AKP 23 yıldır iktidarını nasıl koruyabiliyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Forumdaki bir konuya yazdığım yorumdan esinlenerek konuyu açmak istedim. Yorumum şu;

23 sene olmuş, yolsuzluk olduğunu düşünmeyen/inanmayan kitleye neyi anlatacaksın. Ensesine vurup malını mülkünü elinden alsalar “vatana feda olsun” deyip avel avel yoluna devam eder. Tartışmanın bence yolsuzluk var mı yok mu ekseninde yürümesi dahi anlamsız. Onun yerine bunca şeye rağmen adamlar nasıl hala iktidarını koruyabiliyor diye sorun. Daha verimli olur.
İlgili konu : AKP hükümetlerinin kısa yolsuzluk tarihi

Evet, AKP şunu yaptı bunu yaptı demek yerine neden iktidarda olduğunu sorgulamak tutarsız olmayacaktır. Bu adamlar neyi doğru yapıyor da iktidarda kalabiliyor yada alternatif olarak görünenler neyi yanlış yapıyor da kazanamıyor...

Konunun çok geniş olduğunun farkındayım. O nedenle çok farklı cevaplar gelebileceğini düşünüyorum. Hadi bakalım...

iş üreten iktidar imajı gerçekten çalıştı… ilk dönemler ekonomi tıkır tıkır, altyapı yatırımları desen havada uçuştu. reklam dili, renk psikolojisi, mesaj stratejileri... bi’ reklamcı olarak söyleyebilirim: özenle kurgulandı.

sonra işler sarpa sarınca ittifak siyasetiyle reset atıldı.

ama hakkını verelim: bunlar başarılarının belki %25’i... geri kalan %75 mi? medya… çok sağlam medya.

Deprem oldu, Deprem oldu, Deprem oldu, Savaş çıktı, daha fazla savaş çıktı. Her şeye direnebilen bir hükümet.

Bir de şöyle sorsak, CHP neden hükümet olamıyor? Bence sorunun cevabına daha çok yaklaşmış oluruz. Bir hükümetin başarısı, muhalefetin başarısızlığı ile orantılıdır.

Deprem oldu, Deprem oldu, Deprem oldu, Savaş çıktı, daha fazla savaş çıktı. Her şeye direnebilen bir hükümet.

Bir de şöyle sorsak, CHP neden hükümet olamıyor? Bence sorunun cevabına daha çok yaklaşmış oluruz. Bir hükümetin başarısı, muhalefetin başarısızlığı ile orantılıdır.
Salgını atladın

Ben şöyle bir şey de ekleyeceğim. Ne zaman akp'nin yolsuzluklarını konuşmaya, anlatmaya başlasak, 80'leri yaşayan büyüklerimiz dönemin chp'sinden ve kuyruklardan bahsediyor. Chp tekrar başa gelirse, sanki bir 80'lere dönüş olacakmış gibi anlatıyorlar. Günümüzde ise savunma sanayisindeki atılım ve diğer alanlardaki gelişmeleri chp'nin durduracağını zanneden bir kesim var, maalesef.

Ucu bucağı olmayan bir konu.
Elimden geldiğince kısa tutarak, kesip biçerek dil ve din hakkında yazmak istiyorum.
Başka zaman başka konulara da değinirim.

Siyasileri yönetmek için, yani "Bu başımıza bela olmadan kurtulalım." diye düşündükleri kişiler için yasa, hukuk, hakim, savcı gibi ellerindeki bütün imkanları güzel kullanıyorlar.
Halkı yönetmek için de dini ve dili güzel kullanıyorlar.

Jose'nin dediği gibi ilk zamanlar iyi çalıştılar.
İktidar için "Çalıyor, ama çalışıyor." diyorlardı.
Şimdi kimse korkudan "Çalıyor." diyemiyor.
İktidar karşıtı bir şey söylediğinde ya da yazdığında kolluk kuvvetleri anında evine geliyor.

Yaşadığımız bölgenin profili maalesef bu:

Demıkrasi'yi, Cumhuriyet'i özümseyemediler.
Osmanlı'dan kopamadılar.
Sürekli ezilerek, aşağılanarak yaşamayı seviyorlar.
Henüz Mustafa Kemal'le tanışamadılar.
Gelecekten, zamanın ileri doğru aktığından, geriye dönülemediğinden haberleri yok.
Savaşların hala kılıç, kalkanla yapıldığını sanıyorlar.
Kendi fikirleri yoktur.
İnandığı, güvendiği birinden duyduklarını sorgulamadan kabul ederler ve kendileri de başka ortamlarda aynı şekilde konuşurlar.

