Akp & Cemaat çekişmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 4282 gün önce görüldü
19. yüzyılın ortalarında Nato ile bir anlaşma imzaladık. Dediler ki, komünizm tehlikesine karşı tedbir almak üzere devletinizin her mekanizmasına girmemiz gerekiyor. Kabul ettik. Bir Nato örgütü olan Gladio, Ankara ve komutanlıklar başta olmak üzere her yere sızdı. Ülke içerisinde sudan sebeplerle bir çok vatansever insana suikast düzenlediler, uyuşturucu ticareti ve terör örgütüne yaptırdıkları eylemlerle ülkeyi milyarlarca dolarlık zarara soktular. Şehit analarının çektiği acılara girmek bile istemiyorum.

Ardından birisi çıkıp dedi ki, vakti gelince orduyu tasfiye edeceğiz. Bu söylediği, ordunun güzide komutanlarını değil, Nato'nun yetiştirdiği komutanları tasfiye etmek anlamına geliyordu. Ama buna kimse inanmak istemedi. Dün, hükümete gelmeden evvel tüm medya tarafından "KAHRAMAN BAŞA GELİYOR" reklamları yapılırken, bugün aynı medya o kişi için "AMERİKAN MAŞASI" diyor.

Evet, hükümetin ordu içerisindeki gizli yapılanmayı çözmeye başladığını gören Nato'nun, Türk Gladio'sunu emniyetin içerisine kaydırmaktan başka çaresi kalmamıştı. Öyle de yaptı. Ve emniyet içerisinde 3 ayrı gurup oluştu. Birincisi cemaatin gurubu, ikincisi Nato'nun gurubu, sonuncusu ise tarafsız olanlar (vatana hizmet etmek için taraf olma zorunluluğu hissetmeyenler) gurubu.

Peki bu anlattıklarımın, günümüzle olan ilgisi nedir ona bakalım. Önce Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında geçen diyaloğa bakalım. Bu diyaloğu kendim derledim. Aralarında birebir bu konuşmalar geçmese de, buna yakın gelişmelerin yaşandığı aşikardır.

Recep Tayyip Erdoğan: Eğitimde büyük bir çığır açacağım. Dershane devri de bitecek.

Muhammed Fethullah Gülen: MEB ve genel eğitim işini bana bırak. O iş benim işim.

RTE: Bu ülkenin başbakanı benim. Her iş benim işim. Devletin içerisinde devlet olmaz. Eğitim adına kendi gücünden yaptığın ve yapacağın yatırımlarda destekçinim. Ama resmi dairelerde hüküm vermene müsaade edemem. Bu etik değildir ve ileride büyük problemlere yol açar. Unutma ki tek başına değilsin ve etrafında bulunan yüzlerce yöneticiden mutlaka senden habersiz büyük yanlışlar yapıp ülkenin itibarını anında düşürebilir.

MFG: Bu ülkenin başbakanı sen isen, benim sayemde sensin. Seni o koltuğa oturtan güç benim gücümdür. Seni o koltuğa oturttuğum gibi indirmesini de bilirim.

RTE: Dün seçimlerde bana destek verdiysen, bugün de o destek verdiğin kişinin kararlarına saygı duyacaksın. Madem kendine köle bir başbakan arıyordun, eğitim kurumlarına o doğrultuda talimat ver. Belki o zaman istediğin adamı yetiştirebilirler.

Tam o sırada ülkemizin yaptığı petrol anlaşması, emperyalist kan emiciyi çok kızdırdı. Bu gerçeği kabul etmek istemedi. Çünkü kendilerinden izin almadan yapılan ilk anlaşmaydı. Bu anlaşmayı yapabilmek için belirli donanımlara sahip olmak gerekiyordu ve Türkiye artık o donanıma, o koza, o güce ve o alt yapıya sahip bir ülke.

Madem bunlar benden habersiz anlaşma yapabiliyorlar, ben de onlara güzel bir ders vereyim dedi emperyalist vampir. Emniyet içerisindeki yapılanmayı harekete geçirip, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gün yüzüne çıkarttı. Bunu öyle ustaca yaptı ki, herkes bu işi cemaatin yaptığını zannetti. Kendi komser ve başkomser takımını kullanıp, emniyet amirlerinden habersiz yaptığı bu operasyonla, aslında hükümete istemeyerek iyilik yaptı. Şuan o vampir çok pişman ve yeni yollar arayışında...

