Akkuyu Nükleer Santrali Hakkındaki Görüşleriniz?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Dünyada şu anda 31 ülkede aktif 437 nükleer reaktör bulunurken, 14 ülkede 68 reaktörün inşaatı devam ediyor, 2030 yılına kadar 164 reaktörün yapılması planlanıyor.

5527c9a344c2f1bd3e0e94b0.webp

"10 YIL ÖNCE YAPILMIŞ OLSAYDI..."

Yıldız, yerli enerji kaynağının da önemine işaret ederek, "Bu nükleer santral 10 yıl önce yapılsaydı, 14 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmiş olacaktık" ifadesini kullandı.

İSTANBUL'UN TÜMÜNÜ, TÜRKİYE'NİN YÜZDE 8'İNİ

Enerji Bakanı, Akkuyu Nükleer Santrali'nin bugün devrede olması durumunda 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün enerji ihtiyacını, Türkiye'nin ise enerji ihtiyacının ise yüzde 8'ini karşılayabileceğini belirtti.

Nükleer reaktörler listesi - Vikipedi

Ülkelere göre nükleer reaktör sayıları

AW1btzL.png

Ben alternatif olarak, rüzgar ve güneş enerjisine yatırım yapılmasından yanayım. Hem doğaya daha az zarar verilmiş olur.

O gerekli alt yapı ve özen var mı biz de?
Varsa buyursun kursunlar.

her şey iyi hoşda gelişme var ilerleme yok onu nabıcaz onca kurulan santraller var hes vsvsvs.. ki son 2 hafta içinde 1. türkiyenin genelinde elektrik kesintisi oldu 2. ise belirli bölgelerde hadi onlarıda geçtim elektrik dağıtım önceden devlette idi ve çalışanları devlet kadrosunda dünya maaş alıyordu şimdi özelleşti faturalar kabardı çalışan özel sektör elemanları azaltılıp maaşları yarı yarıya düştü yani demem o ki türkiye enerjisin %65 dışardan sağlıyor bunun ne kadarını düşürebilecek ki yada kurulan santralin imal maliyeti yinemi halka yansıtılacak ''tarafsız yorum''

Bunlar hep göz boyama şeyleri :p

Ciddi tartışma günümde değilim dönerim nasılsa :)

Dünyada aynı anda tüm şehirlerinin elektriği giden tek ülkeyiz ve sebebi bulunamadı ..
Yine dünyada madenleri ölüm çukurları olan ülkelerin başındayız ..

BENCE KURULSUN NÜKLEER SANTRAL .. BİZE MÜSTEHAK ..

ulkede radyasyondan kosarak kacmaya calisan adamlar varmis lan. cernobil gibi patlatiriz onuda ihmalden sonra da bu isin fitratinda var derler.

hayal meyal hatirliyorum cernobil felaketinde ozellikle karadenizde cok ciddi etkileri olmustu. caylarin radyoaktif oldugu konusuluyordu donemin sanayi bakani tvde cay icip sikinti yok diyordu.

ustelik santrali kuracak olan rusya/japonya elektrigi uretip gerisingeri bize satacakmis. ne anladim ben o isten :D

ozet olarak yine elimize yuzumuze bulastiracagiz gibi geliyor.

bu tarz konularda global cevabım;

[YOUTUBE]-qJpX8sftAU[/YOUTUBE]

Gec bile kalindi

Rusya ve Japonyada santral patlamis.
Adamlar olan santrallerini kapatacagina yenilerini dikmeye devam ediyorlarmis.

Fransada 58 santral var adamlar korkmuyor, bizde 1 tane bile yok, yapilacak olandan da tirsiyoruz :p

Burnumuzun dibindeki Bulgaristanda 2 tane varmis.

La bu Gelismis, Zengin ülkeler cok salak hee.
Hersey para degil olum !