CRRL + C , CTRL + V

"Osmanlı iflas etti, Mustafa Kemal seni yok olmaktan kurtardı." diyorsun.
"Melekler savaştı." diyor.

"Bugün melekler neden Filistin'e yardım etmiyor?" diyorsun.
"Allahın planı var." diyor.

Onlar için iyi olan her şey Allah'tan, kötü olan her şey Şeytan'dan, Müslüman olmayandan, Yahudi'den, Hristiyan'dan. Fakat umutları da var yani; Allah'ın planını bekliyorlar. (O plan bir yerde mutlaka gelecek.)

Bu tip insanlara karşı ağzın laf yapıyorsa her zaman şansın yüksektir.

Televizyona çıkıp İsrail'i kötülersin, Filistin'i desteklersin.

Ve içinizden biri çıkıp der ki; "Filistin'e üzülüyoruz, ama İstail'le ticaret anlaşmamız var. Bir alıp altı satıyoruz."

Bunu gördüğü halde verdiği oyu değiştirmez.
Çünkü onlar seçim zamanı "Allah" diyorlar.

Son seçimde artık iktidardan maddi ve manevi zarar görmüş insanlarla sohbet ederken "Kime oy verelim? Karşısında kimse yok ki." konuşmalarıyla çok karşılaştım.
Bu insanlar eskiden iktidar için canını verirdi ve şimdi sorgulamaya başladılar.
Fakat ne olursa olsun seçimdeki oylarının değişeceğini sanmıyorum.

Öyle ki:
Bugün Dünya yok olsa.
Elon Musk Mars'ta yaşanabilir bir alan oluştursa.
Mars'taki yaşama bir başkan seçimi yapsak.
Elon Musk'a oy vermezler.
Kim "Allah" diyorsa ona oy verirler.

Hıhı deprem oldu ve insanlar günlerce enkazda çığlık attı kimse yoktu çoğu insan zamanında enkazdan çıkarılamadığı için can verdi
Deprem oldu Kızılay çadırları para ile sattı
Deprem oldu yurttaştan para dilenildi
Depremin ikinci yılı insanlar hala konteynırlarda
Bu kadar da kör olunmaz ya pes...!

Son düzenleme:
depremde enkaz altındaki insanlara sela dinlettiler

şu durumda olsam enkazdan kurtulacaksam bile korkudan ölürüm

Hıhı deprem oldu ve insanlar günlerce enkazda çığlık attı kimse yoktu çoğu insan zamanında enkazdan çıkarılamadığı için can verdi

Esenyurt Belediyesi'nin CHP'li eski yönetiminin, 6 Şubat depremleri sonrası başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımları deprem bölgesine göndermeyip çürütmesi skandalı gün yüzüne çıktı. Eski başkan Ahmet Özer'in tutuklanmasının ardından yeni başkan vekili Can Aksoy'un araştırmaları, bu durumu ortaya çıkardı.​

Kaynak

Esenyurt Belediyesi'nin CHP'li eski yönetiminin, 6 Şubat depremleri sonrası başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımları deprem bölgesine göndermeyip çürütmesi skandalı gün yüzüne çıktı. Eski başkan Ahmet Özer'in tutuklanmasının ardından yeni başkan vekili Can Aksoy'un araştırmaları, bu durumu ortaya çıkardı.​

Kaynak
CHP değil konumuz fakindaysan her pisliğinizi de bu yöntemle kapatmayın bı zahmet yukarıda anlattıklarıma varsa bir cevabın buyur yoksa da bu tür aptalca kıyaslamalarla gelme bana

CHP'li de değilim bu arada hükümete zerre inancım güvenim olsa evet chp yapmıştır derim belki lakin iftira ve adaletsiz bir politika yürüttükleri için her dediklerinin aksi doğru olandır benim için

CHP değil konumuz fakindaysan her pisliğinizi de bu yöntemle kapatmayın bı zahmet yukarıda anlattıklarıma varsa bir cevabın buyur yoksa da bu tür aptalca kıyaslamalarla gelme bana
Yazmıştın Depremzedelere yardım gitmedi diye. Gidemez tabi CHP'li belediyeler yardımları sabote ederse. Senin gönderdiğin yardım kolisi de çöpe gitmiş. Paran boşa gitti. Ve sen halâ onları destekliyorsun. Koyun sürüsü gibisiniz Maşallah.

