geliştirmişler. Yani Aleviler Alevi değil Sünniler Alevi. Aslında Sünni misyonerlerin bütün bu çalışmalarının amacı Alevi Müslümanları asimile etmeye yöneliktir.

Ahmak herif camiye giden, ramazanda oruç tutan aleviyi, alevi olarak görmüyor. Sonra birileri kalkmış yazının tamamını okumamızı istiyor.

Geri