Ailenizin karşı çıktığı biriyle devam edermiydiniz ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
19 yaşına geldim, hala da kararlarıma saygı göstermeyeceklerse pöh öyle aileye

v201405070142161189751.mp4.jpg

Bu mesele zor meselelerden. Allah, seven kimseyi bununla sınamasın. Burada ailenin karşı olduğu konuya odaklanılmalı. Karşı olmanın nedeni nedir önemli olan budur. Neye karşı olduklarını iyi tespit edip, çözüm yolları aranmalı. Ailenin neye karşı olduğunu tespit edip, karşı oldukları konunun mutlak doğru olmadığını anlatmak lazım. Ailelerin karşı çıkma meselesi biraz gelenekçi toplum/aile yapımızdan kaynaklanıyor. Aileler kendi açılarından doğru düşündüklerine inansalar da, iki gönül arasına girdikleri bir gerçek. Gerekli müzakereler sonucunda ailelerin güzelce ikna edilebileceğine inanıyorum.

Buna cevabımı yarın yazıcam, şuan düşünemiyorum pek :bekle

Ben yorum yapmasam daha hayırlı olacak :D

Neden karşı çıktıklarına bağlı..

Hiçbir ailenin çocuğunun kötülüğünü isteyeceğini düşünmüyorum.
Ailemin beklentisinin ise sadece beni mutlu edebilecek bir damat olacağını bildiğim için devam etmem. Severim, unutamam ama ailesini karşına alarak anne babanın rızası olmadan kurulan yuva bence çokta sağlıklı olmaz. -Elin adamı için dünyada yerini hiç kimsenin dolduramayacağı anne babamı da silmem.

karşı çıkmaz, sadece görüşlerini dile getirir. doğru olmayan bir şeyi yapmayacağımı bilirler.

Etmezdim,
Bunun nedeni sizin uzerinde israrla durdufunuz insanjn buna degmiyir olusu

Fikrim hala geçerli , Bunun nedeni bunun basıma gelmiş olması , ugrunda ailenizi karşısınıza aldıgınız insan , sizin için hiç bir şeyi göze almıyor . değmez yani bosuna aile kırmaya

Ailemin karşı çıkabileceği birini tahmin edip onunla öyle bir ilişkiye başlamazdım :)

Bir üstteki ile ayni düşünceyi paylaşıyorum.

Yine de olmaz dese babam. Asla lafini cignemem. Aşk da kim oluyormuş.

hiç birinin bir hayrını görmedim..

gercekten insan gördüklerini göz ardı edebiliyor hatalar tolere ediliyor ve kesinlikle insanoğlu nankör o yüzden zorlamıycaksın..

Samira Tawfik bulacağım da babam bana diyecek "Oğlum bu kız Arap." Ne yabayım baba Türk olandan ne gördük?

Tevfik'in gençliğinden şüphe etmeyin"

buyurdu...

Geri