Durum böyle olunca elbette AKP hep 1 Numara olacak. Yardımlarına el konan bir depremzede neden CHP'ye oy versin?

Toplum iyi ve kötü yöneteni irdeleyecek zekaya sahip değil, tersi olsaydı iktidarıyla muhalefetiyle kötü olmazlardı. İşin gerçeği kim daha iyi kötü yönetirin seçimi yapılıyor. Herkes diğerinin yanlış ve hatalarını ön plana çıkartarak ilerliyor ama hepsi diğerinin laciverti olduğunun dahi itirafını yapamıyor.
Buna en iyi örnek olarak @ismail89, @Jesse James ve @Candy_ gibileri gösterebiliriz.

Yazmıştın Depremzedelere yardım gitmedi diye. Gidemez tabi CHP'li belediyeler yardımları sabote ederse. Senin gönderdiğin yardım kolisi de çöpe gitmiş. Paran boşa gitti. Ve sen halâ onları destekliyorsun. Koyun sürüsü gibisiniz Maşallah.

Durum böyle olunca elbette AKP hep 1 Numara olacak. Yardımlarına el konan bir depremzede neden CHP'ye oy versin?
Okuduğunu mu anlamıyorsun kardeşim sen yardımdan söz eden kim tekrar oku istersen
Depremde insanlar günlerce enkaz altında kaldı bu güne kadar yaşadığımız deprem felaketlerinde ilk yardım çevre illerden gelirdi bu öyle bir felaketti ki çevre iller yollar ulaşım ne varsa harap oldu kimse enkazlara ulaşamadı günlerce hükümet orduyu havadan karadan ulastırabilecek güçte ve imkanda iken yapmadı insanların çoğu enkaz altında caresizlikten boğularak öldü yetmedi Kızılay çadırları sattı bu insanlara onu bunu inkar edebilir misin ? Toplu konutların küçük bir bölümü seçimler öncesi ağza bir parmak bal çalmak suretiyle bitirilip teslim edildi sonrası yok insanlar hala konteynerlerde Hala boş konuduyirsun ya

Okuduğunu mu anlamıyorsun kardeşim sen yardımdan söz eden kim tekrar oku istersen
Depremde insanlar günlerce enkaz altında kaldı bu güne kadar yaşadığımız deprem felaketlerinde ilk yardım çevre illerden gelirdi bu öyle bir felaketti ki çevre iller yollar ulaşım ne varsa harap oldu kimse enkazlara ulaşamadı günlerce hükümet orduyu havadan karadan ulastırabilecek güçte ve imkanda iken yapmadı insanların çoğu enkaz altında caresizlikten boğularak öldü yetmedi Kızılay çadırları sattı bu insanlara onu bunu inkar edebilir misin ? Toplu konutların küçük bir bölümü seçimler öncesi ağza bir parmak bal çalmak suretiyle bitirilip teslim edildi sonrası yok insanlar hala konteynerlerde Hala boş konuduyirsun ya
Yardımsız nasıl çıksınlar???
Yardımlar da sabote edildi.
Yardıma gidip, yaşayıp gören tanıdıklarım var. Sen uzaktan hikâye anlatıyorsun. Biz buradan çok sayıda İş makinaları, araçlar ve insanlar göderdik. Sen Aşiret düğününde halay çekiyordun.

Ben insanlar günlerce enkaz altında yardım bekledi kimsesizlikten can verdiler diyorum o CHP yardımları dağıtmadı diyor kafayı yiyeceğim

belediyede memur bir arkadaşım 3 otobüs yardım götürdü
hatayda akpliler otobüslere el koymaya çalıştı
bundan sonrasını biz halledicez bırakın gidin dediler
arkadaşım otobüsteki paketleri vermedi
4-5 gün bekleyip paketleri vermeden geri geldiler
bunu yaşayan bizzat benim arkadaşım
sağdan soldan duyum değil birebir bildiğim olay

o zamanlar bunun gibi bir sürü olay duyduk
her olayda olduğu gibi deprem zamanı da yaptıkları çok yanlış var
bunlar artık doğruları konuşamadığı için yanlışları yarıştırıyorlar
chpnin yaptığı 1 yanlış akpnin yaptığı bütün yanlışların üzerine çıkıyor

Geri