Ailede Kadın Çalışmalı Mıdır?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Çalışabilir ve hatta çalışmalıdır hem eve katkıda bulunmalı hem kendi ayakların üstünde durmalı.

Kadin ne insan diilmi soruya bak eli ayagi tutuyo niye calismasin hatta calismali hic bi seklde ne erkege ne aileye nede bi başkasına muhtaç olmamalı sosyal hayatida kisitlanir hem diğer türlü.

İhtiyaç varsa çalışmalı ama eşi rıza göstermiyorsa , ihtiyac da yoksa çalışmasın madem. Sonuçta evlilik eşinin bazı kararlarına boyun eğmek değilmi ? Yeri gelir kadın erkeğe karışır , yeri gelir erkek kadına karışır. Ben eşime içki içmeni istemiyorum dediğimde kabul ediyorsa, o da bana çalışmanı istemiyorum dediginde bende kabul ederim. Yoksa neden evleneyim ben, bütün kararları kendi başıma vereceksem bir eşe ihtiyacım yok ki.

Her zaman için kadının çalışması taraftarıyım. Ki kadın erkek farketmez,bilinçli olan her insanın bir şekilde ufak tefek bir iş olsa bile çalışması gerektiği düşüncesindeyim. İş hayatı,para kazanmak,kendi emeklerinle çalışıp didinip para kazanmanın nasıl bir duygu olduğunu,nasıl insanı huzurlu ve kendine güvenli hissettirdiğini herkesin tatması gerekir. Kişilik için gereklidir bu. İnsan başarabildiklerini görür,yapabildiklerini ve yapabileceklerini görür,inancı artar kendine. Ve daha bir sürü şey. Çalışmaldır. Kesinlikle.

eskiden ev hanımları da eşleri kadar çalışıyordu böyle teknoloji yoktu. bulaşık çamaşır ev süpürme vs bu kadar kolay değildi. falan fistan neyse.

kadın çalışmalımıdır. Bu devirde çalışmalıdır arkadaş malesef ki tek maaşla geçim çok zor.

calismak istiyorsa calismali.
istemiyorsa calismasin.
ben karismam buna.

Çok ilginç tabularımız var. Bir kadının işi ev işi çocuk değil tabiiki de. Maddi gelirden ziyade sosyal yaşam,uğraşı için de çalışabilr bir kadın çalışmalı da.

Erkeğin geliri yeterliyse kadın en güzel mesleği yapsın derim .. Annelik ..
Kadının da şartlar icabı çalışması zaruri ise çalışabilir dinen caizdir ..

valla ihtiyaç yoksa da çalışsın, evde oturup müge anlı izleyip kısır mı yesin

Kadın çalışmalıdır.
Evin geçimi bir tek erkeğin ellerinde varsayalım;
Çocukları oldu ve evin erkeği öldü.
O kadın bir meslek sahibi ise kimseye muhtaç olmadan evine ve çocuğuna bakabilir.
Tersi durumlar da kadınların ne kadar zor durumda kaldıklarını görüyoruz.
O yüzden her kadın mutlaka bir meslek sahibi olmalı ve çalışmalıdır.

sahsım adına çalışmak isterim ama ve lakin çocuğum olana dek ben çocuğum anneymiş babaymış bırakıp onların vereceği terbiye onların vereceği eğitim ile değil ben ve eşimin vereceği eğitim terbiye ve düzen içinde büyümesini isterim belli bi yaşa geldiğinde tekrar işe dönme şartıyla çocuğunun doğumundan ihtibaren çalışmaya ara verme taraftarıyım tabi şartlar hayat ne getirir bilinmez

Kendi isteğine göre istiyorsa çalışsın istemiyorsa çalışmasın. :)

Şahsi görüşümdür eğer eşim bir okul bitirmiş o kadar ailesi ve kendisi emek sarf etmiş ise benim çalışmasına mesleğini yapmasına engel olmam hem cahil olduğum, hemde ailesine ve onun emeklerine saygım olmadığını gösterir. Ancak hiç bir okul okumamış ve düz lise mezunu ise başkasının elinin altına çalışacağına, başkasına hizmet edeceğine otursun evinde çoluk çocuğuna hizmet etsin. Onlara annelik edip anne şefkatiyle çocuklarını büyütsün.

Kadının çalışmasıyla ilgili ama çocuk olunca falan filan muhabbetleri dönüyor hep.
Kadın öyle bir konumda olmalı ki gerektiğinde çocuğuna kimseye sırtını dayamadan tek başına da bakabileceğine inandığı zamanda çocuk yapmalı.
Ekonomik özgürlüğün bunda etkisi çok. O yüzden çalışmalıdır.

Ne çok korkuyorsunuz kadınların çalışmalarından, çalışmak istemelerinden.

ne korkucaz yegenim, calisiyosaniz calisin sizde abartmayin ya.

iyice kılıbık ettiniz bizi ha.

yok efendim zeki kizlardan korkuyomusuz, yok bizden cok maas alandan korkuyomusuz, yok okuyandan, yok calisandan. simardiniz ha. agiz burun kirarim bak.

Kesinlikle çalışmalı. Bu kadınların çalışmama olayını ilk kim çıkartmış merak ediyorum. Bence tüm erkekleri piyasadan çekip kadınları sürmeli. Aslanlar gibi: dişi avlansın, bebelere baksın bizde yan gelip yatalım, hayatın tadını çıkaralım :d

Geri