Sevgili kardesim bi kac seyde ben soylemis olayim
Oncelikle bahsettigin orgut stay behind orgutu.
Gladio dediginde bu orgutun 92de italya da ortaya cikan bi kolu.
Simdi bu orgutden bahsetmisken
Hangi vatanseverleri oldurmus bu orgut ?
Kim hizmet etmis bu orgute
Korku eken mi
Abdullah catli mi
Mahmut yildirim mi ?

Olayi senden dinledik bi de ben anlatayim

Efendim gulen le erdogan bi cikar anlasmasi yapiyo
Gulen gazete ve tvlerini erdoganin hizmetine veriyo
Erdoganda cemaati devlet icerisinde etkin yapiyo
Cemaat haber gonderiyo
Askerleri tasviye ettiriyo (din tuccarlari orduyu hic bi zaman sevemedi)
Bu kari koca iliskisi gezi olaylarina kadar devam ediyo
Gezide bi anlasmazlik oluyo
Ardindan dershaneler
Akabinde guleni bitirme planina atilan imzalar cikiyo
Cemaatte bos durmuyo
Yapilan ve devlet icinde goz ardi edilen bi yolsuzlugu aciga cikariyo
Ve kari-koca bosaniyor

Bizim halkimizda hala operasyonu yapani soruyor
Calani hic merak etmiyor
Guleni kotuluyor
Guleni devlet icinde etkin yapana hic bakmiyor.

Ozetle hirsizin hic bi sucu yok kardeslerim
Suc bizim.

öncelikle akp chp mhp falanca partisi filanca partisi tutmuyorum. Lakin şu durumda akp nin yanındayım. Sebebi ise;

Devlet içinde devleti itibarsızlaştırmaya yönelik, hükümeti çökermeye yönelik girişimlerin olması demek ne akp nin ne cemaatin ikisininde değil halkın kaybetmesi demektir. belli ki birilerinin kuyruğuna basılmış böyle bir durum oluşmuş ve yine belli ki şimdiye kadar saklananlar şimdi meydana çıkartılıyor ve yine belliki bunu yapanlar cemaat tarafından paralel bir devlet kurulmasıyla örgütlenmesiyle yapılıyor.

Sonuca bakıyoruz kim kazanıyor? Oyunu asıl oynatanlar, kim kaybediyor türkiye halk kaybediyor. Sen ben kaybediyoruz. Sana bana oluyo olan.

Bu durumda akpnin yanındayım ben. Akp değilde chp olsaydı yine yanındaydım. Bir hükümet değişecekse seçimle değişsin. Darbelerle değil.

Eskiden can ciğer kuzu sarması idiler, neden böyle oldu diye düşünüyorum.:dusun:

Benim cevrem de ailem de koyu ak Partili. Ama çevremdeki herkesin bu olaylardan sonra düşünceleri değişti. Ki ailem hariç.
Evde bir tek ben ak Partili değilim. Çünkü kimin neden ne yaptığını az çok anlıyorum ve at gözlüğü ile bakmıyorum olaya. Haa ak parti iyi şeyler yapmadı mı yaptı..
Ama ben hâlâ diyorum ki, benim ülkemde çocuklar hala açlıktan, soğuktan ölüyor ise , yaptığı her şey + olsa bile ben hiç bir zaman bu ülkeyi sevmeyeceğim. Çünkü çocuklar geleceğin nimetidir bana göre
Benim Başbakan kadar param olacak, benim ülkemde çocuklar ölecek!
Yemin ederim ben kendimi öldürürdüm.
Çocuklar açlıktan, soğuktan ölmemeli!

Gelelim cemaatlere.
Hiç bir cemaati tutmuyorum. Kötülemiyorum da. Ama bana Allah kuran-ı kerimi göndermiş ben ona bakıp kendimi düzeltirim. Crmaatlerin yaptığı yada koyduğu kurallara göre değil.

Ama üzülüyorum. İkiye bölündük. Hatta üç dört.. herkes tartışıyor ve kalp kırıyor. Kimse düşüncelere saygı duyulmuyor islamı kullanıyorlar. İslamı yobazlaştırıyorlar.

Şunada eminim ki, Türkiye 'de iç savaşın çıkması an ve an kadar yakın. Türkiye de çok şey olacak.

