Ahmet Kaya

A
  • Kullanıcı Aggressive
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
O şafak türküsünü dinlerken ağlayan bir ben olamam herhalde
.

Ölümünden bi kac sene sonrasına kadar öldüğüne inanılmayan sanatçı.

sadece kaliteli insanlara kisiliklere hitap eder tarzi dusuncesi sarkilari.

''Şerefsizlerin ülkesinden arabamı bile alamadım'' diyen bir merhumdur kendisi, Hatemle hemfikirim .

Şarkılarını severim kendisini sevmem.

Ahmet Kaya çocukluğumun ve gençliğimin vazgeçilmez sesi.Şarkılarındaki derin anlama akıl yorarken düşüncelerin de ardında bir düşünce varmış-ı öğrendim.Kör ölür badem gözlü olur misali yitip gidince değişti her şey.Şarkıları fikirle değil de ritimle dinlemek bazen iyi gelir insana.

Solcuların yüksek sesle islamcıların kısık sesle ülkücülerin gizlice dinlediği bir efsanedir.

Anılarımın adamı.. Şarkılarını dinlerim
Özellikle ay gidiyor başta olmak üzere severim..

Kişiliğini hiç sevmem orasi ayri tabi

Görüşleri bir yana dursun, Türkiye siyasi tarihinin en karmaşık dönemlerinden birinde, güçlünün değil inandığı fikirlerin arkasında durduğu için takdir edilesi insandır. Bundandır ki nefret edeni kadar seveni de vardır. Şimdikiler gibi el etek öpmek gibi bir kaygısı olmamıştır.

Meshur bir sozu var, diyorki ; dusunmekten utanmiyorsan, dusundugunu soylemekten de utanmamalisin. Bence cok dogru bir soz. Cunki adam yuregi dilinde biriydi. Aklindaki ne ise o an cikarmasi gerekiyordu. Ama kaba bi dil ama degisik bir tarZ o tartisilir dan dun konusuyordu. Bugun savundugu seyler alenen yapiliyor ve Ahmet Kaya'ya tepki gosteren insanlar bunlari alkisliyor. Bi gun canli yayini arayan biri Ahmet Kaya icin sevmiyorum sakalini dedi. Ahmet Kaya tabi sasirdi "neyini sevmiyorsun,dini bakimdan biraktigim icin mi yoksa rengini mi hangi manada"dedi. Adam "sevmiyorum iste hem sen bidi bidi konusuyon ssk hastanelerine niye yardim etmiyorsun" deyince bende gulme krizi tuttu. Hayir adami sevmeyebilirsin, ideolojisini de benimsemeyebilirsin ama aptalca elestiriler niye ? Olaylardan sonra hatirladigim bir goruntu vardi demisti ki beni her turlu hatirlayin ama vatanini sevmeyen biri olarak hatirlamayin. Kimine gore vatan haini, kimine gore patavatsiz, kimine gore sanatci, ortada bir gercek var o da Ahmet Kaya icinde buyutemedigi anarsist cocukla goctu gitti bu ulkeden.

Karayazı dinlemediyseniz büyük kayip derim.

arif sağ nın şöyle bir sözü vardı bir programda , şiiri şarkıya dönüştürüp besteleyip şarkı yapmak zordur bu sanatı tek yapabilen ahmet kayaydı

Beni tarihle yargila gözum...

hastasiyim.... kisiligini sevmem diyor cogu.. kac kere cay ictiniz? muhabbet ettiniz? neyin dibine dibine vurdunuz

hadi canim sende

Serdar Ortac gibi fasist zavallinin gazinda infaz ettiniz lan ADAMI.

topragina hasret gitti.. ama karma is a bitch edenler buluyor bulacakda

Seni Cok Seviyorum AHMEDO...

'Siz benim neden sustuğumu
Nereden bileceksiniz'

Ülkücü bi babanın ülkücü kızı olarak doğdum büyüdüm haliyle.Bu adam dinlenmezdi bizim evde tvde onla ilgili bişi görülse sövülürdü vatan haini diye. Bende sevmedim ideolojisini araştırınca. Ama bir kere dinledim ve çok şey kaybettiğimi anladım. Şarkıdan anlamayan beni bile ağlatmıştı şimdi hala dinlerim derin sözler ve her defasında farklı duygular hissettirir insana.

Geri