Heleki Rusyada, Iranda, Bulgaristanda santraller patlarsa bize hic zarari dokunmaz.
Türkiyenin Koruma kalkanlari acik :p

Türkiye olmasa zaten tüm dünya nefes alamazdi.
Cevre Bizim yüzümüzden temiz kaliyor.

.sss

Rusya ve Japonyada santral patlamis.
Adamlar olan santrallerini kapatacagina yenilerini dikmeye devam ediyorlarmis.

Fransada 58 santral var adamlar korkmuyor, bizde 1 tane bile yok, yapilacak olandan da tirsiyoruz :p

Burnumuzun dibindeki Bulgaristanda 2 tane varmis.

La bu Gelismis, Zengin ülkeler cok salak hee.
Hersey para degil olum !

Türkiye olmasa zaten tüm dünya nefes alamazdi.
Cevre Bizim yüzümüzden temiz kaliyor.

.sss

Hicbirsey bilmiyorsak bile duz mantikla bu ulkede yapilacak birseye bircok kisim hayir diyorsa o iyi birseydir.

Ve yadigin yoruma tamamen katiliyorum.

yeni gezi eylemlerine hazır olun
doğa sever geziciler başlar protestolara ellerinde kaldırım taşı bira şişesi akşamda ısınmak için otobüs yakarlar üşümesin garipler dimi.
baştan karşı çıkanlara birşey diyeyim buna karşıyız derseniz doğalgaz faturasına sesiniz çıkmasın.

Bir bakayım gezicileri yine dillerine dolamışlar mı dedim. yokmuş diyecektim ki karıştırmışlar. E olmazsa olmaz çünkü. Türkiye'de yaşamayıp bu topraklar üzerinde yaşayan santralın kurulacağı alanda hak sahibi olan insanların yerine nasıl rahat konuşuyorsunuz ya. Nasıl olsa hiç bir türlü ucu size dokunmuyor.

Yaram olduğunu nereden biliyorsun? Her zaman yaptığınız şey. Buna da karıştırmasaydınız şaşardım. : )
1- gezi eylemleri
2- baş örtüsü

ha bire inat ve ısrarla araya sokuşturuyorsunuz. : )

belliki algılamada bazı sorunlar oluşmuş
1.başörtüsü konusunda yazdıklarım çizdiklerim bellidir açıp bakabilirsin
2.gezi eylemlerine hazır olun derken eylem yapmak için fırsat kollayan terörist grupları kastediyorum gerçek çevrecileri değil ben bir yeşilaycıyım bunu belirtmek isterim.
3.olarak ülkemizde belli bir enerji açığı var bunu doğalgaz faturanıza bakarak görebilirsiniz kurulan santral mersin olur rize olur istanbul olur sorun nerede olduğu değil en uygun yer olması ve günümüz şartlarında gereksinim olmasıdır :)

Nükleer Santrale ihtiyacımız olduğu bir gerçek yoksa önümüzde ki dört sene içinde enerji kaynaklarımızı tüketmiş olacağız amma Nükleer Santrallerin maliyetinin ve etrafa vereceği zararların faturasının da halka çıkacağı bir gerçek .. Nükleer santral kurulunca Doğalgaz faturalarının ucuzlayacağını sanıyor musunuz gerçekten :)

belliki algılamada bazı sorunlar oluşmuş
1.başörtüsü konusunda yazdıklarım çizdiklerim bellidir açıp bakabilirsin
2.gezi eylemlerine hazır olun derken eylem yapmak için fırsat kollayan terörist grupları kastediyorum gerçek çevrecileri değil ben bir yeşilaycıyım bunu belirtmek isterim.
3.olarak ülkemizde belli bir enerji açığı var bunu doğalgaz faturanıza bakarak görebilirsiniz kurulan santral mersin olur rize olur istanbul olur sorun nerede olduğu değil en uygun yer olması ve günümüz şartlarında gereksinim olmasıdır :)

Ha ben terörist olduğum için gocunuyorum yani öyle mi? Allah ıslah etsin ne diyim. : )

Geri