Hoş değil aslında.İlk önce bizim dinimizi daha sonrada ülkemizi insanlara karşı kötü gösteriyorlar. Eskiden aralarındaki ilişkinin iyi olduğunu hepimiz biliyoruz, şimdi bu kadar ters düşüyorlarsa eskiden çıkar ilişkileri varmış demek diye düşünüyor insan ister istemez..her türlü bize zarar yani

Bu arada cemaatlerin hiçbirine karşı olmamakla birlikte, sevdiğim değer verdiğim sohbetlerine gittiklerimde olmuştur. Ama Fetullah gülenin tek bir sohbetini bile dinlememiş ve kitaplarını okumayan biriyim.Bana o kadar uzak birisi , eskiden beri kendisine yakınlık duyamadım bilmem nedendir..Cemaatten bir sürü tanıdıklarımız olduğu halde

iki taraf da soğuttu kendinden :T:

Öncelikle ikisi'de Amerikanın köpeği, bunda anlaşalım biri palazlanıp kendi bağımsızlığını ilan etti, diğeri hala Amerika'da Obamanın kucağında...

Bu 17 aralıktan önce wikileaks olaylarıyla beraber bir belge sızdırılmıştı, Orta Doğuda Akp'nin yürüttüğü Ilımlı İslam politikası artık işe yaramıyor bölgeyi kontrol edebilecek sol bir partinin başa geçmesi hakkında, tam hatırlamıyorum hatırladığım kadarıyla böyleydi, Türkiye'de de iktidar dış güçler tarafından değiştirilmek isteniyor, en büyük aday kim? Chp...

Chp'yi kim iktidara getirebilir? Cemaat...
Cemaatin Chp'ye yakınlaşması, Akp'yi rahatsız ediyor tabi, onlar da herşeyin farkında 11-12 yıl önce ABD-Cemaat işbirliğiyle çıktığı koltuktan aynı tezgahla indirilmek isteniyor.

Bir defa Erdoğan kendini müslüman sınıfına mı koyuyor çok merak ediyorum

Ve veda hutbesinden bir örnek göstermek istiyorum

"Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. Müslüman müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır.

Bir defa Erdoğan kendini müslüman sınıfına mı koyuyor çok merak ediyorum

Ve veda hutbesinden bir örnek göstermek istiyorum

"Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. Müslüman müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır.

ikisininde evine ateş topu bekliyorum en yakın zamanda :D

Cemaat, AKP, ordu, CHP, DP, kıl, yün... Türkiye'de her zaman filler(iktidar) tepişir, olan çimenlere (halk) olur.

mevzuyu böyle okuyorum ve zerre ilgimi çekmiyor.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kendilerine her türlü imkanı bahşeden AKP iktidarına karşı ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz. Bunların tek tek hesabını soracağız" dedi.

Daha önce de RTE ''Ne istediniz de vermedik'' diye azarlıyordu.

Fakat bilinen şu ki bugüne kadar beraberdiniz ve her pislikte her ikisinin de parmağı vardır. Bu suç koalisyonunun dağılma sebebi iktidar bloğundaki anlaşmazlıklardır. Paylaşım kavgasıdır. ''Bilmiyorduk, arkamızdan iş çevirmişler, devlete sızmışlar'' gibi açıklamalarla ancak saftrikleri kandırabilirler. Siyasette bu tür söylemlere ve uygulamalara fiili olarak yer yoktur.

Biz olayı Ahmet Şık'ın yazmış olduğu son kitabındaki bir ibare ile sadeleştirebiliriz:

''AKP cemaat kadar çete, cemaat AKP kadar hırsızdır''.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kendilerine her türlü imkanı bahşeden AKP iktidarına karşı ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz. Bunların tek tek hesabını soracağız" dedi.

Daha önce de RTE ''Ne istediniz de vermedik'' diye azarlıyordu.

Fakat bilinen şu ki bugüne kadar beraberdiniz ve her pislikte her ikisinin de parmağı vardır. Bu suç koalisyonunun dağılma sebebi iktidar bloğundaki anlaşmazlıklardır. Paylaşım kavgasıdır. ''Bilmiyorduk, arkamızdan iş çevirmişler, devlete sızmışlar'' gibi açıklamalarla ancak saftrikleri kandırabilirler. Siyasette bu tür söylemlere ve uygulamalara fiili olarak yer yoktur.

Biz olayı Ahmet Şık'ın yazmış olduğu son kitabındaki bir ibare ile sadeleştirebiliriz:

''AKP cemaat kadar çete, cemaat AKP kadar hırsızdır''.

Çok doğru.Gerçekten Birisinin dostluk derecesini ölçmek etmek istersen.Menfaatine hafifçe dokun.Demek ki menfaate bağlı dostluklar yıkılmaya mahkum.

Çok güzel şeyler düşünüyorum.

Forumda siyasi yorumlara girmeyecektim ama bu konuya bikaç cümle yazsam sorun olmaz heralde.

Öncelikle açılımı Adalet ve Kalkınma Partisi olan AK Parti'nin kalkınma kısmında cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine ulaştığını söyleye bilirim. Türkiye ortalamasına göre gayet iyiler (gelir dağılımı dengeli demedim? Zaten buda adalet kısmına giriyor.). Fakat adalet kısmında bana göre hiç bir ilerleme gösteremedi. Bunun nedeni Türkiye Cumhuriyetinin ingilizlerin şartlarına göre kurulmuş olup, içeride oluşturulan yapıların sürekli olarak adalet sistemine zarar vermesidir. Adaleti parayla sağlayamazsınız :)

İktidarda kalmalarına en büyük etken ülkenin koalisyondan kurtulmuş olmasıyla birlikte gelen siyasi istikrar ve kısıtlıda olsa ekonomik iyileşmeler. Bu güne kadar ülkeye hiç bir şey katmamış anca cepten götüren CHP zihniyeti kendi 3 yerken kalan 97 yi İngiliz Amerikan İsrail birliğine yedirmeseydi muhtemelen bu kadar iktidar kalamazlardı, hatta bence iktidar olamazlardı(AKP). Bana kim gelip diyebilir ki AKP hırsız soyguncu sen git CHP ye oy ver diye. Arkadaş o daha soyuncu işte. Dindar kesime yaptıkları eziyetleri saymıyorum bile. Şimdi isteyen süslüman isteyen müslüman isteyen açıyor, gösteriyor. Ben daha eteğin çok kısa bu üniversiteye giremezsin diye bir başlık görmedim.

Kısaca anlatmak istediğim her şey güzel olacak diye düşünmesemde, herşey eskisine göre iyi olacak izleniminden dolayı şuan AKP nin iktidarda kalmasını doğru buluyorum. Daha güçlü bir oluşum Türkiye'ye kurulmadıkca desteklemek zorundayım.

Cemaat kısmına gelirsek. Bu olaydan yıllar önce paralel abilik yaptığım dönemlerde bunların ne nane olduğunu fark edip ayrıldım içlerinden. Dinden bahsedip kendilerine para ve eleman toplamaktan başka bir işleri yok. Hatta onlara kalsa ya dershanelerinde fizik öğretmeni, yada 4 yıllık mezunlara tanınan polislik hakkından yararlanmış bir cemaatci olacaktım muhtemelen. Tercihlerde gösterdikleri yol buydu :) AKP nin burada ki yanlışı ise oy kaybı korkusuyla bu zamana kadar sesini çıkarmamış olması. Yada diğer bir düşünce İsrail destekli derin bir yapıya bu zamana kadar ses çıkaramamış, mecbur kaldığında ise güven kozunu kullanmıştır. Şimdi her şeyide mi İsrail yapıyor diyebilirsiniz. İsrail İslamiyetin kalbine en yakın noktadadır, bilin bakalım onu oraya kim yerleştirip besledi :) He işte cemaate liderlik eden şahıs yıllardır o ülkede yaşıyor.

Yanlış çok ve ülkem bağımsızlığını kazanana kadar buna benzer çok yanlışlar görecek. Buda Osmanlı zamanında ki bütünlüğü koruyamamış olmamızın bedelidir. Daha durun daha ne olaylar göreceğiz.

Ne üzerime vazifeyse minicik yazıcam.

Kemalistim; buna rağmen gülencilerin tartıya konduğunda akpartililerden daha az kontrollerini kaybettiklerini söyleyebilirim.
Akepe iktidarı gülencilere göre eli daha kanlı..
Laikliğin temellerine saldırı ve peygamberliğe soyunma söz konusu olduğunda da akepe güleni çırak çıkarır..

Fazlasıyla abarttılar.
Adam yaşlı başlı ne gerek var bu kadar şeye.
Kardeş kardeş yaşayıp gidelim işte. :benmi:

Bir koltuğa iki kişi oturamaz. Bu yüzden bir birlerini yemeye başladılar. Biri paralarıyla her şeyi örtüyor,diğeri ise İslamı kullanarak. Kankalar,dostlar bir anda düşman oldular. Al birini vur ötekine.

Geri